F-1 Saudo Arabijos GP 2024: kur žiūrėti, tvarkaraštis, apžvalga ir prognozės

By 2024-03-04 20 kovo, 2024 Formulė 1

Formulės 1 sezonas jau startavo ir geriausi planetos lenktynininkai iš Bahreino keliasi į Saudo Arabiją, kur įvyks antrasis šio sezono GP. Į tam tikrus klausimus atsakiusios pirmosios lenktynės taip pat iškėlė ir daug naujų klausimų, į kuriuos bus bandoma atsakyti egzotiškoje Saudo Arabijoje.

Ar išvysime dar vieną dominuojančią Maxo Vestappeno pergalę? Ar „Red Bull“ gali ir vėl finišuoti 1-2? Gal Carlosas Sainzas privers gailėtis „Ferrari“ dar kartą pranokęs Charlesą Leclercą? Ar bus įprasta matyti šį sezoną, kad George‘as Russellas važiuoja priekyje Lewiso Hamiltono? Kaip tvarkysis „RB“ po fiasko Bahreine? Šie ir daugiau klausimų bus atsakyti jau Saudo Arabijos GP.

SAUDO ARABIJOS GP LAŽYBOS

Saudo Arabijos GP apžvalga

Geriausi planetos pilotai Saudo Arabijoje lenktyniaus 50 ratų. „Jeddah Corniche Circuit“ trasos ilgis yra 6,174 kilometro, o dėl vykstančio Ramadano, lenktynės vyks šeštadienį, o ne kaip įprasta sekmadienį. Būtent tokiu pat tvarkaraščiu buvo važiuota ir Bahreine.

Saudo Arabijoje yra įvykusios tik trys lenktynės. Tai bus vos ketvirtasis GP šioje šalyje. Kol kas visose lenktynėse triumfavo skirtingi pilotai. Pirmose lenktynėse, 2021-aiais triumfavo L. Hamiltonas, po metų pirmas finišavo M. Verstappenas, o praėjusį sezoną – jo komandos draugas S. Perezas.

Ar bus nutraukta „Red Bull“ pergalių serija Saudo Arabijoje? O gal vienas iš šios trijulės taps pirmuoju lenktynininku dukart triumfavusiu Saudo Arabijos GP?

Saudo Arabijos GP tvarkaraštis

  • Ketvirtadienis (kovo 7), 15:30 – Pirmoji treniruotė
  • Ketvirtadienis (kovo 7), 19:00 – Antroji treniruotė
  • Penktadienis (kovo 8), 15:30 – Trečioji treniruotė
  • Penktadienis (kovo 8), 19:00 – Kvalifikacija
  • Šeštadienis (kovo 9), 19:00 – Lenktynės

Saudo Arabijos GP prognozės

Kaip ir Bahreine, taip ir Saudo Arabijoje visišku lenktynių favoritu yra laikomas M. Verstappenas. Čempiono titulą ginantis olandas turėtų triumfuoti antrą kartą iš eilės šiame sezone ir jam, pasak TOPsport ekspertų, galėtų sutrukdyti tik incidentas trasoje arba mechaninis gedimas.

Po pasirodymo Bahreine, savo akcijas pasikėlė dėl kito sezono kontrakto kovojantis S. Perezas. Antras finišavęs pirmose sezono lenktynėse, S. Perezas yra favoritas lipti ant antrojo pakylos laiptelio ir Saudo Arabijoje.

Tiesa, TOPsport prognozuoja, jog pokyčių ant podiumo bus – šį kartą ant jo lips kitas „Ferrari“ pilotas – C. Leclercas, o jo komandos draugas C. Sainzas turėtų nukristi į ketvirtąją vietą.

Dėl vietos ant podiumo, prognozuojama, jog kovos ir Saudo Arabijoje triumfavęs L. Hamiltonas bei kylanti F1 žvaigždė Lando Norrisas.

Tuo tarpu kvalifikacijoje TOPsport mato tik dviejų pilotų dvikovą – M. Verstappeno ir C. Leclerco. Prognozuojama, jog šis duetas ir startuos priekinėje linijoje.

Saudo Arabijos GP tiesiogiai: kur žiūrėti?

Saudo Arabijos GP treniruotes, kvalifikaciją ir lenktynes bus galima stebėti per Go3 televiziją.