Eurolyga 2024: Kauno „Žalgiris“ – Madrido „Real“ tiesiogiai, apžvalga ir prognozės

By 2024-04-08 Eurolyga, Krepšinis

Nieko nelemiantis Eurolygos mačas tarp Kauno „Žalgirio“ ir Madrido „Real“ užbaigs kauniečių sezoną Eurolygoje.

Pirmąją vietą užsitikrinęs „Real“ jau ruošiasi atkrintamųjų kovoms, o praėjusią savaitę teorines viltis patekti į įkrintamąsias praradęs „Žalgiris“ po šios dvikovos galės koncentruotis į Lietuvos krepšinio lygą.

Madrido klubo iš pirmosios vietos neišstums jau niekas, kai tuo tarpu Kauno komanda jau negali pakilti aukščiau 12-os vietos.

EUROLYGOS LAŽYBOS

„Žalgiris“ – „Real“ pirmosios rungtynės

Pirmasis tarpusavio susitikimas vyko pačioje sezono pradžioje – trečiame raunde. Tiesiog nuostabiai sezoną pradėjęs „Real“ buvo nesustabdomas ir to padaryti nesugebėjo ir „Žalgiris“.

Dvigubos savaitės pradžioje susitikusios ekipos santykius išsiaiškino gana anksti, ypač, kai „Žalgiris“ pradėjo jau tausotis antrajam Eurolygos mūšiui su Vitorijos „Baskonia“.

„Real“ ekipa namuose užtikrintai įveikė „Žalgirį“ 93:79 ir nors kauniečiams pavyko išvengti sutriuškinimo, Eurolygos čempionai visų rungtynių metu laikė saugų atstumą.

 

„Žalgiris“ niekaip negalėjo sustabdyti „Real“ dueto Facundo Campazzo ir Vincento Porier. Abu jie pelnė po 18 taškų, tik dar F. Campazzo pridėjo 9 rezultatyvius perdavimus ir surinko 28 naudingumo balus, o V. Poirier atkovojo 7 kamuolius ir surinko 29 naudingumo balus.

Tiesa, už juos rezultatyviau rungtyniavo Gabrielis Deckas, kuris pelnė 19. Nė vienas iš šių krepšininkų nežaidė daugiau negu 23 minutes.

„Žalgirio“ gretose rezultatyviausias buvo Rolands Smits su 12 taškų, po 11 pridėjo Nazas Mitrou-Longas bei Brady Manekas, o po 10 surinko Dovydas Giedraitis ir Lukas Lekavičius.

Didžiausias kontrastas buvo naudingumo baluose: „Real“ mačą užbaigė su 122, kai „Žalgiris“ su 72.

„Žalgiris“ – „Real“ prognozės

Nors nė vienai iš šių ekipų šios rungtynės nieko nelemia, visgi, „Žalgiris“ dar kovoja dėl aukštesnių pozicijų, o kiekviena pergalė reiškia solidų papildymą komandos biudžete. O negana to, „Žalgiris“ dar žais ir sausakimšoje namų arenoje.

Visgi, nepaisant to, šio mačo favorite vis tiek yra laikoma Eurolygos reguliaraus sezono nugalėtoja „Real“. Kauniečių šansai pasiekti pergalę yra vertinami 40%, kai „Real“ galimybės užbaigti reguliarųjį sezoną su laiminčia nata – 60%.

Visgi, prognozuojama, kad Madrido ekipai dėl pergalės reikės kaip reikiant pasistengti ir rungtynės turėtų pasibaigti mažesniu negu penkių taškų skirtumu.

„Žalgiris“ – „Real“ tiesiogiai

Tiesioginę Kauno „Žalgirio“ ir Madrido „Real“ rungtynių transliaciją galite stebėti LRT kanalu arba Go3 televizijoje.