UEFA Čempionų lygos ketvirtfinaliai: poros, tvarkaraštis, rezultatai, prognozės ir apžvalga

By 2024-03-20 Futbolas

UEFA Čempionų lyga pasiekė bene įdomiausią savo etapą – ketvirtfinalį. Geriausios aštuonios Europos komandos buvo suskirstytos į poras, kuriose kovos dėl vietos pusfinaliuose.

Šis sezonas Čempionų lygoje didesnių staigmenų nepasiūlė ir ketvirtfinalio etape atsidūrė aštuoni futbolo milžinai be jokių išsišokėlių. Čia išvysime dvi Anglijos ekipas, dvi Vokietijos, vieną Prancūzijos bei tris Ispanijos. Iš didžiųjų lygų, vieninteliai italai ketvirtfinalyje neturės savo atstovų.

UEFA čempionų lygos ketvirtfinalio etapas prasidės balandžio 9 dieną ir baigsis balandžio 17.

ČEMPIONŲ LYGOS LAŽYBOS

UEFA Čempionų lygos ketvirtfinalio poros, tvarkaraštis ir rezultatai

Pirma komanda Antra komanda Pirmosios rungtynės Antrosios rungtynės Bendras rezultatas
Londono Arsenal Miuncheno Bayern Balandžio 9 d., 22:00 Balandžio 17 d., 22:00  
Madrido Atletico Dortmundo Borussia Balandžio 10 d., 22:00 Balandžio 16 d., 22:00  
Madrido Real Manchester City Balandžio 9 d., 22:00 Balandžio 17 d., 22:00  
Paris Saint-Germain Barcelona Balandžio 10 d., 22:00 Balandžio 16 d., 22:00  

UEFA Čempionų lygos ketvirtfinalio apžvalga ir prognozės

Londono „Arsenal“ – Miuncheno „Bayern“

Pirmajame Čempionų lygos ketvirtfinalyje susitiks du puikiai pažįstami klubai: Londono „Arsenal“ ir Miuncheno „Bayern“. Ne kartą jau Čempionų lygoje susitikę klubai tikrai prisimena pastarąją akistatą.

Paskutinį kartą Čempionų lygoje šios ekipos susitiko dar 2017-aisiais. Tuomet aštuntfinalio etape „Bayern“ pasiekė nesuvokiamą pergalę – bendru rezultatu triumfavo 10:2. Bavarai tiek namuose, tiek išvykoje pasiekė triuškinamas pergales 5:1.

Įodmu tai, kad prieš tai, 2015-16 sezone jos susitiko grupių etape. Ir nors pirmąjį tarpusavio mačą „Arsenal“ laimėjo 2:0, Miunchene „Bayern“ šventė pergalę 5:1. Ir išvysime šį rezultatą ir šioje serijoje?

Harry Kane breaks sensational 60-year-old record in debut Bundesliga season  | Football News - Hindustan Times

Tiesa, tai yra visiškai kita „Arsenal“ ekipa. Su Mikelu Arteta, Londono ekipa nebijo nieko, o naujasis „Asrenal“ veidas puikuojasi ir „Premier“ lygos viršūnėje, kur „kanonieriai“ kovoja dėl Anglijos lygos titulo.

Tuo tarpu „Bayern“ neprimena dominuojančiojo „Bayern“, kurį mes esame įpratę matyti. „Bundesliga“ pirmenybėse Vokietijos čempionai atsilieka 10 taškų nuo Leverkuzeno „Bayer“ ir yra tik laiko klausimas, kada gi oficialiai bus nuimta karūna nuo „Bayern“ galvos.

Būtent skirtingos formos leidžia matyti daugiau intrigos šioje poroje, tačiau „Arsenal“ gali kišti koją itin sunkus tvarkaraštis tiek vietinėje lygoje, tiek įsipaišiusiais mačais su „Bayern“ bei faktas, kad jie dar kovoja dėl čempionų titulo. „Bayern“, tuo tarpu, titulos svajones Vokietijoje jau gali laidoti ir jiems beliko vos vienas trofėjus – Čempionų lyga. Gal Harry Kane‘as savo trofėjų kolekciją ir atidarys su Čempionų lygos taure?

Prognozės: Londone pergalę pasieks „Arsenal“, Miunchene – lygiosios, į kitą etapą pateks – „Arsenal“.

Madrido „Atletico“ – Dortmundo „Borussia“

Jeigu teigėme, kad Čempionų lygos ketvirtfinaliuose yra aštuoni Europos futbolo milžinai tai būtent šios ekipos ir buvo tos, kurių norėjo kiekvien likusi komanda. Taip jau nutiko, kad abu norėti klubai susitiks tarpusavyje.

„Atletico“ Ispanijoje krenta į Madrido „Real“ ir „Barcelona“ šešėlius, kai „Borussia“ yra uždengta ryškios „Bayern“ šviesos, o dabar dar ir „Bayer“ klubo, kuris ir nutrauks „Bayern“ dominavimą.

Dortmundo ir Madrido ekipos Čempionų lygoje yra susitikusios vos keturis kartus ir nė vienas iš mačų nepasibaigė lygiosiomis. Tiek „Borussia“, tiek „Atletico yra iškovojusios po dvi pergales.

Tiesa, pirmosios akistatos tarp klubų vyko dar 1996-aisiais. Štai labiau reikšmingi susitikimai įvyko 2018-19 metų sezone.

Diego Simeone has a job for life at Atletico, | beIN SPORTS

Tuomet grupių etape pirmąjį mačą namuose „Borussia“ laimėjo itin lengvai – 4:0, o Madride pergalę šventė „Atletico“ klibas – 2:0.

