UEFA Čempionų lygos pusfinaliai: tvarkaraštis, rezultatai, prognozės ir komandos

By 2024-04-18 Futbolas

UEFA Čempionų lyga pasiekė kulminaciją ir likus vos keturioms komandoms stipriausiame senojo žemyno klubiniame turnyre, beliko vienas neatsakytas klausimas – kurios gi dvi ekipos kovos didžiajame Čempionų lygos finale Anglijoje, „Wembley“ stadione, Londone.

Yra tik vienas aiškus dalykas – Londone nežais nė viena Anglijos komanda, kadangi likusios dvi „Arsenal“ ir „Manchester City“ pralaimėjo ketvirtfinalyje.

Aišku, kad UEFA Čempionų lygos finale Anglijoje žais Ispanijos, Prancūzijos arba Vokietijos ekipos. Tiesa, finalas gali būti visiškai vokiškas, kadangi abiejuose pusfinaliuose kovos po atstovę iš „Bundesliga“ pirmenybių.

ČEMPIONŲ LYGOS LAŽYBOS

UEFA Čempionų lygos ketvirtfinalio etapo rezultatai

  • Pirmosios rungt.: Arsenal 2-2 Bayern
  • Antrosios rungt.: Bayern 1-0 Arsenal
  • Pirmosios rungt.: Real Madrid 3-3 Man City
  • Antrosios rungt.: Man City 1-1(p) Real Madrid
  • Pirmosios rungt.: PSG 2-3 Barcelona
  • Antrosios rungt.: Barcelona 1-4 PSG
  • Pirmosios rungt.: Atletico 2-1 Dortmund Borussia
  • Antrosios rungt.: Dortmund Borussia 4-2 Atletico

UEFA Čempionų lygos pusfinalių poros ir tvarkaraštis

  • Bayern – Real Madrid
    Balandžio 30 d. Miunchene
    Gegužės 7 d. Madride
  • Dortmund Borussia – PSG
    Balandžio 30 d. Dortmunde
    Gegužės 7 d. Paryžiuje

UEFA Čempionų lygos pusfinalių apžvalga ir prognozės

Pirmajame Čempionų lygos pusfinalyje atsidūrė komandos, kurios jame, pagal prognozes, neturėjo būti. Vokietijoje stringanti ir savo karūną praradusi Miuncheno „Bayern“ sugebėjo įveikti atgimimą išgyvenančią Londono „Arsenal“, kai tuo tarpu Madrido „Real“ sugebėjo įveikti praėjusio sezono čempionę ir šio sezono didžiausią favoritę „Manchester City“.

„Bayern“ ekipa su „Arsenal“ startavo gana sunkiai. Jau pirmosiose rungtynėse Londone, 12-ąją minutę Bukayo Saka sugebėjo išvesti kanonierius į priekį, tačiau jau po šešių minučių Serge‘as Gnabry rezultatą lygino.

Negana to, pirmajam kėliniui persiritus į antrąją pusę Harry Kane‘as realizavo 11 m baudinį ir išvedė „Bayern“ į priekį. Visgi, Leandro Trossard rungtynių pabaigoje rezultatą išlygino ir komandos į Vokietiją išvyko esant lygiosioms.

„Allianz“ arenoje, priešingai negu rungtynėms Londone, kamuolį daugiau kontroliavo „Bayern“, kuri atliko ir daugiau smūgių, o 63-ąją galva pasižymėjęs Joshua Kimmichas, kaip paaiškėjo, pelnė vienintelį ir pergalingą antrųjų serijos rungtynių  įvartį, kuris atvėrė bavarams kelią į pusfinalį.

Lunin: “I'm not the hero, everyone did a great job” - Managing Madrid

„Man City“ ir „Real“ rungtynėse tiesiog pasipylė įvarčiai, o kaip paaiškėjo, komandoms net neužteko 210 minučių išsiaiškinti santykiams.

Madride, kur rungtynės pasibaigė 3-3, įvarčius „Man City“ komandai mušė Bernando Silva, Philas Fodenas bei Joško Gvardiola, kai tuo tarpu „Real“ ekipai įvarčius mušė Rodrygo bei Federico Valverde, o Rubenas Diasas nukreipė kamuolį į savo vartus.

Mančesteryje komandų vartininkai ir gynyba veikė geriau ir per pagrindinį laiką komandos pelnė vos po vieną įvartį. Rodrygo išvedė „Real“ į priekį rungtynių pabaigoje, tačiau Kevinas De Bruyne rezultatą išlygino pagrindinio laiko pabaigoje. Komandos kėlėsi į pratęsimą, tačiau net ir ten nugalėtojas nepaaiškėjo.

