Pasaulio čempionatas: Lietuva – Serbija tiesiogiai, apžvalga, prognozės

Stebuklus išdarinėjanti Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė tęsia savo pergalingą žygį planetos pirmenybėse. Penkias iš penkių pergales pasiekusi Kazio Maksvyčio kariauna ruošiasi svarbiausiam šio čempionato mačui – ketvirtfinalio rungtynėms su Serbijos rinktine.

Visada galinga ir grėsminga Serbija į ketvirtfinalį prasibrovė kiek sudėtingesniu keliu, tačiau ambicijų žengti į pusfinalį nestokoja net ir neturėdama didžiausios savo šalies krepšinio žvaigždės – Nikola Jokičiaus.

PASAULIO ČEMPIONATO LAŽYBOS

Pasaulio čempionatas: Lietuva – Serbija apžvalga

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė vis dar nėra suklupusi pasaulio čempionate ir tokia išlieka tik kartu su Vokietijos rinktine. Egiptą, Meksiką, Juodkalniją, Graikiją ir net JAV ant menčių paguldžiusi Lietuva ketvirtfinalį pasitinka kaip stipriausia J grupės komanda.

Vieną didžiausių čempionato staigmenų pateikusi Lietuva, iš pirmo žvilgsnio, pasirinko sudėtingesnį kelią medalių link. Jiems ketvirtfinalyje tenka kautis su Serbija vietoje Italijos, o sėkmės atveju, greičiausiai, pusfinalyje lauktų Kanados rinktinė, kai kitoje medžio pusėje pusfinalyje žais Vokietijos – Latvijos poros nugalėtoja.

96,4 taško per mačą renkantys lietuviai yra trečia rezultatyviausia komanda čempionate, atakuojanti tiksliau iš toli (46,4%), atkovojanti daugiausiai kamuolių per mačą (44,2) rinktinė.

Tiesa, Serbija savo varžovams nenusileidžia niekuo ir yra antra pagal rezultatyvumą ekipa su 100,4 taško ir komanda metanti tiksliausiai ši dviejų taškų zonos – 68,9%. Tai kas visgi laimės – pataikymas iš tolimų distancijų ar artimų?

Serbijos rinktinė pirmajame grupių etape problemų su Kinija, Puerto Riku ir Pietų Sudanu neturėjo, tačiau antrajame etape iškart pralaimėjo Italijos ekipai 76:78. Susikomplikavę padėtį serbai reabilitavosi prieš Dominikos Respubliką ir į ketvirtfinalį žengė kaip antra stipriausia grupės ekipa.

Lietuvos rinktinės rezultatai ir tvarkaraštis

Pasaulio čempionatas: Lietuva – Serbija prognozės

Kaip ant sparnų žaidžianti Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė, pagal rezultatus turėtų būti favorite mače su Serbijos rinktine, kuri planetos pirmenybėse nesulaukė Nikola Jokičiaus pagalbos.

Visgi, pasak ekspertų, minimalų pranašumą šioje akistatoje turės būtent Serbijos rinktinė ir jos galimybės laimėti yra vertinamos 51 proc., kai Lietuvos ekipos – 49 proc. Visgi, prognozuojama, jog šis ketvirtfinalis pasibaigs vos per vieną metimą, tad laimėtoją turėtų nulemti pačios mažiausios smulkmenos.

Pasaulio čempionatas: Lietuva – Serbija tiesiogiai

Lietuvos ir Serbijos akistatą tiesiogiai transluos Go3 televizija.