NBA Finalas: komandų istorija, tvarkaraštis ir svarbiausios dvikovos

By 2023-06-02 27 birželio, 2023 Krepšinis, Lažybų prognozės, Sporto apžvalgos

Turime reguliaraus sezono nugalėtoją prieš Play-In turnyro nugalėtoją kovai dėl Larry O’Brien taurės. Koks kontrastas, bent jau pagal lentelę, šioje finalo akistatoje tarp Nuggets ir Heat. Visgi, visi tie skaičiai yra nebe svarbūs, nes mes esame finalinėje sezono stadijoje. NBA finale viskas pastatyta ant vieno metimo, kietos gynybos ir drąsos tapti čempionu. Ir remiantis tuo, ką matėme iš šių dviejų komandų, abi nusipelnė būti čia.

NBA LAŽYBOS

Nuggets ir Heat praejo pro ugnį. Denveris turėjo susidurti su Kevinu Durantu ir Devinu Bookeriu Vakarų konferencijos pusfinalyje, tada su LeBronu Jamesu ir Anthony Davisu siekiant vakarų karūnos.

O Majamis? Išgyvenęs Play-In (kuriame atsiliko nuo Čikagos Bulls paskutiniame kėlinyje), Heat nuslopino Bucks ir Celtics bei apžavėjo lygą eilinį sykį. Svarbiausia, kad šie susitikimai duos pakankamai pasitikėjimo finale.

Galbūt tai nėra finalas kurio daugelis norėjo, tačiau tai gali tapti finalu kurio fanai yra nusipelnę. Kas yra nuostabu šiose Nuggets ir Heat komandose, yra tai, kad arba Nikola Jokičius, arba Jimmy Butleris užbaigs sezoną su žiedu. Yra neapdainuotas grožis šioje finalo serijoje, kur komandų žvaigždės vaikysis pirmojo žiedo, ypač, kad nėra jokio garanto, jog bent vienas iš jų dar kartą priartės prie šio tikslo taip arti.

Šios septynių rungtynių serijos metu bus užduodami svarbūs klausimai ir į juos bus atsakyta.

Ar Jokičius užfiksuos dar daugiau tribuų dublių? Ar Bamui Adebayo pavyks, ką nors padaryti, kad tai būtų užkirsta? Ar liepsnojančiam Butleriui užteks jėgų pakelti savo žaidimą į dar kitą lygį? Ar Majamis sulauks Tylerio Herro pagalbos, kuris nuo pat pirmojo atkrintamųjų etapo turi rankos traumą, bet jau gavo leidimą vėl žengti ant parketo? Ar Denverio 49% pataikymas iš žaidimo ir 38% tritaškių 2023 m. atkrintamosiose, liks tokiose pat aukštumose prieš kietą Majamio gynybą?

Kol galvojame apie tai, sustokime ir pasveikinkime 78 metų Majamio vadovą Pat Riley už dar vieną kelionę iki finalo. Kaip žaidėjas, pagalbinis treneris, treneris ir vykdantis direktorius, Riley pasiekė NBA finalus 19 kartų. Tai reiškia, kad nuo 1972 m., kai jis pirmą kartą pateko į finalus (kaip rezervinis žaidėjas Lakers), iki dabar, Riley finaluose vidutiniškai pasirodo kartą per 2,5 metų.

Tai yra 19 daugiau finalų nei Nuggets pasiekė per visą savo egzistavimą, iki šiol.

Taigi tai yra Nuggets – Heat, skirtingų stilių ir istorijų bei individualių žvaigždžių susitikimas. Savo būdu ši serija turėtų būti įdomi ir kūrybiška. Ar tai bus istoriška ir įsimintina serija? Tai nuspręs Jokičius ir Butleris.

