Konferencijų lygos atranka: Hegelmann – Shkupi, data, tvarkaraštis, prognozės ir kur žiūrėti?

By 2023-07-13 Futbolas

Kauno rajono Hegelmann, 2022-ųjų metų sezone užėmusi ketvirtąją vietą A lygoje, pradeda savo kelionę UEFA Konferencijų lygoje.

Dariaus ir Girėno stadione pirmą kartą namų rungtynes žaisiantys kauniečiai priims Šiaurės Makedonijos ekipos Shkupi mestą iššūkį.

KONFERENCIJŲ LYGOS LAŽYBOS

UEFA turnyrų sistema

UEFA Konferencijų lyga yra žemiausias laiptelis UEFA turnyrinėje sistemoje. Konferencijų lyga yra trečia pagal pajėgumą UEFA lyga.

Norint patekti į UEFA Konferencijų lygos grupių etapą, Kauno rajono Hegelmann reikia įveikti keturis atrankos etapus.

Nuo antrojo etapo prisidės jau ir pirmajame etape iškritusios Europos lygos ekipos, o nuo trečiojo prisidės ir iš Čempionų lygos atrankos pasitraukusios komandos.

Jeigu Europos bei Čempionų lygos atrankose komandos klysti gali, tai kauniečiams norint patekti į grupių etapą, pralaimėti yra draudžiama.

UEFA Konferencijų lygos pirmas etapas

Makedonijos ekipa Shkupi į Kauną atvyko kaip savo šalies vicečempionė. Vienu tašku artimiausius persekiotojus aplenkusi Shkupi fiksuoja gerą sportinę formą ir šiuo metu.

Shkupi dar nėra sužaidusi oficialių rungtynių, tačiau spėju sužaisti keturis draugiškus mačus, per kuriuos buvo iškovotos trys pegalė. Dukart buvo nugalėtą Hermennstadt (2:1, 1:0) ekipa, praėjusią savaitę sutriuškinta Makedonija GP (3:0), o vienintelis nelaimėtas mačas buvo prieš Egnatia, kai nuaidėjus finaliniam švilpukui švieslentėje degė 1:1.

Kauno rajono ekipai pavyko išlipti iš duobelė, kai buvo nelaimėti trys susitikimai iš eilės ir tai padarė iškovojant tris pergales paeiliui. Hegelmann įveikė FA Šiaulius 3:1, palaužė Marijampolė Sūduvą 1:0 ir 2:1 įveikė Telšių Džiugą.

Hegelmann į Konferencijų lygą pateko užėmusi ketvirtąją vietą A lygoje ir tai bus pirmas kartas, kai Kauno rajono klubo istorijoje, kai jie žais tarptautiniame UEFA turnyre. Dar 2020-aisiais Kauno rajono Hegelmann žaidė antroje pagal stiprumą Lietuvos lygoje.

UEFA Konferencijų lyga: Hegelmann – Shkupi prognozės

Kauniečiai namų tvirtovėje prieš pajėgią Šiaurės Makedonijos ekipą favoritais nebus. Būtent Shkupi ekipa yra laikoma nežymia šios poros favorite, kai Kauno rajono ekipai yra lipdoma autsaiderių etiketė.

Prognozuojama, jog mačas Dariaus ir Girėno stadione pasibaigs arba lygiosiomis, arba minimalia svečių pergale.

UEFA Konferencijų lyga: Hegelmann – Shkupi tvarkaraštis

Pirmosios rungtynės: , Liepos 13 d., 20:00
Atsakomosios rungtynės:, Liepos 20 d., 22:00

UEFA Konferencijų lyga: Hegelmann – Shkupi, kur žiūrėti?

Kauno rajono Hegelmann ir Shkupi rungtynių mačą tiesiogiai rodys Delfi televizija.