Lyderių išbandymas: ar gali Lietuva reabilituotis prieš turkus?

By 2022-06-07 21 kovo, 2023 Lažybų prognozės

Lietuvos rinktinė Tautų lygos C diviziono pirmoje grupėje gavo ganėtinai įveikiamus varžovus. Lietuviai gali kovoti su Farerų Salomis ir Liuksemburgu ir tik grupės lyderė Turkija išsiskiria iš šio ketverto.

Vis dėlto, Lietuvos rinktinė pademonstravo, jog net ir Liuksemburgas yra sunkiai įkandamas riešutas ir Tautų lygą pradėjo pralaimėjimu 0:2 nykštukinei valstybei. Lietuviai po pirmojo turo žengia trečioje vietoje, kadangi Turkija dar didesniu skirtumu įveikė Farerų Salas – 4:0, kurios ir nusiųstos į grupės dugną.

TAUTŲ LYGOS LAŽYBOS

Ar gali lietuviai mesti rimtesnį iššūkį stipriausiai grupės komandai? Gilias futbolo tradicijas turinti Turkija gali pasigirti ir įspūdingas pasiekimais.

Štai 2002-aisiais Turkija iškovojo net bronzos medalius pasaulio čempionate. Nors nuo to laiko Turkija pasaulio čempionate nežaidė, jiems puikiai sekėsi ir Europos pirmenybėse. 2008-aisiais Europos čempionate Turkija taip pat užėmė trečiąją vietą, 2012-aisiais pirmenybes praleido, o 2016-aisiais ir 2020-aisiais iškrito grupių etape.

Lietuvos rinktinė dar nė karto istorijoje nežaidė nei Pasaulio, nei Europos čempionatuose ir panašu, jog tai dar greit nesikeis.

TOPsport ekspertai abejoja ir ar šį vakarą Lietuvos rinktinei pavyks pasiekti patenkinamą rezultatą. Lietuvos rinktinės pergalės tikimybė yra vertinama vos 5 proc., lygiųjų tikimybė vertinama 15 proc., kai Turkijos rinktinės šansai iškovoti pergalę – 80 proc.

Prognozuojama, jog Lietuva vis dar liks be įvarčių Tautų lygoje, kai Turkija neturėtų surengti įvarčių fiestos ir turėtų tenkintis dviem tiksliais šūviais.