PASAULIO KREPŠINIO ČEMPIONATAS

KREPŠINIS KOMANDOS TVARKARAŠTIS IR REZULTATAI GRUPĖS LIETUVOS RINKTINĖS TVARKARAŠTIS LIETUVOS RINKTINĖS SUDĖTIS

FIBA pasaulio krepšinio čempionatas yra vienas iš prestižiškiausių tarptautinių krepšinio turnyrų. Kas ketverius metus vykstančios planetos pirmenybės į sirgalių gyvenimus sugrįš jau 2023-ųjų rugpjūtį, kai visos geriausios pasaulio rinktinės susirinks Azijoje.

2016-aisiais metais FIBA priėmė visas paraiškas, kurios buvo pateiktos dėl pasaulio čempionato rengimo, o jau 2017-aisiais oficialiai patvirtinto ir paskelbė visas kandidates.

  • Argentina / Urugvajus
  • Filipinai / Japonija / Indonezija
  • Rusija
  • Turkija

Pastarosios dvi valstybės vėliau atsiėmė savo paraiškas, tad FIBA beliko rinktis tarp Azijos ir Pietų Amerikos valstybių. Visgi, buvo nuspręsta, jog FIBA pasaulio krepšinio čempionatą 2023-aisiais organizuos trys valstybės – Filipinai, Japonija ir Indonezija.

Iš viso čempionatas vyks penkiuose skirtinguose miestuose, o atidarymo mačas bei didysis finalas vyks Filipinų sostinėje – Maniloje.

FIBA pasaulio krepšinio čempionato pirmenybės aplankys penkias skirtingas arenas. Mažiausia bus Japonijoje, „Okinawa“ arena, kuri talpina 10 000 žiūrovų.

Indonezijoje „Indonesia“ arena bus antra pagal dydį planetos pirmenybėse – 16 500 vietų. Šios abi arenos yra specialiai pastatytos pasaulio krepšinio čempionatui.

Didžioji dalis rungtynių įvyks Filipinuose. „Mall of Asia“ bei „Araneta Coliseum“ arenos talpins po 15 000 žiūrovų, o pastaroji bus renovuota dėl planetos pirmenybių.

Štai pati įspūdingiausia ir jokių konkurentų neturinti arena bus „Philippine“ arena, kurios rekordas – net 55 000 žiūrovų.

FIBA Pasaulio krepšinio čempionate 2023 dalyvaus 32 rinktinės. Dvi iš jų gavo automatines vietas pagrindiniame turnyre – Filipinai ir Japonija, pirmenybių šeimininkės. Indonezija čempionate nedalyvaus. Visos kitos 30 komandų į čempionatą pateko atrankos būdu.

Kiekvienas žemynas turėjo atskirus atrankos turnyrus, kuriuose ir buvo išdalintos visos pirmenybių vietos.

Visos komandos bus suskirstytos į aštuonias grupes po keturias komandas. Iš kiekvienos grupės, po dvi geriausias komandas pateks į antrąjį etapą, kuriame komandos ir vėl atsidurs grupėse po keturias. Dvi geriausios komandos iš kiekvienos antrojo etapo grupės keliaus į ketvirtfinalį, po to pusfinalį, o dvi stipriausios komandos galiausiai susikaus finale.

A ir B grupės kovos Maniloje „Araneta Coliseum“ arenoje, C ir D grupės žais Maniloje „Mall of Asia“ arenoje, E ir F grupės žais Japonijos „Okinawa“ arenoje, o G ir H grupių komandos keliaus į Jakratą ir žais „Indonesia“ arenoje.

Pirmajame etape, į vieną grupę negali patekti daugiau negu viena Afrikos, Azijos, Amerikos bei Okeanijos komandos ir daugia negu dvi Europos.

PASAULIO ČEMPIONATO NAUJIENOS, APŽVALGOS, PROGNOZĖS