Euro 2024 atranka: Lietuva – Serbija tiesiogiai, apžvalga, prognozės

By 2023-09-08 Futbolas

Lietuvos vyrų nacionalinė futbolo rinktinė ir toliau tęsia sėkmingą žygį į Euro 2024 Europos futbolo čempionatą.

Nors lietuviai taikytis į aukščiausias pozicijas negali, tačiau rezultatai ir pats žaidimas viršija gerbėjų lūkesčius. Šį kartą Lietuvoje lankysis itin galinga Serbijos rinktinė, kuri mes rimtą egzaminą S. Dariaus ir S. Girėno stadione.

EURO 2024 LAŽYBOS

Euro 2024 atranka: Lietuva – Serbija apžvalga

Iš turnyrinės lentelės dugno pakilusi Lietuvos rinktinė lieka nepralaiminti S. Dariaus ir S. Girėno stadione, tačiau jame dar nebuvo priimta tokia rimta komanda, kaip Serbija. Per keturias rungtynes dvi lygiąsias pasiekusi Lietuva mėgins nuskinti dar daugiau taškų per vieną atrankos langą.

Lietuviai su dviem taškais žengia ketvirtoje pozicijoje ir už nugaros palieka tiek pat taškų turinčią Bulgariją.

Lietuvos rinktinė atranką pradėjo maču su Serbija ir išvykoje turėjo pripažinti varžovų pranašumą 0:2. Vėliau siekė Lietuvos rinktinės lygiosios su Bulgarija 1:1 ir pralaimėjimas grupės lyderei Vengrijai 0:2.

Tuo tarpu šią savaitę priėmusi Juodkalnijos ekipą, Lietuvos rinktinė sukūrė tikrą šou savo fanams. 71-ąją minutę išsiveržusi į priekį Lietuva greit praleido du įvarčius atgal, tačiau viską užbaigė įspūdingas Fedoro Černycho smūgis iš už baudos aikštelės ribų per pridėtą teisėjo laiką. Mačas pasibaigęs 2:2 padėjo Lietuvai šoktelti į ketvirtąją vietą ir atimti itin svarbius taškus iš Juodkalnijos.

Serbijos ekipai atranka į čempionatą nesiklosto taip sėkmingai, kaip ji norėtų. Atranką Serbija pradėjo dvejomis pergalėmis 2:0 prieš Lietuvą ir Juodkalniją, tačiau taškus barstė Bulgarijoje, kur sužaidė 1:1.

Na, o galiausiai Serbija pirmąjį ratą užbaigė pirmuoju pralaimėjimu atrankoje, kai šią savaitę namuose 1:2 nusileido Vengrijos ekipai.

Euro 2024 atranka: Lietuva – Serbija situacija G grupėje

Euro 2024 atranka: Lietuva – Serbija prognozės

Nors Lietuvos rinktinė pateikė malonų siurprizą šią savaitę mače prieš Juodkalniją, tačiau daug vilčių, kad bus atimti taškai iš įpykusios Serbijos, nėra. Svečių rinktinė Kaune turi kur kas geresnius šansus iškovoti tris taškus, pasak ekspertų.

Euro 2024 atranka: Lietuva – Serbija tiesiogiai

Euro 2024 Lietuvos ir Serbijos dvikovą tiesiogiai rodys Viaplay televizija.