NBA Finalo svarbiausios dvikovos

Aaronas Gordonas prieš Jimmy Butlerį. Nuggets yra keblioje situacijoje su Butleriu. Jis akivaizdžiai kelia didelį galvos skausmą varžovams. Butleris yra per stiprus daugumai aukštų gynėjų ir per greitas daugumai priekinės linijos žaidėjų. Labai tikėtina, kad Denveris vėl pasitelks Gordono pagalbą šiam sudėtingam uždaviniui, ir tai turi savo pagrindą. Gordonas yra Denverio geriausias gynybos žaidėjas, o šiuo atveju jis atneša ir ūgį, ir gerą staigumą.

Kiekvienoje serijoje jis gynėsei prieš aukštesnius žaidėjus (Karl-Anthony Townsu pirmame raunde ir su Durantu bei LeBronu Jamesu kitose serijose), tačiau skaičiai kovojant su jais buvo pakankamai geri. Be to, Butleris išmeta mažai tritaškių, kas padeda Gordonui, nes jam nereikės kilti aukštai prie trijų taškų linijos. Žinoma, tai, ko trūksta Butleriui prie trijų taškų linijos, jis atperka vidutinio nuotolio metimais ir neišsenkamu uolumu. Geriausias patarimas Gordonui? Susilaikyti nuo noro provokuoti Butlerį kalbomis. Šią svarbią žinią perduoda Bostonas, o ypatingai Grantas Williamsas.

Didelis iššūkis nepašauktiems. Heat komanda laimi su maištaujančių, NBA naujokų biržoje savo pavardės neišgirdusių žaidėjų kolekcija. Gabe Vincentas, Duncanas Robinsonas ir Maxas Strusas su pasitikėjimu atstovauja ignoruojamiems žaidėjams visur. Tai puiki istorija šiame lygyje, kaip šie žaidėjai ne tik gauna daug žaidimo laiko ir ne tik išnaudoja tai, bet ir geriau žaidžia už kitus, daugiau uždirbančius žaidėjus.

Čia turėtumėte prisiminti du dalykus: šie žaidėjai jau įsitvirtinę lygoje, todėl jų pelenių etiketė yra šiek tiek pasenusi. Nepaisant to, jie turi dar ką įrodyti. Ar jie gali ir toliau ignoruoti krepšinio logiką, pataikyti svarbius metimus ir daryti rungtynes lemiančius veiksmus, nenukreipdami žvilgsnio nuo pačios ryškiausios šviesos? NBA finalai turi savo būdą atskleisti ir parodyti, kas jūs iš tikrųjų esate, o praeityje čempionato serijos buvo per didelės net ir žaidėjams, turintiems įspūdingesnių pasiekimų.

Jamal Murray superžvaigždės kelias? Murray trokšta visuotinio pripažinimo, kurį jis mano, kad yra užsitarnavęs. Tiesa ta, kad jis turės galimybę padaryti būtent tai. Jam tereikia būti geriausiu žaidėju šioje serijoje, laimėti čempionatą ir gauti NBA Finalo MVP apdovanojimą. Ar tai per didelis noras? Iš tikrųjų ne.

Murray dabar yra ant bangos (27,7 taškai per rungtynes atkrintamosiose su 48-40-92 metimo procentais). Vakarų konferencijos finale jis buvo tikra problema Lakers komandai. Murray, kaip dauguma puikių žaidėjų, jaučiasi patogiai bet kurioje aikštelės dalyje ir gali įvairiais būdais pelnyti taškus. Jei Heat nepajėgs sulaikyti jo, tai gali kelti neišsprendžiamų rūpesčių Majamio komandai.

NBA Finalo tvarkaraštis

Game 1 | Denveris, Birželio 2 d.
Game 2 | Denveris, Birželio 5 d.
Game 3 | Majamis, Birželio 8 d.
Game 4 |  Majamis, Birželio 10 d.
Game 5 | Denveris, Birželio 13 d.
Game 6 | Majamis, Birželio 16 d.
Game 7 | Denveris, Birželio 19 d.