UEFA Čempionų lygos aštuntfinaliai: poros, apžvalgos, tvarkaraštis ir rezultatai

By 2023-12-19 Futbolas

UEFA Čempionų lygos atkrintamųjų burtai buvo ištraukti. Pirmieji mačai numatyti vasario 13/14 ir 20/21 dienomis, o atsakomieji etapai – kovo 5/6 ir 12/13 dienomis. Burtai buvo traukiami iš dviejų grupių: grupės nugalėtojų ir antrųjų vietų, užtikrinant, kad komandos nesusitiktų su savo grupės ar asociacijos klubu.

Aštuntfinalyje laukia itin daug įnirtingos kovos, o bene didžiausią ažiotažą kelia „Napoli“ ir „Barcelona“, Milano „Inter“ ir Madrido „Atletico“ bei „Lazio“ ir Miuncheno „Bayern“ poros. Visgi ir likusiose porose laukiama daug intrigos, tačiau ant popieriaus aiškiausias aštuntfinalis atrodo, jog bus tarp „Copenhagen“ ir „Manchester City“ ekipų.

ČEMPIONŲ LYGOS LAŽYBOS

UEFA Čempionų lygos komandos, kurios dalyvavo burtuose

Komanda Data, kai pateko į aštuntf. Grupė
Manchester City (ANG) Lapk. 7 Grupė G
RB Leipzig (VOK) Lapk. 7 Grupė G
Bayern Munich (VOK) Lapk. 8 Grupė A
Real Madrid (ISP) Lapk. 8 Grupė C
Real Sociedad (ISP) Lapk. 8 Grupė D
Inter Milan (ITA) Lapk. 8 Grupė D
Atletico Madrid (ISP) Lapk. 28 Grupė E
Lazio (ITA) Lapk. 28 Grupė E
Borussia Dortmund (VOK) Lapk. 28 Grupė F
Barcelona (ISP) Lapk. 28 Grupė H
Arsenal (ANG) Lapk. 29 Grupė B
PSV (NYD) Lapk. 29 Grupė B
FC Copenhagen (DAN) Gruo. 12 Grupė A
Napoli (ITA) Gruo. 12 Grupė C
PSG (PRA) Gruo. 13 Grupė F
Porto (POR) Gruo. 13 Grupė H

UEFA Čempionų lygos aštuntfinalio poros

Pirma komanda Rezultatas Antra komanda
Porto Arsenal
Napoli Barcelona
Paris St-Germain Real Sociedad
Inter Atletico Madrid
PSV Borussia Dortmund
Lazio Bayern Munich
Copenhagen Manchester City
RB Leipzig Real Madrid

UEFA Čempionų lygos aštuntfinalio apžvalga

Porto – Arsenal

UEFA Čempionų lygos aštuntfinalyje susitinka FC Porto ir Arsenal. FC Porto yra žinomi dėl tvirtos gynybos ir efektyvių kontratakų, o Arsenal išsiskiria dinamišku puolimu. Arsenal pastarųjų rungtynių rezultatai atspindi stiprų puolimą, ką rodo įspūdinga įvarčių statistika. Abu klubai turi savitus žaidimo stilius, o tai žada įtraukiantį susitikimą. Ši dvikova patikrins Porto gynybos atsparumą prieš Arsenal puolimo jėgą, tai bus tikras futbolo mėgėjų traukos centras.

Napoli – Barcelona

UEFA Čempionų lygos aštuntfinalyje Napoli susitiks su Barcelona. Napoli pasižymi galingu žaidimu, derindami taktinę discipliną ir kūrybingą puolimą. Jie įrodė savo įgūdžius mušti įvarčius, tuo pačiu išlaikydami tvirtą gynybą. Kita vertus, Barcelona, žinoma dėl savo ikoniško žaidimo stiliaus, atsineša uraganinį puolimą ir turtingą istoriją Europos turnyruose. Ši dvikova bus Napoli tvirtos gynybos ir Barcelona garsiosios puolimo jėgos išbandymas, kuri žada būti intriguojanti ir galimai įvarčių kupina akistata.

