Eurolyga 2024: „Olympiacos“ – „Žalgiris“ tiesiogiai, apžvalga, prognozės

By 2023-11-24 Eurolyga, Krepšinis

Iš pralaimėjimų liūno išbridęs Kauno „Žalgiris“ jau šį vakarą susirems su puikiai pažįstama ir lietuviškų akcentų turinčia Pirėjo „Olympiacos“. Kol kas nė viena komanda negali pasigirti gerais rezultatais, tačiau šiandien galės žengti žingsnį arčiau savojo tikslo link.

„Oly“ kol kas žengia su penkiomis pergalėmis, kai kauniečiai – su keturiomis. Kol kas Pirėjo komanda fiksuoja dviejų laimėjimų seriją, kai „Žalgiris“ – vienos pergalės.

EUROLYGOS LAŽYBOS

„Olympiacos“ – „Žalgiris“ praėjusio sezono akistatos

Kauno „Žalgiris“ su praėjusio sezono vicečempionais ir geriausia reguliariojo sezono komanda susitiko du kartus. Visgi, abu kartus kauniečiams teko pripažinti varžovų iš Graikijos pranašumą, kuriuos vedė reguliaraus sezono MVP Saša Vezenkovas.

Pirmoji akistata vyko Pirėjuje, kur „Oly“ triumfavo 90:80, o jų gretose nesustabdomai rungtyniavo ne kas kitas, o S. Vezenkovas. Bulgaras pelnė 23 taškus, atkovojo net 14 kamuolių ir surinko 37 naudingumo balus.

Kauniečių gretose geriausiai pasirodė šio sezono pradžioje į varžovų gretas perėjęs Ignas Brazdeikis. Lietuvis pelnė 21 tašką ir 18 naudingumo balų. Visgi naujasis „Oly“ narys neprilygo Eurolygos MVP, kuris sparnus pakėlė į NBA.

Kaune kova vyko kur kas įnirtingesnė, tačiau triumfavo vis tiek „Olympiacos“ – 74:72. Tuomet žalgiriečius į priekį vedė Rolandas Smitas, kuris surinko 18 taškų, o Tomas Dimša pridėjo 17.

Visgi, S. Vezenkovas ir v4l buvo nesustabdomas. Visus devynis dvitaškius pataikęs S. Vezenkovas surinko 25 taškus ir 32 naudingumo balus.

„Olympiacos“ – „Žalgiris“ apžvalga

Šį sezoną kauniečiai kol kas žengia už atkrintamųjų ribos ir su keturiomis pergalėmis per devynis turus rikiuojasi 12-oje vietoje. Žalgiriečiai krito žemyn po keturių iš eilės pralaimėjimų, nors sezoną pradėjo 3-1.

„Valencia“, ASVEL, „Anadolu Efes“ ir „Panathinaikos“ niuksai išryškino itin daug problemų „Žalgirio“ žaidime, tačiau pergalingas Keenano Evanso šuvis į Miuncheno „Bayern“ krepšį praėjusią savaitę leido „Žalgiriui“ išlipti iš duobės.

„Oly“ kol kas susiduria su kitomis problemomis. Nors penkios pergalės per devynis turus nėra toks rezultatas, kurio sekia Pirėjo ekipa, tačiau „Olympiacos“ dar tik įsibėgėja.

Nugalėtos „Crvena Zvezda“ ir „Maccabi“ nuteikia pozityviai „Olympiacos“ gerbėjus.

Visgi, įdomiausias aspektas „Oly“ gretose – Ignas Brazdeikis. Net už 500 tūkst. Išpirką į Graikiją persikėlęs lietuvis kol ka savojo žaidimo neranda. I. Brazdeikis šį sezoną „Olympiacos“ gretose Eurolygoje sužaidė 7 mačus ir per juos renka po 3,7 taško ir 1,4 naudingumo balo.

„Olympiacos“ – „Žalgiris“ prognzoės

TOPsport ekspertai mano, jog įsibėgėjanti „Olympiacos“ ekipa yra šios poros favoritė ir jos galimybes triumfuoti yra vertinamos 75 proc., kai tuo tarpu žalgiriečių – 25 proc.

Visgi, manoma, jog rezultatyviausiu rungtynių žaidėju bus K. Evansas.

„Olympiacos“ – „Žalgiris“ tiesiogiai

Tiesioginė Pirėjo „Olympiacos“ ir Kauno „Žalgirio“ rungtynių transliaciją galima stebėti nemokamu kanalu LRT arba per Go3 televiziją.