F-1 Kinijos GP 2024: kur žiūrėti, tvarkaraštis, apžvalga ir prognozės

By 2024-04-09 Formulė 1

Formulės 1 sezonas įgauna pagreitį, o status quo rezultatai Japonijoje ir vėl priminė, kad čia dominuoja. Dar viena eilinė Maxo Verstappeno pergalė, „Red Bull“ finišas 1-2 ir augantis skirtumas tarp lyderių.

Visgi, auganti įtampa kovoje tarp „Ferrari“ pilotų Charleso Leclerco ir Carloso Sainzo įneša daugiau intrigos. Klausimas, ar Sergio Perezas gali išsilaikyti antroje pozicijoje taip pat yra itin aktualus.

Įtempta kova vyksta ir tarp kitų komandos draugų – Lando Norriso ir Oscaro Piastri, kurie važiuoja „McLaren“ ekipoje. Įtempta kova verda ir konstruktorių dvikovoje. Prastu „Red Bull“ savaitgaliu prieš Japoniją pasinaudojusi „Ferrari“ nepaleidžia savo varžovų į priekį, kai tuo tarpu „Mercedes“ ir „Aston Martin“ (4-5 vietos) skiria vos vienas taškas.

Nors M. Verstappenas ir dominuoja, intrigų ir klausimų F1 – kaip niekada daug, o į juos bus pamėginta atsakyti jau Kinijos GP savaitgalio metu.

KINIJOS GP LAŽYBOS

Kinijos GP apžvalga

F-1 Kiniją aplankė jau 16 kartų ir Šanchajuje lenktynės yra rengiamos nuo 2004-ųjų. Vieninteliai kartai, kai Kinijos GP neįvyko, buvo 2020-2023 periodu, dėl COVID-19 pandemijos, kas reiškia, jog po penkerių metų pertraukos, geriausi pasaulio pilotai grįžta į Kiniją.

Daugiausiai pergalių Kinijoje yra iškovojęs Lewisas Hamiltonas, kuris čia triumfavo net šešis kartus. Tiek pat kartų yra laimėjusi ir „Mercedes“ komanda.

Paskutinėse lenktynėse, 2019-aisiais, triumfavo būtent Lewisas Hamiltonas. Dar metais prieš tai su „Red Bull“ pergalę pasiekė Danielis Ricciardo, kuris tuomet nutraukė „Mercedes“ dominavimą.

„Mercedes“ nuo 2014-ųjų laimėjo keturias lenktynes iš eilės: tris kartus triumfavo L. Hamiltonas ir kartą Nico Rosbergas.

Iš vis dar lenktyniaujančių pilotų, Kinijoje pergalę pavyko iškovoti ir Fernando Alonso, kuris čia triumfavo su „Ferrari“ 2013-aisiais. Tai buvo paskutinė „Ferrari“ pergalė Kinijos GP lenktynėse ir ketvirtoji iš viso.

Kinijos GP lenktynėse pilotai įveiks 56 ratus, o vieno rato ilgis – 5,451 km. Iš viso lenktynininkai per lenktynes nuvažiuos kiek daugiau negu 305 km.

Šanchajuje esančios trasos rekordas priklauso legendiniam Michaeliui Schumacheriui, kuris jį užfiksavo dar 2004-aisiais. Vokietis vieną ratą sugebėjo įveikti per 1:32,238.

Kinijos GP tvarkaraštis

  • Penktadienis (balandžio 19 d.) 06:30 – pirma treniruotė
  • Penktadienis (balandžio 19 d.) 10:30 – sprinto kvalifikacija
  • Šeštadienis (balandžio 20 d.) 06:00 – sprinto lenktynės
  • Šeštadienis (balandžio 20 d.) 10:00 – kvalifikacija
  • Sekmadienis (balandžio 21 d.) 10:00 – lenktynės

Kinijos GP prognozės

TOPsport prognozuoja, jog Kinijos GP turės naują čempioną – vis dar čia netriumfavusį Maxą Verstappeną. O tiksliau, net šeši didžiausi favoritai Kinijos GP lenktynėse bus dar nė karto nelaimėję Šanchajuje.

TOPsport neabejoja, kad jeigu bus išvengta incidentų ir mechaninių gedimų, pergalę pasieks M. Verstappenas, o su juo ant podiumo turėtų lipti Sergio Perezas. Didžiausias klausimas – kas galės užlipti ant trečiojo laiptelio, kadangi Carloso Sainzo ir Charleso Leclerco šansai yra įvertinti vienodai.

Neabejojama, kad M. Verstappenas sugebės triumfuoti ir sprinto lenktynėse.

Kur žiūrėti Kinijos GP?

Tiesiogiai Kinijos GP lenktynes, visas treniruotes, sprinto kvalifikaciją ir lenktynes galėsite stebėti Go3 televizijoje.