Pasaulio čempionatas 2023: JAV – Lietuva tiesiogiai, apžvalga, prognozės

Į krepšinio elitą sugrįžusi Lietuva mėgins pademonstruoti, jog jam tikrai priklauso ir bandys mesti iššūkį nenugalimajai JAV rinktinei.

Tik apie aukso medalius galvojantys talentingieji amerikiečiai antrajame etape susidūrė su pirmosiomis problemomis, kai Lietuvos rinktinė ir toliau užtikrintai skina vieną pergalę po kitos. Tai kuri visgi ekipa patirs pirmąjį čempionato pralaimėjimą, o kuriai pavyks į ketvirtfinalį žengti iš pirmosios J grupės vietos?

PASAULIO ČEMPIOANTO LAŽYOBS

Lietuvos ir JAV pasaulio čempionatas

Lietuvos rinktinei kol kas nepavyko sutikti rimtesnį iššūkį galinčio mesti varžovo. Keturios rungtynės ir keturios pergalės vidutiniškai 25,3 taško skirtumu. Visus iš eilės triuškinantys lietuviai po šešerių metų pertraukos sugrįžo į didžiojo turnyro ketvirtfinalį, o prieš jį – pats rimčiausias JAV testas.

Iki tol Kazio Maksvyčio ekipa 93:67 sudorojo Egiptą, 96:66 nepaliko vilčių Meksikai, 91:71 užtikrintai įveikė Juodkalniją, o antrąjį etapą pradėjo ir sau bilietą į ketvirtfinalį garantavo triuškinama pergale prieš Graikiją – 92:67.

Lietuvą ir toliau į priekį veda Jonas Valančiūnas su 14 taškų ir 9,8 kamuolio, kai Rokas Jokubaitis prideda 13,8 ir 5,5 rezultatyvaus perdavimo. Abu krepšininkai yra ir naudingiausi Lietuvos rinktinėje.

JAV rinktine vargo kol kas taip pat turėjo mažai. Amerikiečiai čempionatą atidarė sutriuškindami visus tris grupių etapo varžovus: 99:72 prieš Naująją Zelandiją, 109:81 prieš Graikiją ir 110:62 prieš Jordaniją.

Antrajame etape JAV jau prireikė paprakaituoti ir tik pačioje rungtynių pabaigoje čempionato favoritams pavyko šiek tiek pabėgti ir palaužti Juodkalniją 85:73.

JAV rinktinėje labiausiai išsiskiria 16,5 taško renkantis Anthony Edwardsas, kuris taip pat prideda ir 5 atkovotus kamuolius. Tuo tarpu Austinas Reavesas renka po 11,8 taško ir 3,8 rezultatyvaus perdavimo. Įdomu tai, jog daugiausiai kamuolių JAV rinktinėje atkovoja Joshas Hartas – 7,3. Tai yra viso labo 193cm gynėjas, rungtyniaujantis Niujorko „Knicks“.

Lietuvos rinktinės rezultatai ir tvarkaraštis

Pasaulio čempionatas: JAV – Lietuva prognozės

Nepaisant itin sėkmingo Lietuvos rinktinės žaidimo bei liaupsių iš varžovų, itin ryškia poros favorite vis tiek yra laikoma nuožmi JAV rinktinė. Net neabejojama, jog po sunkaus starto antrame etape, amerikiečiai įjungs aukštesnę pavarą, kad į ketvirtfinalį žengtų ant bangos, kai lietuviams turėtų pritrukti talento prieš NBA kariauną.

Pasaulio čempionatas: JAV – Lietuva tiesiogiai