Čempionų lyga tiesiogiai: grupės, tvarkaraštis, apžvalga ir prognozės

By 2023-09-19 21 rugsėjo, 2023 Futbolas

Įdomiausia ir stipriausia klubinio futbolo lyga jau startuoja. Čempionų lyga sugrįžta į žydruosius ekranus ir iškart prikausto milžinišką fanų susidomėjimą nuo pat pirmojo turo pradžios.

Prestižiškiausia Čempionų lyga atsako į visus klausimus ir pateikia patį svarbiausią atsakymą – kas yra stipriausia futbolo komanda ne tik Europoje, tačiau ir visame pasaulyje. 

ČEMPIONŲ LYGOS LAŽYBOS

UEFA Čempionų lyga tiesiogiai: komandos

Čempionų lygoje kovoja iš viso net 78 komandos iš 53 šalių. Komandų besivaržančių Čempionų lygoje neturi tik Lichtenšteinas, kuris nerengia nacionalinio čempionato bei rusija, kurios visos komandos yra išmestos iš UEFA turnyrų.

Daugiausiai atstovų UEFA Čempionų lygoje turi Anglijos, Ispanijos, Italijos ir Vokietijos federacijos – po 4. Prnacūzija ir Portugalija gauna 3 vietas, o Nyderlandai, Austrija, Serbija, Ukraina, Belgija, Šveicarija, Graikija ir Škotija po 2 vietas.

Po vieną vietą UEFA Čempionų lygoje gauna: Čekija, Norvegija, Danija, Kroatija, Turkija, Kipras, Izraelis, Švedija, Bulgarija, Rumunija, Azerbaidžanas, Vengrija, Lenkija, Kazachstanas, Slovakija, Slovėnija, Baltarusija, Moldova, Lietuva, Bosnija ir Hercegovina, Suomija, Liuksemburgas, Latvija, Kosovas, Airija, Armėnija, Šiaurės Airija, Albanija, Farerų Salos, Estija, Malta, Gruzija, Makedonija, Velsas, Gibraltaras, Islandija, Juodkalnija, Andora bei San Marinas.

Tiesa, didžioji dalis šių komandų dalyvauja atrankos etape. Keturios komandos pradeda savo kelią preliminariame raunde, tuomet 30 komandų kovoja pirmame raunde (įskaitant Lietuvą), antrame raunde kovoja 24, trečiame tęsia 20, o paskutiniame atrankos etape dėl paskutinių vietų varžosi 12 komandų. Iš viso, vos šešios komandos patenka į UEFA čempionų lygos grupių etapą per atranką. Kitos 26 komandos į grupių etapą patenka iškart, per nacionalinį čempionatą.

Tuomet 32 komandos yra suskirstytos į 8 grupes po 4 komandas ir ten jau varžosi dėl geriausios vardo.

UEFA Čempionų lyga tiesiogiai: grupės

GRUPĖ A

GRUPĖ B

GRUPĖ C

GRUPĖ D

GRUPĖ E

GRUPĖ F