Pasaulio čempionato pusfinalis: Serbija – Kanada tiesiogiai, apžvalga, prognozės

By 2023-09-06 6 lapkričio, 2023 Krepšinis, Pasaulio krepšinio čempionatas

FIBA pasaulio čempionato pirmenybės pasiekė savo kulminaciją – paaiškėjus keturioms stipriausioms planetos komandoms, atėjo laikas išssiaiškinti ir kas žengs į finalą, o kam teks kovoti dėl bronzos medalių.

Antrajame pusfinalyje susikaus Lietuvos rinktinę ant menčių ketvirtfinalyje paguldžiusi Serbija ir viena didžiausių čempionato favoričių Kanados rinktinė.

PASAULIO ČEMPIONATO LAŽYBOS

Pasaulio čempionato pusfinalis: Serbija – Kanada kelias iki pusfinalio

Serbijos nacionalinė rinktinė grupių etape turėjo lengvą pasivaikščiojimą. Čempionatą pradėjo lengvomis rungtynėmis su Kinija 105:63, vėliau sekė užtikrinta pergalė prieš Puerto Riką 94:77, o grupių etapą užbaigė 115:83 laimėjimu prieš Pietų Sudaną.

Antrajame etape Serbija susidūrė su šiokiais tokiais sunkumais ir 76:78 nusileido Italijai, tačiau reabilitavosi 112:79 palauždama Dominikos Respubliką.

Iš antrosios vietos į ketvirtfinalį žengusi Serbija laukė JAV rinktinės, tačiau čia išvydo visus nustebinusią Lietuvą. Vis dėlto, puikus žaidimo planas ir geležinė gynyba leido sutriuškinti ir Lietuvos rinktinę 87:68 bei užtikrintai žengti į pusfinalį.

Kanados rinktinė grupių etape turėjo rimtus varžovus, tačiau nė vienas iš jų nesugebėjo mesti jokio iššūkio. Kanadiečiai 95:65 nušlavė Prancūziją, 128:73 sutraiškė Libaną ir 101:75 įveikė tik ketvirtfinalyje kritusią Latviją.

Visgi antrajame etape kanadiečiai turėjo kur kas daugiau problemų. Šį etapą Kanada iškart pradėjo sensacingu pralaimėjimu 65:69 prieš Braziliją, o Ispaniją žūtbūtiniame mače įveikė tik pačioje rungtynių pabaigoje 88:85. Kanadiečiai ketvirtfinalyje antroje rungtynių pusėje sugebėjo pabėgti nuo savo varžovų ir galiausiai Shai vedama Kanada triumfavo 100:89 prieš Slovėnijos rinktinę.

 

Pasaulio čempionato pusfinalis: Serbija – Kanada komandų lyderiai

Kanados gretose yra vienas itin ryškus lyderis – Shai Gilgeousas-Alexanderis, kuris komandoje pirmauja pagal visus statistinius rodiklius. SGA renka po 23,8 taško, atkovoja po 6,6 atšokusius kamuolius ir atlieka po 5,2 rezultatyvius perdavimus. Shai renka net po 28,2 naudingumo balo per mačą ir yra naudingiausias čempionato žaidėjas.

Serbijos gretose išsiskiria daugiau negu vienas žaidėjas. Pirmaisiais smuikais komandoje griežia Nikola Milutinovas ir Bogdanas Bogdanovičius. Pastarasis renka po 18,8 taško ir atlieka po 4,8 rezultatyvaus perdavimo, kai N. Milutinovas prie pergalių prideda po 13,2 taško ir 8,8 atkovoto kamuolio.

 

Pasaulio čempionato pusfinalis: Serbija – Kanada prognozės

Pusfinalyje gana užtikrinta favorite bus laikoma Kanados rinktine su Shai Gilgeous-Alexanderiu priešaky. Vis dėlto, nenuvertinama yra ir Serbijos gynyba, kuri gali tapti esminiu faktoriumi šioje pusfinalio akistatoje. Geležinė Serbijos gynyba ar uraganinis Kanados puolimas?

Pasaulio čempionato pusfinalis: Serbija – Kanada tiesiogiai