NBA konferencijų finalai: Luka magija prieš „Warriors“ žvaigždes bei Rytų batalijos

By 2022-05-17 24 kovo, 2023 Lažybų prognozės

NBA atkrintamosios įgavo pagreitį ir praūžus pirmiesiems dvejiems etapams fanams jau yra paruošti Vakarų ir Rytų konferencijų finalai.

Rytų konferencijos finale susitiks geriausia reguliaraus sezono konferencijos komanda Majamio „Heat“ bei antrąją vietą konferencijoje užėmusi Bostono „Celtics“ ekipa.

Tuo tarpu Vakarų konferencijos finale grumsis trečioji Vakarų komanda „Golden State Warriors“ bei ketvirtąją vietą užėmusi ir geriausią šio sezono komandą antrajame etape eliminavusi Dalaso „Mavericks“.

NBA LAŽYBOS

Rytų konferencija: „Heat“ – „Celtics“

Rytų konferencijos finale iki septynių pergalių susitiks Jimmy Butlerio tempiama „Heat“ bei įspūdingo jaunojo Jaysono Tatumo bei Jayleno Browno tandemo vedama „Celtics“. Komandoms pakeliui iki Rytų konferencijos finalo teko įveikti skirtingus kelius.

„Heat“ pirmajame raunde užtikrintai, be didesnio vargo, susitvarkė su Atlantos „Hawks“ ekipa 4-1. Tuo tarpu antrajame etape Majamio ekipai teko šiek tiek pavargti prieš Joelio Embiido ir Jameso Hardeno Filadelfijos „76ers“.

Majamio ekipa namuose dukart triumfavo užtikrintai ir įsiveržė į priekį 2-0, tačiau Filadelfijoje aikštės šeimininkai sugebėjo išlyginti serijos rezultatą 2-2. Vis dėlto, penktose serijos rungtynėse „Heat“ nušlavė savo varžovus (120:85), o seriją uždarė Filadelfijoje (99:90) ir triumfavo 4-2.

Štai „Celtics“ ekipai pirmajame raunde teko ne pats maloniausias varžovas – žvaigždžių pripildyta Bruklino „Nets“. Visą sezoną strigusi Bruklino ekipa nebūtų nieko nustebinusi, jeigu būtų eliminavusi Bostoną. Vis dėlto, „Celtics“ išlieka vienintele komanda šiose atkrintamosiose, kuri sugebėjo laimėti seriją sausai 4-0. Būtent tokiu rezultatu ir buvo užbaigtas „Nets“ sezonas.

Antrajame etape „Celtics“ teko kur kas kietesnis varžovas. NBA čempionų titulą gynusi Milvokio „Bucks“ pasiūlė puikią kovą savo varžovams. „Bucks“ serijoje iškart šovė į priekį triumfuodama išvykoje (101:89), tačiau antrose serijos rungtynėse „Celtics“ išlygino serijos rezultatą (109:86).

Milvokyje „Celtics“ nepasinaudojo puikia proga ir tik po dramatiškos kovos krito (101:103) ir taip „Bucks“ dar kartą išsiveržė į priekį serijoje 2-1. Ketvirtosiose serijos rungtynėse „Celtics“ dar kartą sugebėjo išlyginti serijos rezultatą (116:108) ir išvykti namo susigrąžinus namų aikštės pranašumą.

Vis dėlto, jo išlaikyti taip pat nepavyko, kadangi penktose serijos rungtynėse ir vėl triumfavo „Bucks“ (110:107), o serijoje jau pirmavo 3-2 bei buvo per vieną pergalę nuo konferencijos finalo. „Celtics“ ginklų nesudėjo, triumfavo išvykoje (108:95), septintose serijos rungtynėse tiesiog sutriuškino „Bucks“ (109:81) ir dramatiškai triumfavo serijoje 4-3.

Puikios kovos iš komandų tikimasi ir šioje serijoje. Visgi, TOPsport ekspertai nežymia favorite laiko „Celtics“ ekipą ir jos šansus žengti į didįjį NBA finalą vertina 60 proc.

TOPsport lažybininkai prognozuoja, jog „Celtics“ serijoje triumfuos 4-2. Visgi, jeigu laimėti pavyktų „Heat“ klubui, prognozuojama, kad Majamio krepšininkams prireiktų septynių rungtynių serijos.

