F-1 Bahreino GP 2024: kur žiūrėti, tvarkaraštis, apžvalga ir prognozės

By 2024-02-22 Formulė 1

Formulės 1 sezonas jau startuoja, o pirmosios žaliosios šviesos užsidegs Vidurio Rytuose – Bahreino GP. Sakhiro mieste susirinks 20 geriausių F-1 pilotų, kur prasidės nauja istorija ir bus atsakyta į daugybę klausimų.

Ar Maxas Verstappenas nuo pat pirmųjų lenktynių pradės savo dominavimą? Ar „Red Bull Racing“ jau pirmose lenktynėse pademonstruos, kad jų bolidui niekas negali prilygti ir šiais metais? O gal Charlesas Leclercas žengs žingsnį į priekį ir sugebės mesti iššūkį dabartiniam F-1 čempionui? Ar Lewisas Hamiltonas pranoks tiek dabartinį komandos draugą „Mercedes“ George‘ą Russellą bei būsimąjį komandos draugą „Ferrari“ C. Leclercą? Į šiuos ir dar daugiau įvairių klausimų bus atsakyta jau pirmosiose sezono lenktynėse Bahreine.

BAHREINO GP LAŽYBOS

Bahreino GP apžvalga

Pirmosios sezono lenktynės, Bahreino GP, bus sudarytos iš 57 ratų, o vienas rato ilgis – 5,412 km. „Bahrain International Circuit“ pirmąjį GP priėmė dar 2004-aisiais. Įdomu tai, jog dar 2005-aisiais Pedro de la Rosa užfiksavo trasos rekordą (1:31.447) ir jo niekam nepavyko pagerinti iki šiol.

Nuo 2004-ųjų F1 Bahreiną aplenkė tik vienais metais, o būtent šiose lenktynėse daugiausiai pergalių yra iškovojęs Lewisas Hamiltonas – penkias.

Nuo jo nedaug atsiliko ir Sebastian Vettelis su keturiomis pergalėmis. Visgi, pastaruosius dvejus sezonus Bahreino GP turėjo naujus nugalėtojus. 2022-aisiais triumfavo „Ferrari“ pilotas C. Leclercas, o praėjusiais metais – „Red Bull“ superžvaigždė M. Verstappenas.

Bahreino GP pirmąsias dvi treniruotes turės penktadienį, vasario 29 dieną, šeštadienio programoje vyks trečioji treniruotė ir kvalifikacija o sekmadienį, kaip ir įprasta – vyks lenktynės.

Sezono atidarymo GP Sprinto lenktynių nebus.

Bahreino GP tvarkaraštis

  • Penktadienis (vasario 29), 13:00 – pirma treniruotė
  • Penktadienis (vasario 29), 17:00 – antra treniruotė
  • Šeštadienis (kovo 1), 14:30 – trečia treniruotė
  • Šeštadienis (kovo 1), 18:00 – kvalifikacija
  • Sekmadienis (kovo 2), 17:00 – lenktynės

Bahreino GP prognozės

Be jokių didesnių staigmenų, Bahreino GP didžiausiu favoritu yra laikomas tris kartus iš eilės čempionu tapęs M. Verstappenas. Olandas pergale pradėjo ir praėjusį sezoną, o kiekvieno sezono metu savo dominavimą demonstruoja tik labiau.

„Red Bull“ lyderis pirmąjį titulą iškovojo triumfavęs paskutinėse sezono lenktynėse, antrąjį titulą užsitikrino likus dar keturioms lenktynėms iki sezono pabaigos, o trečiąjį, praėjusiame sezone, likus penkiems GP. Šį sezoną M. Verstappenas norės šį rezultatą dar labiau pagerinti ir pakartoti arba net ir perimti Michaelio Schumacherio rekordą, kuris su „Ferrari“ 2002-aisiais užsitikrino čempino vardą likus dar šešioms lenktynėms.

Tam, kad M. Verstappenas galėtų tai padaryti, jam bus svarbu pradėti sezoną pergale. TOPsport ekspertai net neabejoja, kad būtent taip ir nutiks ir olandą laiko didžiausiu favoritu. Vienintelė galimybė sustabdyti M. Verstappeną – incidentas trasoje arba mechaninis gedimas. Antraip, nepanašu, kad kas nors galėtų pakonkuruoti su didžiausia F1 žvaigžde ir šį sezoną.

Prognozuojama, kad jam didžiausią iššūkį sezono starte galėtų mesti jo komandos draugas Sergio Perezas. Jam šis sezonas bus itin svarbus. Meksikiečio sutartis po sezono baigiasi, o ganėtinai prasti 2023-ieji jau sukėlė kalbų apie galimą Danielio Ricciardo grįžimą į „Red Bull“.

Prie favoritų yra priskiriami ir vis dar savojo šanso pakovoti dėl titulo laukiantys Lando Norrisas su „McLaren“ bei kartą jau Bahreine triumfavęs C. Leclercas.

Visgi, nuvertinti niekada negalima ir septyniskart pasaulio čempiono L. Hamiltono, kuris pergalės skonį Bahreinę yra jautęs daugiau kartų negu bet kas kitas.

Bahreino GP tiesiogiai: kur žiūrėti?

Visas Bahreino GP treniruotes, kvalifikaciją ir lenktynes bus galima stebėti tiesiogiai Go3 televizijoje.