Tautų lygos išlikimas: Lietuva – Gibraltaras tiesiogiai, apžvalga, sudėtys ir prognozės

By 2024-03-14 26 kovo, 2024 Futbolas

Lietuvos vyrų futbolo rinktinė atsidūrė ant Tautų lygos C diviziono slenksčio ir yra priversta kovoti išlikimo serijoje su Gibraltaro rinktine.

Tiek Lietuva, tiek Gibraltaras savo grupėse C divizione užėmė ketvirtąsias vietas, o iš visų keturių vietų (keturios komandos), jos liko paskutinės. Tai reiškia, kad joms ir tenka kautis dėl išlikimo Tautų lygos C divizione, o pralaimėtojai teks tenkintis kovomis D divizione.

FUTBOLO LAŽYBOS

Lietuvos ir Gibraltaro pasirodymas C divizione

Lietuvos rinktinė Tautų lygos C divizione kovojo su Turkijos, Liuksemburgo ir Farerų Salų rinktinėmis ir per šešias rungtynes pasiekė vos vienas lygiąsias.

Lietuvos rinktinė namuose buvo sutriuškinta Turkijos (0-6), pralaimėjo Liuksemburgui (0-2) ir sužaidė lygiosiomis su Farerais (1-1). Tuo tarpu išvykose Lietuvos komanda 0-2 nusileido Turkijai, 0-1 Liuksemburgui ir 1-2 Farerams.

Gibraltaro rinktinės kelias buvo itin panašus – vienos lygiosios ir penki pralaimėjimai. Gibraltaras dukart pralaimėjo Gruzijai, dukart nusileido Šaiurės Makedonijai, o su Bulgarija sugebėjo išplėšti lygiąsias namuose, po pralaimėjimo išvykoje.

Iš viso Gibraltaras išvykose šioms rinktinėms nusileido bendru rezultatu 1-13.

Lietuva – Gibraltaras apžvalga ir tvarkaraštis

Pirmosios rungtynės:

  • Gibraltaras – Lietuva, rezultatas: 0:1

Antrosios rungtynės:

  • Lietuva – Gibraltaras, kovo 26 d., 19:00 val. (Kauno Dariaus ir Girėno stadione)

Edgaro Jankausko auklėtiniai, išlikimo atveju, C divizione kovotų su Rumunijos, Kosovo ir Kipro komandomis. Tuo tarpu nesėkmės atveju, Lietuvai tektų kovoti D divizione su San Marino ir Lichtenšteino rinktinėmis.

Lietuvos rinktinėje šioje serijoje bus ir naujų veidų komandoje – Kauno raj. „Hegelmann“ komandos futbolininkas Matas Vareikia yra pirmą kartą pakviestas į rinktinės stovyklą. M. Vareika, iš Vilniaus „Žalgirio“ į Kauną persikėlė prieš šį sezoną ir jau pirmose sezono rungtynėse įmušė įvartį.

Su rinktinės marškinėliais, pirmą kartą nuo 2022-ųjų išvysime ir Vilniaus „Žalgirio“ ekipos futbolininką Giedrių Matulevičių. Šis į savo buvusios komandos Marijampolės „Sūduvos“ vartus pasiuntė du įvarčius antrajame TOPsport A lygos ture.

Pirmosios rungtynės

Pirmosiose, nervingose, serijos rungtynėse Lietuvos rinktinė sugebėjo išsivežti trampią persvarą iš Portugalijoje vykusių rungtynių.

Antrajame kėlinyje Edgaro Jankausko auklėtiniai išsiveržė į priekį, kai Armandas Kučys, debiutinėse savo rungtynėse su Lietuvos rinktinės marškinėlais, 60-ąją minutę nukreipė kamuolį galva į vartus.

Komandos taip pat apsikeitė ir raudonomis kortelėmis. Gibraltaro vartininkas pirmajame kėlinyje užsidirbo raudoną kortelę, o Edvinas Girdvainis antrajame gavo antrąją geltoną kortelę. 

Lietuvos rinktinės sudėtis

Position Players
Vartininkai Edvinas Gertmonas (FC „Universitatea Cluj“, Rumunija), Emilijus Zubas („Hapoel Tel Aviv“, Izraelis), Vytautas Černiauskas (FK „Panevėžys“).
Gynėjai Linas Klimavičius (FK „Panevėžys“), Edvinas Girdvainis (SV „Sandhausen“, Vokietija), Kipras Kažukolovas (FC „Astana“, Kazachstanas), Klaudijus Upstas (FC „Hegelmann“), Pijus Širvys (NK „Maribor“, Slovėnija), Rokas Lekiatas (FC „U Craiova 1948“, Rumunija), Justas Lasickas (NK „Olimpija Ljubljana“, Slovėnija), Markas Beneta (FK „Panevėžys“), Edgaras Utkus („Cercle Brugge“ KSV, Belgija).
Saugai Gvidas Gineitis („Torino“ FC, Italija), Ovidijus Verbickas (FK „Žalgiris“), Daniel Romanovskij („Dinamo Tbilisi“, Sakartvelas), Giedrius Matulevičius (FK „Žalgiris“), Arvydas Novikovas („Tuzlaspor“, Turkija), Vykintas Slivka (FC „Lamia“, Graikija), Artūr Dolžnikov (FK „Kauno Žalgiris“), Matas Vareika (FC „Hegelmann“), Paulius Golubickas (FK „Žalgiris“).
Puolėjai Gytis Paulauskas („Kolos Kovalivka“, Ukraina), Fedor Černych („Kerala Blasters“ FC, Indija), Armandas Kučys (FK „Kauno Žalgiris“).

Lietuva – Gibraltaras tiesiogiai

Tiesioginę Lietuvos ir Gibraltaro rinktinių akistatą galėsite stebėti LRT televizijoje.