Euro 2024 atranka: Juodkalnija – Lietuva tiesiogiai, apžvalga, prognzozės

By 2023-11-16 Futbolas

Lietuvos vyrų futbolo rinktinė pranoko visų lūkesčius atrankoje į Europos futbolo čempionatą, o jau šį vakarą gali užbaigti ir Juodkalnijos rinktinės svajonę.

Teorinius šansus vis dar turintys juodkalniečiai privalo nugalėti Lietuvos rinktinę, kad išsaugotų viltis patekti į senojo žemyno pirmenybes. Visgi, įveikti lietuvius neatrodo, kaip tokia jau lengva užduotis.

EURO 2024 LAŽYBOS

Europos futbolo čempionato 2024 atranka: Juodkalnija – Lietuva apžvalga

Lietuvos vyrų futbolo rinktinė demonstruoja tai, ko niekas nesitikėjo iš mūsų šalies vienuolikės. Lietuvos rinktinė per septynis turus savo sąskaitoje turi šešis taškus su viena pergale ir trimis lygiosiomis.

Lietuviai su šešiais taškais G grupėje rikiuojasi ketvirti, užtikrintai lenkia bulgarus (2 taškai) ir dar turi šansus pakilti ir į trečiąją poziciją (Juodkalnija – 8 taškai). Tiesa, lietuviams tai bus paskutinės atrankos turnyro rungtynės, kai tiek Juodkalnija, tiek Bulgarija sužais dar po du mačus.

Lietuvos rinktinė užsikūrė po to, kai būtent su Juodkalnija namuose sužaidė lygiosiomis 2:2, po to sekė skaudi nesėkmė prieš Serbiją ir Aleksandro Mitrovičiaus pamoka, kuri pasibaigė 1:3. Visgi, po serbų sutriuškinimo reabilitavęsi lietuviai nukovė bulgarus 2:0 ir atėmė tašką iš grupės lyderės Vengrijos – 2:2.

Juodkalnija savo situaciją susikomplikavo tiek barstydama taškus prieš lietuvius, tiek neprilygstant grupės lyderėms. Du pralaimėjimai Serbijai, lygiosios su Vengrija ir tik viena pergalė prieš bulgarus per pastaruosius penkis mačus pastato Juodkalniją su 8 taškais, atsiliekant penkiais nuo serbų.

Juodkalnija privalo laimėti abu savo mačus ir tikėtis, kad Serbija pralaimės prieš Bulgariją, kad patektų į Europos čempionato pirmenybes.

Europos futbolo čempionato 2024 atranka: Juodkalnija – Lietuva prognozės

Kad ir kaip pastaruoju metu stebintų Lietuvos rinktinės žaidimas, abejojama, kad į kampą įsprausti juodkalniečiai dar kartą slystes prieš Edgaro Jankausko auklėtinius.

TOPsport ekspertai prognozuoja, jog Juodkalnijos rinktinė iškovos užtikrintą pergalę ir jų galimybės triumfuoti vertinamos 70 proc. Lygiųjų tikimybė yra įvertinta 20 proc., kai lietuvių galimybės laimėti – 10 proc.