Steph Curry, Luka Doncic promise to put on show in Warriors vs. Mavs | RSN

Vakarų konferencija: „Warriors“ – „Mavericks“

Vakaruose susitinka ekipos, kurioms prieš sezoną Vakarų konferencijos finalas nebuvo prognozuojamas. „Warriors“ nebuvo aišku kaip atrodys su grįžusiu Klay Thompsonu ir vis didesnį veterano statusą gaunančiu Stephenu Curry. Tuo tarpu „Mavericks“ buvo laikoma per mažai patyrusia ekipa, kad nužygiuotų taip toli.

„Warriors“ jau pirmajame raunde gavo grėsmingą, dukart MVP iš eilės tapusio Nikola Jokičiaus vedamą Denverio „Nuggets“ ekipą. Vis dėlto, GSW daug vargo neturėjo, pirmus du mačus laimėjo dviženkliai skirtumais, Denveryje po atkaklios kovos taip pat iškovojo pergalę ir greit išsiveržė į priekį 3-0. „Nuggets“ dar sušvelnino serijos rezultatą, tačiau į kitą etapą keliavo „Warriors“, triumfavusi 4-1.

Antrajame etape „Warriors“ laukė grėsmingesnis varžovas – Memfio „Grizzlies“ su fantastiškuoju Ja Morantu. Serija Oklande prasidėjo itin sudėtinga „Warriors“ pergale (117:116), o antrajame mače ir patirtu pralaimėjimu (101:106).

Vis dėlto, „Warriors“ laimėjo abu mačus Memfyje (142:112 ir 101:98) ir išsiveržė serijoje į priekį 3-1. Negana to, „Grizzlies“ prarado ir traumą patyrusį J. Morantą. Nepaisant to, „Warriors“ penktose serijos rungtynėse patyrė tiesiog pažeminimą, kai buvo nušluota 95:134. Tiesa, „kariai“ atsigavo ir seriją uždarė išvykoje 110:96 ir žengė į konferencijos finalą.

„Mavericks“ ekipa jau pirmajame etape susitiko su Jutos „Jazz“, kuri nemažą sezono dalį pirmavo Rytų konferencijoje. Negana to, „Mavs“ seriją pradėjo be L. Dončičiaus, tačiau net ir be jo laikėsi puikiai. Slovėnas aikštėje pasirodė tik ketvirtose serijos rungtynėse, o iki to momento „Mavs“ pirmavo 2-1.

Ketvirtąsias serijos rungtynes, ir pirmąsias L. Dončičiaus rungtynes laimėjo „Jazz“ po atkaklios kovos 100:99, o serijos rezultatas tapo lygus – 2-2. Vis dėlto, L. Dončičius atvedė „Mavericks“ į pergales penktose ir šeštose rungtynėse ir išvedė Dalaso ekipą į kitą etapą.

Jame jau laukė geriausia reguliariojo sezono komanda – Finikso „Suns“. Serijos pradžioje pasirodė, jog „Suns“ bus neįkandamas riešutas Dalaso ekipai. „Suns“ seriją pradėjo užtikrintai: dviem laimėjimais ir pabėgo serijoje 2-0. Tiesa, „Mavs“ atsitiesė, taip pat iškovjo dvi peragles namuose ir seriją išlygino. Penktosiose serijos rungtynėse nesimato nieko gero „Mavericks“, kadangi „Suns“ dominavo ir triumfavo 110:80.

Dalaso ekipa eilinį kartą namuose seriją išlygino (113:86) ir viskas kėlėsi į lemiamas serijos rungtynes Finikse, kur „Suns“ šiose atkrintamosiose buvo pralaimėjusi vos kartą per 12 rungtynių. „Mavericks“ į Arizonos valstiją atvyko su aiškiu tikslu – užgesinti „saules“ ir tai ir padarė. „Mavericks“ be jokio pasipriešinimo 123:90 susidorojo su „Suns“ ir žengė į Vakarų konferencijos finalą.

Šioje serijoje kiek ryškesne favorite yra laikoma daugiau patirties sukaupusi ir lengvesniu keliu iki šio etapo atkeliavusi „Warriors“. GSW šansus TOPsport vertina 70 proc., kai „Mavericks“ – 30 proc.

TOPsport prognozuoja, jog „Warriors“ šioje serijoje triumfuos 4-1 ir užtikrintai žengs į didįjį finalą.