PSG – Real Sociedad

UEFA Čempionų lygos ketvirtfinalyje Paris Saint-Germain (PSG) susitiks su Real Sociedad. PSG, turintys žinomų žaidėjų sudėtį, pasižymi stipriu puolimu, ką įrodo įspūdinga įvarčių statistika ir didelis kamuolio kontrolės procentas. Tiesa ,jų pastarieji pasirodymai perpildyti pralaimėjimais ir lygiosiomis. Real Sociedad, žinoma dėl disciplinuoto požiūrio ir taktinio žaidimo. Ši dvikova žada būti įdomus PSG puolimo jėgos ir Sociedad strateginio žaidimo susidūrimas.

Inter – Atletico Madrid

UEFA Čempionų lygos aštuntfinalyje Inter Milan susitiks su Atlético de Madrid. Inter yra žinomi dėl savo strateginio žaidimo ir tvirtos gynybos struktūros, grupių etape pasižymėjo stabilumu savo pasirodymuose. Atlético de Madrid, kuriuos veda Diego Simeone, garsėja intensyviu, aukšto spaudimo stiliumi ir taktiniu lankstumu. Šis mačas žada tapti taktiniu mūšiu tarp dviejų Europos geriausių komandų, pateikiant skirtingus žaidimo stilius. Mačas žada būti įtraukiantis futbolo gerbėjams, išryškinant abiejų trenerių taktinį sugebėjimą.

PSV – Borussia Dortmund

UEFA Čempionų lygos aštuntfinalyje PSV Eindhoven susitiks su Borussia Dortmund. PSV yra žinomi dėl savo energingo ir greito žaidimo stiliaus, o jie susidurs su Dortmund stipria puolimo linija, pasižyminčia greitais perėjimais ir efektyviu finišavimu. Abi komandos rodė stabilumą savo šalies lygose ir į šią porą atneš savo unikalias strategijas. Šis mačas tikimasi bus dinamiškas ir įdomus susitikimas, rodantis abiejų klubų talentus ir taktinius požiūrius.

Lazio – Bayern Munchen

UEFA Čempionų lygos aštuntfinalyje Lazio, išgyvenantys nemažą bangavimą, susitiks su galinga Bayern Munich komanda. Lazio pastarieji mačai atspindi jų bangavimą ir demonstruoja laimėjimų ir pralaimėjimų pusiausvyrą, parodančią tiek stipriąsias, tiek tobulintinas puses. Bayern, turintys puikią reputaciją Europos futbole, žinomi dėl galingo puolimo ir dominavimo aikštėje. Ši dvikova žada būti rimtas išbandymas Lazio prieš dominuojantį Bayern stilių.

Copenhagen – Manchester City

UEFA Čempionų lygos aštuntfinalyje FC Copenhagen susitiks su Manchester City. FC Copenhagen pasirodė taktiškai lankstūs savo Čempionų lygos kelionėje, pademonstruojant stiprią komandos dvasią. Manchester City, žinomi dėl aukštos klasės žaidėjų ir taktinio sumanumo, vadovaujant treneriui Pep Guardiola, yra didelis iššūkis su jų puolimo galiomis bet kokiam Europos klubui. Šis mačas bus Copenhagen gynybos gebėjimų prieš City puolimo bombą išbandymas.

RB Leipzig – Real Madrid

UEFA Čempionų lygos aštuntfinalyje RB Leipzig susitiks su Real Madrid. Leipzig, žinomi dėl savo dinamiško ir agresyvaus žaidimo stiliaus, susidurs su patirties turinčia Real Madrid komanda, kuri išsiskiria su įspūdinga Čempionų lygos istorija. Šis mačas tikimasi taps intensyvia ir strategiška kova, nes abu klubai atneša savo unikalias stiprybes į aikštę. Visgi, išlieka klausimas, kaip RB Leipzig seksis stabdyti uraganinį Real puolimą su ir taip ne pačia galingiausia gynyba.