Eurolyga 2023-24: „Žalgiris“ – „Monaco“ tiesiogiai, apžvalga, prognozės

By 2023-12-07 Eurolyga, Krepšinis

Kauno „Žalgiris“ dvigubą Eurolygos savaitę pradėjo apmaudžia nesėkme, tačiau ją mėgins užbaigti pergale prieš dėl vietos atkrintamosiose taip pat kovojančią ir taip pat savaitę pralaimėjimu pradėjusią „AS Monaco“ ekipą.

Lietuvišką akcentą, tai yra, Donatą Motiejūną, savo gretose turinti Monako ekipa kol kas Eurolygoje žygiuoja sėkmingiau, tačiau savo viso potencialo parodyti taip ir nesugeba.

EUROLYGOS LAŽYBOS

„Žalgiris“ – „Monaco“: praėjusio sezono akistatos

Kauno „Žalgirio“ ir „AS Monaco“ ekipos Eurolygoje yra susitikusios tik keturis kartus. Vos trečiąjį sezoną Eurolygoje pasitinkantis turtingasis Eurolygos klubas bando įsitvirtinti tarp elito, o praėjusį sezoną rungtyniavo ir Eurolygos finaliniame ketverte Kaune.

„Žalgiris“ ir „AS Monaco“ yra pasidalinę po dvi pergales ir du pralaimėjimus per visą istoriją. Po kartą abi ekipos laimėjo išvykoje, ir po kartą namuose. Praėjusį sezoną komandos taip pat dalinosi po pergalę, tuomet tai padarė namų arenose.

Pirmoji sezono akistata vyko Monake ir ten po tikro trilerio laimėjo D. Motiejūno atstovaujamas klubas – 84:82.

Aikštės šeimininkus tose rungtynėse į priekį vedė Elie Okob, surinkęs 22 taškus, kai A. Diallo ir Y. Ouattara pridėjo po 14. Tose rungtynėse nesužaidė didžiausia komandos žvaigždė Mike‘as Jamesas, kuris aikštę paliko vos su 2 taškais. Tuo tarpu D. Motiejūnas pelnė 7.

„Žalgirio“ gretose labiausiai spindėjo legionieriai – Rolands Smits pelnė 18, o Keenanas Evansas – 17 taškų.

Tuo tarpu Kaune pergalę jau šventė „Žalgiris“, svečius palaužęs 79:70. Kauniečiams pergalę nukalė Ignas Brazdeikis, sužaidęs sezono rungtynes ir pelnęs 22 taškus. „AS Monaco“ ekipoje, M. Jamesas ir vėl buvo sustabdytas, kuris surinko 6 taškus, o komandoje rezultatyviausiai rungtyniavo D. Motiejūnas ir J. Loydas su 13.

 

„Žalgiris“ – „AS Monaco“ apžvalga

Kauniečių ekipa šiose rungtynėse bus itin nukraujavusi. „Žalgiriui“ nepadės ilgam iš rikiuotės iškritęs, pėdos traumę patyręs, Arnas Butkevičius, mėnesį nežaisiantis Brady Manekas, o galiausiai prie traumuotų žaidėjų sąrašo prisijungė ir Lukas Lekavičius, kuris taip pat mėnesiui iškrito iš rikiuotės.

Kauniečių gretose taip pat dar nėra iki galo įsiliejęs ir naujokas iš NBA – Edmondas Sumneris, kuriam daugiau laiko tenka praleisti kelionėse su komanda ir rungtynėse negu treniruotėse.

Žalgirečiai taip pat į šias rungtynes žengs po itin slogaus pasirodymo Berlyne, kur iššvaistė 16 taškų persvarą ir pirmą kartą besivejančiųjų vaidmenyje atsidūrė likus vos 5 sekundėms iki rungtynių pabaigos. Lemiamas Edgaro Ulanovo tritaškis skriejo pro šalį, o „Žalgiris“ iš Berlyno grįžo tuščiomis.

 

„AS Monaco“ į Kauną atvyksta taip pat ne geriausių nuotaikų. Jiems Belgrade teko pripažinti „Partizan“ pranašumą po pratęsimo, o D. Motiejūnas po mačo teigė, kad jiems teko žaisti penkiese prieš aštuonis, kadangi teisėjai darė itin grubias klaidas jų varžovų naudai.

Kur kas geresnėje formoje esanti ir ilgesnį atsarginių suolą turinti „AS Monaco“ bus aiški šio mačo favoritė, nors jis ir vyks Kaune. TOPsport ekspertai šiose rungtynėse svečių šansus vertina 65 proc., kai „Žalgirio“ galimybės triumfuoti – 35 proc.

„Žalgiris“ – „Monaco“ tiesiogiai

Kauno „Žalgirio“ ir „AS Monaco“ tiesioginę transliaciją galite stebėti nacionalinio transliuotojo kanale LRT arba per GO3 televiziją.

Kauno „Žalgirio“ tvarkaraštis ir rezultatai

Visą Kauno „Žalgirio“ tvarkaraštį ir rezultatus galite matyti čia.