Pasaulio čempionato pusfinalis: JAV – Vokietija tiesiogiai, apžvalga, prognozės

By 2023-09-06 7 rugsėjo, 2023 Krepšinis, Pasaulio krepšinio čempionatas

FIBA pasaulio čempionato pirmenybės pasiekė savo kulminaciją – paaiškėjus keturioms stipriausioms planetos komandoms, atėjo laikas išssiaiškinti ir kas žengs į finalą, o kam teks kovoti dėl bronzos medalių.

Pirmajame pusfinalyje susikaus iš saldaus miego lietuvių pažadinti ir supykdyti amerikiečiai bei latvius palaužiusi Vokietija, kuri išlieka vienintele dar nepralaimėjusia čempionato komanda.

PASAULIO ČEMPIONATO LAŽYBOS

Pasaulio čempionato pusfinalis: JAV – Vokietija kelias iki pusfinalio

Didžiausia čempionato favoritė JAV didelio vargo pirmose keturiose rungtynėse neturėjo ir šlavė vieną varžovą po kito.

Čempionatą amerikiečiai pradėjo pergale 99:72 prieš Naująją Zelandiją, 109:81 nupūtė graikus, o 110:62 susidorojo ir su Jordanija.

Antrajame etape amerikiečiai šiek tiek sudėtingiau 85:73 palaužė Juodkalniją, kai tuo tarpu Lietuvos rinktinė išrašė pirmąjį pralaimėjimą AJV rinktinei – 104:110.

Po šalto dušo atsigavusios JAV žvaigždės net 100:63 nupūtė Italiją ir ramiai žengė į pusfinalį.

Štai Vokietija turėjo kiek sudėtingesnį kelią ir čempionatą pradėjo ramia pergale prieš Japoniją 81:63 ir dramatišku laimėjimu prieš Australiją – 85:82. Vėliau sekė užtikrinta pergalė ir prieš čempionato nusivylimu tapusią Suomijos rinktinę 101:75.

Antrajame etape Vokietija savęs vertų varžovų nesutiko ir 100:73 susidorojo su Gruzija, o Luka Dončičiaus Slovėniją sudaužė 100:71.

Visgi ketvirtfinalio etape Vokietijos rinktinė sutiko savęs vertą varžovę – Latviją. Per vieną metimą nuo tragedijos buvusi Vokietija palaužė latvius 81:79 po netikslaus Davio Bertanio tritaškio pačioje rungtynių pabaigoje.

 

Pasaulio čempionato pusfinalis: JAV – Vokietija komandų lyderiai

Vokietijos rinktinėje naudingiausiu žaidėju išlieka Franzas Wagneris, kuris dėl traumos praleido daugiau negu pusę čempionato rungtynių. Vokietijis renka po 13 taškų ir 7 atkovotus kamuolius. Tuo tarpu Dennisas Shroderis fiksuoja 18 taškų ir 6,3 rezultatyvių perdavimų vidurkius.

Tiesa, D. Shroderis renka tik 16 naudingumo balų ir šį vidurkį itin sugadino mače su latviais. Įžaidėjas pelnę 9 taškus, tačiau pataikė tik 4 metimus iš 26 bei mačą pabaigė su -10 naudingumo balų.

JAV gretose pirmuoju smuiku griežia Anthony Edwardsas, kuris renka po 17,3 taško ir 4 atkovotus kamuolius.

Tuo tarpu naudingiausias komandos žaidėjas yra Tyrese‘as Haliburtonas su 16,7. Jis pirmauja komandoje pagal rezultatyvius perdavimus – 5 per mačą.

 

Pasaulio čempionato pusfinalis: JAV – Vokietija prognozės

Nepaisant to, jog Vokietijos rinktinė yra vienintelė dar nepralaimėjusi komanda, prognozuojama, jog būtent tai ji ir patirs. Ekspertai JAV rinktinę mato, kaip itin ryškią poros favoritę, kuri turėtų savo pranašumą įrodyti itin užtikrintai.

Pasaulio čempionato pusfinalis: JAV – Vokietija tiesiogiai