Įdomu tai, kad „Borussia“ vienintelis Čempionų lygos trofėjus ir buvo iškovotas 1996-97 sezone, kai jie pirmą kartą susitiko su „Atletico“. Tuo tarpu Madrido ekipa vis dar neturi Čempionų lygos titulų savo lentynose.

„Atletico“ aštuntfinalyje pateikė staigmeną ir įveikė vieną Čempionų lygos favoričių – Milano „Inter“, kas jiems tikrai suteiks daug pasitikėjimo savo jėgomis. „Atletico“ ir yra įvardijama kaip juodasis šio sezono arkliukas.

Net neabejojama, kad būtent Diego Simeone taktikos ir nulems šios poros likimą, o užtikrinčiau atrodanti „Atletico“ ir turėtų žengti į kitą etapą.

Prognozės: Madride pergalę pasieks „Atletico“, Dortmunde – pergalę pasieks „Atletico“, į kitą etapą pateks – „Atletico“.

Madrido „Real“ – „Manchester City“

Pora, kuri ir finale nepadarytų gėdos. Bene didžiausios futbolo jėgos per pastarąjį dešimtmetį visame pasaulyje šį kartą santykius aiškinsis ketvirtfinalio etape. Kad ir kuri ekipa savo pasirodymą pabaigs, jai šis sezonas bus nusivylimas.

Dešimt kartų Čempionų lygoje susitikusios komandos kol kas žengia koja kojon. „Man City“ yra iškovojęs keturias pergales, trys mačai pasibaigė lygiosiomis ir tris pergales iškovojo „Real“.

Nuo 2015-16 metų sezono šios komandos net triks kartus susitiko pusfinaliuose ir kartą aštuntfinalio etape.

Pirmajame pusfinalyje „Real“ pasiekė pergalę, kai per du mačus buvo įmuštas vos vienas įvartis.

Manchester City are making Erling Haaland the king of the one-touch finish  - The Athletic

Tuomet 2020-aisiais aštuntfinalyje „Man City“ sugebėjo įrodyti savo pranašumą laimėdama abu mačus tokiu pačiu rezultatu – 2:1.

Po dviejų metų klubai ir vėl susitiko pusfinalyje ir tuomet pasiūlė tikrą futbolo spektaklį. Pirmasis mačas Mančesteryje pasibaigė 4:3 šeimininkų naudai, o Madride komandoms prireikė pratęsimo ir tuomet pergalę iškovojo „Real“ – 3:1. Būtent Madrido ekipa ir keliavo į finalą.

O štai praėjusį sezoną pusfinalyje susitikusios komandos atsakė į kitus klausimus. „Man City“ pademosntravo, kad būtent jie ir yra didžiausia futbolo jėga pasaulyje, kai po lygiųjų Madride (1:1) namuose paseiėk triuškinamą pergalę – 4:0.

Fantastišką žaidimą demonstruojantys „miestiečiai“ atrodo sunkiai sustadbdomi. Tačiau gal jiems gali pakišti koją faktas, kad jie vis dar kovoja ir „Premier“ lygoje, kur dar dar niekas neaišku, kai „Real“ jau „La Liga“ pirmenybėse yra išsprendusi visas užduotis?

Prognozės: Madride – lygiosios, Mančesteryje – pergalę pasieks „Man City“, į kitą etapą pateks – „Man City“.

„Paris Saint-Germain“ – „Barcelona“

Paskutinė, tačiau tikrai neprasčiausia Čempionų lygos pora. Išlieka klausimas, ar tai bus paskutinės Kyliano Mbappe rungtynės Čempionų lygoje su PSG marškinėliais?

Pastaruoju metu nei „Barca“, nei PSG nesugeba demonstruoti dominuojančio futbolo, kurio iš jų tikisi sirgaliai. „Barca“ išgyvena nuopolį, kai PSG bando pateisinti šeichų investuotus milijardus ir atsidėkoti titulais.

Visgi, titulais PSG atsidėkoja tik Prancūzijoje, o Čempionų lygoje, net nebėra laikomi favoritais.

Klubai čempionų lygoje yra susitikę 12 kartų ir čia yra visiška lygybė – keturios lygiosios ir po keturias pergales abiem klubams.

Kylian Mbappé - Player profile 23/24 | Transfermarkt

Pastarieji du kartus ekipos susitiko aštuntfinaliuose. 2016-17 metų sezone įvyko tikra stebuklas, kai PSG namuose laimėjo 4:0, tačiau Barselonoje katalonai surengė tikrą įvarčių fiestą pačioje rungtynių pabaigoje ir pasiekė vieną įspūdingiausių pergalių futbolo istorijoje – 6:1.

PG turėjo galimybę pasiekti revanšą 2021-aisiais, ką jie ir padarė. Tuomet aštuntfinalyje PSG pradėjo įtikinama pergale Ispanijoje 4:1, o namuose ramiai užbaigė reikalus sužaidę lygiosiomis 1:1.

„Baarca“ daug vilčių pavyti „Real“ Ispanijoje jau nebeturi, tačiau privalo žvalgytis per petį, kadj ų neaplenktų „Girona“ ekipa. Tuo tarpu PSG sparčiai artėja prie eilinio „Ligue 1” titulo ir panašu, jog abi ekipos galės tiesiog koncentruotis į Čempionų lygos batalijas.

Prognozės: Paryžiuje pergalę pasieks PSG, Barselonoje pergalę pasieks „Barcelona“, į kitą etapą po pratęsimo pateks – PSG.