Konferencijų lygos atranka: Panevėžys – Milsami Orhei, data, tvarkaraštis, prognozės ir kur žiūrėti?

By 2023-07-13 Futbolas

Lietuvos A lygos vicečempionė Panevėžio ekipa ruošiasi pradėti savo žygį UEFA Konferencijų lygoje. Panevėžiečiai priims Moldovos ketvirtosios vietos laimėtoją Milsami ekipą, kuri dar tik pradeda savo sezoną.

KONFERENCIJŲ LYGOS LAŽYBOS

UEFA turnyrų sistema

UEFA Konferencijų lyga yra žemiausias laiptelis UEFA turnyrinėje sistemoje. Konferencijų lyga yra trečia pagal pajėgumą UEFA lyga.

Norint patekti į UEFA Konferencijų lygos grupių etapą, Panevėžiui reikia įveikti keturis atrankos etapus.

Nuo antrojo etapo prisidės jau ir pirmajame etape iškritusios Europos lygos ekipos, o nuo trečiojo prisidės ir iš Čempionų lygos atrankos pasitraukusios komandos.

Jeigu Europos bei Čempionų lygos atrankose komandos klysti gali, tai Panevėžiui norint patekti į grupių etapą, pralaimėti yra draudžiama.

UEFA Konferencijų lygos pirmas etapas

Panevėžiečiams burtų ceremonija pasisekė – ketvirtoji Moldovos komanda nėra stipriausias varžovas Konferencijų lygos atrankoje.

Milsami finišavo ketvirtoje pozicijoje ir nugriebė paskutinę Moldovos vietą Konferencijų lygos atrankoje. Milsami dar tik pradeda savo sezoną ir paskutinį mačą, pasak informacijos žiniasklaidoje, sužaidė prieš beveik mėnesį, kai draugiškas mačas su Zimbru Chisinau pasibaigė be įvarčių.

Tuo tarpu Panevėžys yra savo sezono įkarštyje ir po 21 turo pirmauja A lygoje turėdami 3 taškų persvarą ir vienerių rungtynių rezervą. A lygos lyderiai svečius iš Moldovos priims fiksuodami net septynių iš eilės pergalių seriją. O paskutinioji, prieš savaitę, buvo pasiekta prieš Kauno Žalgirį 3:0.

UEFA Konferencijų lyga: Panevėžys – Milsami Orhei prognozės

Ekspertai net neabejoja, jog Panevėžys seriją pradės pergalingai ir jų pergale neabejoja. Panevėžio komandos šansai yra vertinami net kelis kartus geriau negu varžovų iš Moldovos.

Prognozuojama, jog Panevėžys į Moldovą išvyks su dviejų įvarčių pranašumu.

UEFA Konferencijų lyga: Panevežys – Milsami Orhei tvarkaraštis

Pirmosios rungtynės: Panevėžys – Milsami Orhei, Liepos 13 d., 19:00
Atsakomosios rungtynės: Milsami Orhei, Panevėžys, Liepos 20 d., 19:00

UEFA Konferencijų lyga: Panevėžys – Milsami Orhei, kur žiūrėti?

Panevėžio ir Milsami Orhei rungtynių mačą tiesiogiai rodys Delfi televizija.