Pasaulio čempionatas: Lietuva – Slovėnija tiesiogiai, apžvalga, prognozės

Lietuvos ir Slovėnijos vyrų rinktinėms pasitraukus iš kovos dėl medalių, abejoms komandoms lieka kova dėl 5-8 vietų. Dėl garbės kovosiančios ekipos mėgins reabilituotis po skaudžių pralaimėjimų ketvirtfinalio etapuose.

Lietuvos rinktinė į priekį praleido Serbiją, kai Slovėnija – Kanadą. Šios poros nugalėtoja dėl 5-6 vietų žais su Italijos – Latvijos poros laimėtoja, kai pralaimėtoja žais dėl 7-8 vietų su kitos poros silpnesne ekipa.

PASAULIO ČEMPIONATO LAŽYBOS

Pasaulio čempionatas: Lietuva – Slovėnija kelias

Slovėnija čempionate startavo ramiai ir visus savo varžovus įveikė užtikrintai. Venesuela buvo įveikta 100:85, Gruzija nugalėta 88:67, o Žaliojo Kyšulio komanda – 92:77.

Antrajame etape Slovėnija vietą ketvirtfinalyje užsitikrino įveikusi Australiją 91:80, tačiau po to sekė itin skaudus pralaimėjimas jau pusfinalį pasiekusiai Vokietijai – 71:100.

Vsigi ketvirtfinalyje slovėnai nesugebėjo sustabdyti Shai Gilgeous-Alexanderio ir krito 89:100. Likus kiek daugiau negu 6 minutėms iki mačo pabaigos, iš aikštės buvo išvarytas Slovėnijos lyderis Luka Dončičius, kuris užsidirbo antrąją techninę pražangą.

Lietuvos rinktinė iki pat atkrintamųjų pradžios neturėjo jokių problemų, su nė vienu varžovu. Čempionatas buvo pradėtas lengva pergale prieš Egiptą 93:67, vėliau sutriuškinta Meksika 96:66 ir 91:71 susitvarkyta su Juodkalnija.

Antrajame etape lietuvaičiai 92:67 sudorojo ir Graikiją, o antrąjį etapą uždarė įspūdinga pergale 110:104 prieš JAV.

Visgi, liepsnojanti Lietuvos rinktinė sudegė ketvirtfinalio etape, kai atsimušė į Serbijos gynybos sieną bei 68:87 nusileido Serbijos krepšininkams.

Pasaulio čempionatas: Lietuva – Slovėnija komandų lyderiai

Lietuvių gretose rezultatyvumu išsiskyrė trys krepšininkai: Jonas Valančiūnas renkantis po 13,2 taško, po 12,8 pridedantis Rokas Jokubaitis ir 11,3 taško vidurkį fiksuojantis Ignas Brazdeikis. Komandos kapitonas Jonas Valančiūnas pirmauja ir pagal atkovotus kamuolius – 8,3, o Rokas Jokubaitis pagal rezultatyvius perdavimus – 6,2.

Slovėniją į priekį be jokių staigmenų tempia Luka Dončičius, kuris pirmauja kiekvienoje statistinėje grafoje savo ekipoje. Luka renka po 26,4 taško, atkovoja po 7,4 kamuolio ir atlieka po 6,8 rezultatyvaus perdavimo. Visa tai susideda į 27,8 naudingumo balų vidurkį. Slovėnas yra rezultatyviausias čempionato krepšininkas ir trečias pagal naudingumą.

Pasaulio čempionatas: Lietuva – Slovėnija prognozės

Mažiau negu parą poilsio turėjusi Slovėnija yra laikoma šios poros autsaidere. Išlieka neaišku, ar dėl 5-8 vietų rungtyniaus ir NBA superžvaigždė Luka Dončičius, kai Lietuvos rinktinė tik kalba apie garbę ir atsidėkojimą savo fanams, tad į kovas dėl 5-8 vietų žengs su maksimaliu nusiteikimu.

Ekspertai nežymiais favoritais laiko daugiau poilsio turėjusius Lietuvos rinktinės krepšininkus.

Pasaulio čempionatas: Lietuva – Slovėnija tiesiogiai