Euro 2024 atranka: Bulgarija – Lietuva tiesiogiai, apžvalga, prognozės

By 2023-10-13 Futbolas

Lietuvos vyrų nacionalinė futbolo rinktinė ir toliau tęsia kovas atrankoje į Europos futbolo čempionatą 2024.

G grupėje rungtyniaujanti Lietuva kovos su savo lentynos ekipa, su kuria jau pasiekė vienas lygiąsias – Bulgarijos rinktine.

EURO 2024 LAŽYBOS

Europos futbolo čempionato 2024 atranka: Bulgarija – Lietuva apžvalga

Lietuvos nacionalinė vyrų rinktinė atrankoje į Europos čempionatą atrodo gana respektabiliai. Su visomis komandomis kovojantys lietuviai lengvų taškų niekam nedalina, tačiau kol kas vis tiek rikiuojasi paskutinėje G grupės vietoje – penktoje.

Lietuvos rinktinė per penkis turus yra pasiekusi dvi lygiąsias ir turi savo sąskaitoje du taškus.

Lietuviai atranką į čempionatą ir pradėjo su Bulgarijos rinktine, su kuria namuose sužaidė lygiosiomis 1:1. Tame mače pirmi net ir pasižymėjo lietuviai, kai 15-ąją minutę į priekį komandą išvedė E. Girdvainis. Visgi, 17-ąją minutę J. Lasicko užsidirbta raudona kortelė suteikė bulgarams galimybes rezultatą išlygint ir išsivežti vieną tašką iš Kauno.

Antrajame atrankos mače lietuviai 0:2 turėjo pripažinti Vengrijos pranašumą, tačiau prieš Juodkalniją šalies futbolininkai padovanojo tikrą spektaklį.

Lietuvos rinktinė 71-ąją minutę sugebėjo išsiveržti į priekį prieš Juodkalniją po tikslaus G. Paulausko smūgio, tačiau 78-ąj ir 89-ąją pasižymėję svečiai, atrodė, jog jau įsirašė tris taškus į savo sąskaitą. Visgi, 94-ąją minutę F. Černychas įspūdingu smūgiu išlygino rezultatą ir įrašė dar vieną tašką lietuviams į savo sąskaitą.

Paskutiniame grupių etapo mače Lietuvos rinktinė nesustabdė pirmame kėlinyje hatriką mušusio Mitrovičiaus ir Serbijos rinktinei buvo nusileista 1:3.

Bulgarijos rinktinė po lygiųjų su Lietuva tašką išplėšė mače ir su Serbija, kai taip pat sužaidė 1:1. Visgi, per visą atrankos ciklą Bulgarijos rinktinė nusileido dukart juodkalniečiams 0:1 ir 1:2, o Vengrijai pralaimėjo net 0:3.

Europos futbolo čempionato 2024 atranka: Lietuvos rinktinė G grupėje

Europos futbolo čempionato 2024 atranka: Bulgarija – Lietuva prognozės

Visgi, nepaisant puikaus pasirodymo pirmame tarpusavio mače, Lietuvos rinktinė yra laikoma ryškia šios poros autsaidere.

Lietuvos rinktinės galimybės iškovoti pergalę yra vertinamos vos 15 proc., kai lygiųjų tikimybė – 25 proc. Štai tikimybė, jog Bulgarijos ekipa iškovos pirmąją pergalę atrankos cikle – vertinama 60 proc.

Prognozuojama, jog Bulgarijos rinktinė turėtų iškovoti pergalę 2:1.

Europos futbolo čempionato 2024 atranka: Bulgarija – Lietuva tiesiogiai

Euro 2024 atrankos rungtynes Bulgarija – Lietuva tiesiogiai rodys Viaplay televizija.