Eurobasket 2022: Lietuva – Slovėnija (apžvalga, prognozė, kur stebėti tiesiogiai?)

FIBA Europos krepšinio čempionatas startuoja rugsėjo 1-ąją dieną ir truks kiek daugiau negu dvi savaites – iki rugsėjo 18-osios.

Europos čempionate, kuris vyks Čekijoje, Gruzijoje, Italijoje ir Vokietijoje, varžysis 24 komandos. Pirmajame etape visos komandos yra suskirstytos į keturias grupes po šešerias komandas. Iš kiekvienos grupės į kitą etapą pateks po keturias valstybes.

Atkrintamosios prasidės nuo aštuntfinalio etapo. Aštuntfinalyje bus sužaisti aštuoni mačai, po to ketvirtfinalyje – keturi, pusfinalyje – du ir tada lauks didysis finalas.

Lietuvos rinktinė čempionatą pradės B grupėje, kurioje varžysis su Prancūzija, Slovėnija, Vokietija, Vengrija bei Bosnija ir Hercregovina.

TOPsport kviečia jus apžvelgti kiekvienas Lietuvos rinktinės rungtynes.

EUROBASKET LAŽYBOS

Lietuva – Slovėnija (apžvalga, prognozė, kur stebėti tiesiogiai?)

Komandų susitikimai

Lietuvos rinktinė su slovėnais per pastarąjį dešimtmetį yra žaidusi keturis kartus ir abi rinktinės per šį laikotarpį pasidalino po dvi pergales.

2014-aisiais komandos dukart žaidė draugiškus mačus. Pirmąjį tuomet laimėjo lietuviai 80:76, o antrajame triumfavo slovėnai 74:72.

Trečiąjį kartą šios rinktinės susigrūmė pasaulio čempionate, tais pačiais 2014-aisiais. Grupių etapo akistatoje triumfavo lietuviai 67:64. Tuomet lietuvių gretose rezultatyviausi buvo Jonas Valančiūnas (12 taškų) ir Darjušas Lavrinovičius (11 taškų).

Na, o paskutinioji akistata tarp rinktinių įvyko prieš metus, Olimpinių žaidynių atrankos finale. „Žagirio“ arenoje triumfavo nesustabdomo Luka Dončičiaus Slovėnija 96:85. Vietinius sirgalius tildžiusi NBA superžvaigždė surinko 31 tašką, atkovojo 11 kamuolių ir atliko 13 rezultatyvių perdavimų bei išvedė slovėnus į pirmąsias Olimpines žaidynes šalies krepšinio istorijoje.

 

Kaip atlikti statymus?

Lietuvos ir Slovėnijos rinktinių visus statymus bus galima rasti internetinėje TOPsport svetainėje. Ten išsirinkę norimą statymą ir pasirinkę norimą baigtį pamatysite savo pasirinkimą lažybų kortelėje. Įvedę norimą statymo sumą, patvirtinsite statymą ir statymas bus atliktas.

Eurobasket 2022 Lietuvos ir Slovėnijos prognozės

Lietuvos rinktinė B grupėje yra laikoma trečia stipriausia jos komanda. TOPsport lažybininkai prognozuoja, jog Lietuva būtent ir finišuose trečioje grupės vietoje. Pačiame čempionate mūsų šalies rinktinei yra prognozuojama šeštoji vieta, o jog lietuviai iškovos medalius yra suteikiama tik 15 proc. tikimybė.

Slovėnija savo ruožtu yra B grupės favoritė ir TOPsport prognozuoja, jog slovėnai užims pirmąją vietą grupių etape. TOPsport Slovėniją mato netgi Eurobasket finale, o geriau negu L. Dončičiaus vedama komanda yra vertinama tik Serbija.

Lietuva – Slovėnija tiesiogiai

Kur stebėti Lietuvos ir Slovėnijos rungtynes tiesiogiai? Be televizijos rungtynes galima stebėti TOPsport lažybų punktuose ir kazino automatų salonuose, kur bus rodomi visi Lietuvos rinktinės mačai.

Data Laikas Vieta Pirma komanda Antra komanda Eurobasket tiesiogiai
2022-09-01 18:15 Kelnas, Vokietija Slovėnija Lietuva Slovėnija – Lietuva (GYVAI)