Pasaulio čempionatas 2023: Lietuva – Graikija tiesiogiai, apžvalga, prognozės

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė pirmąjį grupių etapą pasaulio čempionate užbaigė be pralaimėjimų. Ant menčių paguldžiusi Egiptą, Meksiką ir Juodkalniją, Kazio Maksvyčio kariauna antrąjį etapą pasitinka būdama savo likimo šeimininke.

Tuo tarpu Graikijos rinktinė buvo priversta pripažinti JAV pranašumą ir į antrąjį etapą žengia priremtomis nugaromis prie sienos.

PASAULIO ČEMPIONATO LAŽYBOS 

Lietuvos ir Graikijos rezultatai grupių etape

Lietuvos rinktinė D grupėje sau lygių nesutiko ir iškovojo tris užtikrintas pergales. Lietuviai 93:67 susidorojo su Egiptu, 96:66 sutriuškino Meksiką ir 91:71 susitvarkė su Juodkalnija.

Grupių etape naudingiausiu Lietuvos krepšininku tapo Mindaugas Kuzminskas, kuris rinko po 12,7 taško, 5,3 atkovoto kamuolio bei 17,3 naudingumo balo.

Rezultatyviausiai rungtyniavo Lietuvos kapitonas Jonas Valančiūnas su 13,7 taško ir 10 atkovotų kamuolių, kai ekipos generolas Rokas Jokubaitis sėkmingiausiai vadovavo žaidimui: 12 taškų ir 5,3 rezultatyvaus perdavimo.

Graikija C grupėje turėjo kur kas daugiau problemų ir iškovojo dvi pergales iš trijų galimų. Graikai 92:71 sutriuškino Jordaniją, 81:109 buvo nušluoti amerikiečių, o išgyvenimo rungtynėse 83:74 sugebėjo palaužti Naująją Zelandiją, prieš tai panaikinę dviženklį deficitą.

Graikus į priekį tempė 16,3 taško ir 4 atkovotų kamuolių vidurkius fiksavęs Ioannis Pappapetrou bei 15,3 taško pridėjęs Giannoulis Larentzakis.

Thomasas Walkupas komandoje išsiskyrė su 7,7 rezultatyvių perdavimų rodikliu, kas yra ketvirtas geriausias rezultatas visame čempionate.

Lietuva ir Graikija J Grupėje

Lietuvos rinktinės rezultatai ir tvarkaraštis

Pasaulio čempionatas: Lietuva – Graikija tiesiogiai