NBA prognozės: „Warriors“ čempionai, L. Dončičius sezono MVP, atkrintamosiose tik vienas lietuvis

Stipriausioji pasaulio krepšinio lyga NBA startuoja jau šiąnakt, o TOPsport mėgina atsakyti į visus rūpimus klausimus.

30 elitinių komandų sužais po 82 mačus reguliariajame sezone, o atkrintamosiose mėgins išsiaiškinti, kas gi yra geriausia Šiaurės Amerikos krepšinio komanda.

NBA LAŽYBOS

Čempionai

Šiame NBA sezone prognozuoti čempionus yra kaip niekada sunku. TOPsport realiais pretendentais laiko net penkias skirtingas komandas, kurios galėtų triumfuoti NBA finale.

Visgi, pagrindine favorite yra laikoma čempionės titulą ginsianti „Golden State Warriors“ ekipa. Prognozuojama, jog finale jai ir vėl teks kovoti su Bostono „Celtics“, kurios jaunosios žvaigždės turėtų žengti dar vieną žingsnį į priekį.

Itin realius šansus kovoti dėl titulo turės ir Milvokio „Bucks“ ekipa su Gianniu Antetokounmpo priešakį. Vakaruose itin realius šansus žengti į finalą taip pat turi ir su atsigavusiu Kawhi Leonardu žaisianti Los Andželo „Clippers“.

Paskutinė tarp favoritų yra įvardijama Bruklino „Nets“ ekipa su visu žvaigždynu priešakį. Visgi, „Nets“ galimybėmis aikštėje nėra abejojama, tačiau viskas priklausys nuo komandos mikroklimato.

Reguliaraus sezono MVP

Šiame sezone TOPsport mato tris ryškius favoritus tapti naudingiausiu sezono krepšininku.

Pagrindiniu kandidatu į MVP titulą yra laikoma Dalaso „Mavericks“ žvaigždė Luka Dončičius. Jam ant kulnų lipa Filadelfijos „76ers“ žvaigždė Joelis Embiidas, o trečiu realiausiu MVP yra laikomas jau du tokius apdovanojimus turintis Giannis Antetokounmpo.

Lietuvių šansai

Šį sezoną NBA rungtyniaus du lietuviai: Jonas Valančiūnas ir Domantas Sabonis. Jiems TOPsport piešia skirtingu sezonus.

Manoma, kad individualiau geriau atrodys D. Sabonis, tačiau komandinius rezultatus geresnius pasieks J. Valančiūnas.

TOPsport prognozuoja, jog Naujojo Orleano „Pelicans“ turi 60 proc. tikimybę patekti į NBA atkrintamąsias su J. Valančiūnu, kai D. Sabonio Sakramento „Kings“ ekipos šansai yra laikomi tik teoriniais.

Lietuvio Artūro Karnišovo vadovaujama Čikagos „Bulls“ ekipa iš šių trijų komandų turi geriausias galimybes žengti tarp 16 stipriausių NBA komandų.