Pasaulio čempionato bronzinis finalas: JAV – Kanada tiesiogiai, apžvalga, prognozės

Pasaulio čempionatas pasiekė savo kulminaciją, o svajonių finalas tarp žvaigždžių perpildytų rinktinių įvyks kovoje dėl trečiosios vietos.

Didžiausios turnyro favoritės krito pusfinalyje prieš Europos galiūnes ir kovoje dėl bronzos susitiks Šiaurės Amerikos atstovės JAV ir Kanada.

PASAULIO ČEMPIONATO LAŽYBOS

Pasaulio čempionatas: JAV – Kanada apžvalga

Pačios didžiausios planetos pirmenybių favoritės savo vardo pateisinti nesugebėjo. Antrajame grupių etape po kartą pralaimėjusios JAV ir Kanada lemtingai suklydo pusfinalyje – abi pralaimėjo Europos atstovėms.

JAV ekipa neprilygo Vokietijos rinktinei taškų lenktynėse, o Kanadą ir jos lyderį Shai Gilgeous-Alexanderį sustabdė geležinė Serbijos gynyba.

JAV ekipa grupių etape nesurado sau lygių ir triuškino tiek Naująją Zelandiją (99:72), tiek Graikiją (109:81), tiek Jordaniją (110:62). Problemos amerikiečiams prasidėjo nuo antrojo etapo. Jame tik po atkaklios kovos buvo palaužta Juodkalnija 85:73, o prieš Lietuvius buvo patirtas ir pirmasis pralaimėjimas – 104:110.

Nepaisant nesėkmės, JAV pateko į ketvirtfinalį, o ten surengė nepadorų pasirodymą prieš Italijos ekipą – 100:63.

Visgi, pusfinalyje laukė panašiu stiliumi žaidžianti Vokietija, kuri metė amerikiečiams itin rimtą iššūkį ir pasirengimo cikle (99:91). Pusfinalyje scenarijus nepasikartojo ir šį kartą aikštę nuleidę galvas paliko amerikiečiai, kurie suklupo 111:1113.

Kanados rinktine žygiavo labai panašiu tempu. Pirmajame etape buvo susidorota su viena favoričių Prancūzija (95:65), vėliau nušluotas Libanas (128:73) ir nepasigailėta buvo (101:75).

Tuo tarpu antrajame etape buvo patirtas itin netikėtas pralaimėjimas Brazilijai 65:69, o išlikimo rungtynėse tik pačioje pabaigoje buvo palaužta pasaulio čempionė Ispanija – 88:85.

Ketvirtfinalyje Kanadai teko parankus varžovas, negalintis numušti nei tempo, nei pasiūlyti rimtos gynybos, ko pasekoje Slovėnija buvo įveikta 100:89.

Visgi pusfinalyje Kanada buvo sustabdyta. Įklampinta į sudėtingą Serbijos žaidimą Kanada buvo sulėtinta, o siautėti negalėjęs Shai Gilgeous-Alexanderis buvo paliktas nepasiekęs savo vidurkių. Kanada suklupo 86:95 ir  bus priversta tenkintis mažuoju finalu.

Pasaulio čempionatas: JAV – Kanada lyderiai

Kanados ekipa turi itin išreikštą lyderį – Oklahomos „Thunder“ žvaigždę Shai Gilgeous-Alexanderį. Į Serbijos krepšį sumetęs 15 taškų ir atlikęs 9 rezultatyvius perdavimus, Shai sužaidė žemiau savo galimybių.

Net 23,6 taškų vidurkį turintis kanadietis buvo realiausias pretendentas į turnyro MVP, o 30 taškų ribą šiame čempionate gynėjas buvo pasiekęs du kartus – prieš Ispaniją (30 taškų) ir Slovėniją (31). Mače prieš slovėnus Shai taip pat atkovojo 10 kamuolių, atliko 4 rezultatyvius perdavimus ir surinko net 40 naudingumo balų.

JAV rinktinėje ryškiausiomis spalvomis šviečia Minesotos „Timberwolves“ talentas Anthony Edwardsas. 22-ejų atletas šiose pirmenybėse renka po 18,1 taško, tačiau jo vidurkis nusimušė triuškinant italus, kai jis prie pergalės pridėjo tik 3 taškus.

Geriausią pasirodymą A. Edwardsas surengė prieš Lietuvą, kai suvertė 35 taškus, pataikydamas 9 dvitaškius iš 13 ir 5 tritaškius iš 13.

Prieš Vokietiją JAV lyderis taip pat atrodė puikiai, kai pelnė 23 taškus ir atkovojo 8 kamuolius. Vis dėlto, 2 tritaškiai iš 8 neleido A. Edwardsui išgelbėti savo rinktinės.

Pasaulio čempionatas: JAV – Kanada prognozės

Mažajame finale dėl bronzos medalių įvyks visų lauktas finalas, o jame favorite yra laikoma JAV rinktinė. Jos pergalė yra vertinama net 65 proc. tikimybė. Ir nors prognozuojama, jog Shai Gilgeous-Alexanderis pranoks Anthony Edwardsą, tačiau ilgesnis suolas ir didesnis pasirinkimas leis JAV rinktinei namo grįžti ne tuščiomis.

Pasaulio čempionatas: JAV – Kanada tiesiogiai

JAV – Kanada mačo tiesioginę transliaciją galima stebėti Go3 platformoje.