Čempionų lygos atranka: Vilniaus „Žalgiris“ – „Galatasaray“, data, tvarkaraštis, prognozės ir kur žiūrėti?

By 2023-07-21 Futbolas

Lietuvos A lygos čempionas Vilniaus „Žalgiris“ tęsia savo kelionę UEFA lygų grupinio etapo link. Pirmoje stotelėje buvo įveiktas Šiaurės Makedonijos čempionas „Struga“, o šį kartą vilniečių laukia kur kas rimtesnis iššūkis – Stmabulo „Galatasaray“.

Turkijos milžinė mėgins užkirsti kelią vilniečiams žengti į trečiąjį Čempionų lygos etapą, kuris garantuotų vietą UEFA Konferencijų lygos grupių etape antrus metus iš eilės.

ČEMPIONŲ LYGOS LAŽYBOS

UEFA turnyrų sistema

Vilniaus „Žalgiris“ savo kelią grupinio etapo link pradeėjo pirmajame UEFA Čempionų lygos kvalifikacijos etape.

Iš viso Vilniaus ekipa turi įveikti keturis kvalifikacijos etapus, norint patekti į grupių etapą. Visgi, tai nereiškia, jog „Žalgiriui“ reikia įveikti keturias Čempionų lygos ekipas.

Jeigu vilniečiai iškristų antrajame Čempionų lygos kvalifikacijos etape, jie iškristų į Europos lygos atranką ir ten jau savo kelią tęstų nuo trečiojo etapo. Iškritus iš Europos lygos kvalifikacijos, iškrentama į Konferencijų lygos kvalifikacijos sekantį etapą.

Tai reiškia, net pralaimėję Čempionų lygoje ir Europos lygoje, vilniečiai kelią tęstų Konferencijų lygos ketvirtajame atrankos etape ir jau turėtų įveikti vos vieną varžovus.

Praėjusį sezoną „Žalgiris“ nukeliavo iki trečio Čempionų lygos atrankos etapo, o tai ir garantavo, kad net dvi nesėkmės iš eilės nublokštų žalgiriečius į Konferencijų lygos grupių etapą. Būtent taip ir nutiko. „Žalgiris“ pralaimėjo trečiajame Čempionų lygos etape, po pratęsimo pralaimėjo ketvirtajame Europos lygos etape ir tapo pirmąja komanda Lietuvos istorijoje, kuri pateko į UEFA grupių etapą – Konferencijų lygą.

Norint patekti į Konferencijų lygos grupių etapą, „Žalgiriui“ reikia įveikti du varžovus bet kuriame lygyje. Norint patekti į Europos lygą, reikia įveikti tris varžovus, o norint patekti į Čempionų lygos grupių etapą – keturis.

UEFA Čempionų lygos atrankos antrasis etapas

Kol vilniečiai pluša A lygoje dėl dar vieno šalies pirmenybių titulo ir kovojo dėl vietos antrajame Čempionų lygos atrankos etape, Stambulo „Galatasaray“ ramiai ruošėsi naujajam sezonui draugiškuose mačuose.

Turkijos čempionė užsitikrino sau vietą antrajame atrankos etape, kuriame ir susitiks su žalgiriečiais.

„Galatasaray“ spėjo sužaisti keturis draugiškus mačus, per kuriuos iškovojo tik vieną pergalę, kai 2:0 įveikė „Kisvarda“. Pasiruošimo etapą Turkijos čempionai pradėjo pralaimėjimu 3:4 „Hull“, ekipai, vėliau sekė lygiosos su Vienos „Austria“ 1:1, o prieš keletą dieną nusileido ir „Sturm Graz“ 1:2.

Tuo tarpu vilniečiai ilsėjosi nuo A lygos per Čempionų lygos kovas, o sėkmingas pasirodymas lėmė kad stipriausia Lietuvos komanda nėra pralaimėjusi jau 10 mačų iš eilės.

Šiaurės Makedonijos čempionė „Struga“ buvo nugalėta bendru rezultatu 2:1. Visi serijos įvarčiai krito atsakomosiose rungtynėse Šiaurės Makedonijoje.

Iki tol vilniečiai buvo užfiksavę keturias pergales paeiliui, kai įveikė Telšių „Džiugą“, Kauno „Žalgirį“, Gargždu „Bangą“ ir Vilniaus „Riterius“. Per šias keturias rungtynes „Žalgiris“ įmušė 14 įvarčių ir praleido 4.

UEFA Čempionų lyga: Vilniaus „Žalgiris“ – Stambulo „Galatasaray“ prognozės

Antrojo Čempionų lygos etapo serija prasidės Vilniuje ir jau Lietuvos sostinėje aiškia favorite yra laikoma „Galatasaray“.

Būtent Turkijso čempionai yra ryškūs šios poros favoritai ir manoma, jog jau LFF stadione bus įrodytas „Galatasaray“ pranašumas. Visgi, manoma, jog Stambulo ekipa iš Vilniaus išsiveš tik vieno įvarčio persvarą ir visi likę atsakymai bus pateikti Turkijoje.  

UEFA Čempionų lyga: Vilniaus „Žalgiris“ – „Struga“ tvarkaraštis

Pirmosios rungtynės: Vilniaus „Žalgiris“ – „Galatasaray“, Liepos 25 d., 19:00
Atsakomosios rungtynės: „Galatasaray“ – Vilniaus „Žalgiris“, Rugpjūčio 2d., 21:30

UEFA Čempionų lyga: Vilniaus „Žalgiris“ – „Galatasaray“, kur žiūrėti?

Vilniaus „Žalgirio“ komandos transliacijos yra mokamos ir pardavinėjamos vidinėje klubo sistemoje.