Čempionų lygos atranka: Vilniaus „Žalgiris“ – „Struga“, data, tvarkaraštis, prognozės ir kur žiūrėti?

By 2023-07-11 Futbolas

Lietuvos A lygos čempionas Vilniaus „Žalgiris“ pradeda dar vieną kelią UEFA lygų grupinio etapo link, o pirmoji kliūtis šioje kelionėje – Šiaurės Makedonijos čempionas „Struga“.

Stipriausia Lietuvos futbolo ekipa mėgins antrus metus iš eilės įveikti pirmąjį UEFA Čempionų lygos kvalifikacijos etapą.

ČEMPIONŲ LYGOS LAŽYBOS

UEFA turnyrų sistema

Vilniaus „Žalgiris“ savo kelią grupinio etapo link pradeda pirmajame UEFA Čempionų lygos kvalifikacijos etape.

Iš viso Vilniaus ekipa turi įveikti keturis kvalifikacijos etapus, norint patekti į grupių etapą. Visgi, tai nereiškia, jog „Žalgiriui“ reikia įveikti keturias Čempionų lygos ekipas.

Jeigu vilniečiai iškristų pirmajame Čempionų lygos kvalifikacijos etape, jie iškristų į Europos lygos atranką ir ten jau savo kelią tęstų nuo antrojo etapo. Iškritus iš Europos lygos kvalifikacijos, iškrentama į Konferencijų lygos kvalifikacijos sekantį etapą.

Tai reiškia, net pralaimėję iškart Čempionų lygoje ir Europos lygoje, vilniečiai kelią tęstų Konferencijų lygos trečiajame atrankos etape ir jau turėtų įveikti vos du varžovus.

Praėjusį sezoną „Žalgiris“ nukeliavo iki trečio Čempionų lygos atrankos etapo, o tai ir garantavo, kad net dvi nesėkmės iš eilės nublokštų žalgiriečius į Konferencijų lygos grupių etapą. Būtent taip ir nutiko. „Žalgiris“ pralaimėjo trečiajame Čempionų lygos etape, po pratęsimo pralaimėjo ketvirtajame Europos lygos etape ir tapo pirmąja komanda Lietuvos istorijoje, kuri pateko į UEFA grupių etapą – Konferencijų lygą.

Norint patekti į Konferencijų lygos grupių etapą, „Žalgiriui“ reikia įveikti du varžovus bet kuriame lygyje. Norint patekti į Europos lygą, reikia įveikti tris varžovus, o norint patekti į Čempionų lygos grupių etapą – keturis.

UEFA Čempionų lygos atrankos pirmas etapas

Kol Vilnius priima gausią NATO delegaciją, tai „Žalgiris“ priima kuklius Šiaurės Makedonijos čempionus. „Struga“ į Lietuvos sostinę atvyksta, kaip stipriausia Šiaurės Makedonijos komanda ir kaip komanda, kuri dar nėra patyrusi pergalės skonio šį sezoną.

„Struga“ praėjusį sezoną užtikrintai triumfavo šalies pirmenybėse, kai per 30 rungtynių iškovojo 20 pergalių, 8 kartus sužaidė lygiosiomis ir tik dukart pralaimėjo. „Struga“ sezoną užbaigė su 10 taškų persvara. „Struga“ sėkmingai keliavo ir šalies taurėje, tačiau finale po 11 m baudinių serijos nusileido „Makedonija GP“, kuri užėmė vos septintąją vietą lygos pirmenybėse.

Šį sezoną „Struga“ dar nėra sužaidusi nė vienų oficialių rungtynių. Seozną pradėjo 2:2 lygiosiomis su Kosovo ekipa „Ballkani“, kuri buvo žalgiriečių varžovė praėjusių metų pirmajame atrankos etape. Vėliau „Struga“ 0:1 nusileido „Partizani“ ir prieš išvyką į Vilnių pralaimėjo „KF Tirana“ ekipai 1:2.

UEFA Čempionų lyga: Vilniaus „Žalgiris“ – „Struga“ prognozės

Šioje poroje aiškiu favoritu yra laikomas Lietuvos čempionas. „Žalgiris“ turi tiek kokybės, tiek formos persvarą, kadangi Lietuvos A lygos sezonas jau yra įpusėjęs, kur vilniečiai žygiuoja antroje pozicijoje ir lipa ant kulnų „Panevėžio“ ekipai.

Prognozuojama, jog vvilniečiai turėtų užtikrintai laimėti namuose ir net lygiųjų tikimybė ir itin menka.

Prognozuojama, jog „Žalgiris“ turėtų pergalę namuose iškovoti dviejų įvarčių skirtumu, o Šiaurės Makedonijoje užbaigti formalumus.

UEFA Čempionų lyga: Vilniaus „Žalgiris“ – „Struga“ tvarkaraštis

Pirmosios rungtynės: Vilniaus „Žalgiris“ – „Struga“, Liepos 11 d., 19:00
Atsakomosios rungtynės: „Struga“ – Vilniaus „Žalgiris“, Liepos 18d., 18:00

UEFA Čempionų lyga: Vilniaus „Žalgiris“ – „Struga“, kur žiūrėti?

Vilniaus „Žalgirio“ komandos transliacijos yra mokamos ir pardavinėjamos vidinėje klubo sistemoje.