Tuo tarpu 11 metrų baudinių serijoje spindėjo „Real“ vartininkas A. Luninas, kurio du atlaikyti smūgiai atvėrė „Real“ į pusfinalį.

Šioje poroje favorite yra laikoma sunkesnį iššūkį ketvirtfinalyje įveikusi „Real“ ekipa. Visgi, pirmosios rungtynės Miunchene gali pasibaigti šeimininkų naudai, kas mačą Ispanijos sostinėje pavers dar įdomesniu ir svarbesniu.

Mbappe catches up with Shevchenko in the list of top scorers in Champions  League history (LIST) (April 17, 2024) — dynamo.kiev.ua

PSG ekipa su „Barcelona“ turėjo nemažai vargo. Paryžiuje jie pirmi praleido įvartį ir galiausiai pralaimėjo 2-3 po dviejų Raphiniha įvarčių ir vieno Andreaso Christenseno. PSG ekipoje pasižymėjo Ousane Dembele bei Vitinha.

Visgi, viskas sprendėsi Barselonoje, kur „Barcelona“ jau 12-ąją minutę savo turimą vieno įvarčio persvarą, kurią pasiveržė iš Paryžiaus – padvigubino su dar vienu Raphinha įvarčiu. Tiesa, viskas apsivertė aukštyn kojomis, kai 29-ąją minutę Ronaldas Araujo gavo raudoną kortelę ir „Barca“ liko mažumoje.

Ousmane‘as Dembele dar iki pirmojo kėlinio pabaigos rezultatą sušvelnino, o antrojo kėlinio pradžioje Vitinha bendrą serijos rezultatą išlygino. „Barca“ kraujavimo nesustabdė ir po šio įvarčio ir jau 61-ąją minutę Kylianas Mbappe po 11 m baudinio išvedė PSG į priekį.

Po šio epizodo katalonai liko be savo vyriausiojo trenerio Xavi, kuriam taip pat buvo parodyta raudona kortelė. Lemiamą tašką serijoje padėjo tas pats K. Mbappe, kuris 89-ąją minutę mušė ketvirtąjį PSG įvartį šiose rungtynėse, padvigubino svečių persvarą iki dviejų įvarčių ir iškovojo bilietą į pusfinalį.

Bene mažiausia ažiotažą kėlęs ketvirtfinalis taip ne ką mažiau įdomus. Net 67% kamuolio pirmose rungtynėse kontroliavusi Dortmundo „Borussia“ iš Madrido grįžo atsiliekant rezultatui 1-2. Įdomu tai, kad Dortmundo ekipa rezultatą sušvelnino tik pačioje mačo pabaigoje, kai 81-ąją minutę pasižymėjo Sebastienas Halleris.

Tuo tarpu „Atletico“ ekipa jau per pirmą pusvalandį mušė du įvarčius, kai pasižymėjo Rodrigo De Paulas ir Samuelis Lino.

Julian Brandt über die CL-Nacht, Füllkrug und die kommenden Spiele |  Fußball News | Sky Sport

 Visgi, Madride situacija buvo visai kitokia. Per penkias minutes du įvarčius mušusi „Borussia“ 39-ąją mačo minutę pirmavo 2-0, po tikslių Juliano Brandto ir Iano Maatseno smūgių.

Dortmundas po šios atkarpos išsiveržė serijoje į priekį, tačiau 64-ąją minutę situacija ir vėl apsivertė aukštyn kojomis, kadangi svečiai iš Madrido mušė du įvarčius. Matsas Hummelsas nukreipė kamuolį į savo vartus, o Angel Correa tiksliu šūviu sugrąžino persvarą „Atletico“.

Tiesa, Dortmundo ekipa ginklų nesidėjo ir kilo į lemiamą šturmą: 71-ąją minutę Niclas Fullkrugas rezultatą lygino, o po trijų minučių Marcelis Sabitzeris geltonuosius išvedė į priekį. Dortmundas rungtynes laimėjo rezultatu 4-2, o seriją laimėjo bendru rezultatu 5-4.

Pusfinali „Borussia“ ekipai teks kautis su galingąja PSG. Nors „Borussia“ nukeliavo kur kas toliau negu buvo tikimasi iš jų, šios poros favorite yra laikoma PSG ekipa. Netgi ir pirmosiose serijos rungtynėse, kurios vyks Vokietijoje, ekspertai geriau vertina paryžiečių šansus.