Eurolyga 2023-2024: Stambulo „Anadolu Efes“ – Kauno „Žalgiris“ tiesiogiai, apžvalga, prognozės

By 2023-11-09 Eurolyga, Krepšinis

Kauno „Žalgirio“ ekipa įkrito į duobę Eurolygoje ir iš jos mėgins išsikapstyti Turkijos sostinėje, kur susitiks su Stambulo „Anadolu Efes“ ekipa.

Taip pat stringatis Turkijos milžinas turi dar didesnių problemų, o pralaimėjimas žalgiriečiams galėtų reikšti ir trumpo etapo pabaigą vyriausiajam treneriui Erdemui Canui.

EUROLYGOS LAŽYBOS

„Anadolu Efes“ – „Žalgiris“: praėjusio sezono akistatos

Praėjusį sezoną du kartus reguliariajame susitikusios komandos itin daug intrigos žiūrovams nepasiūlė. Piramsis mačas pasibaigė triuškinama „Anadolu Efes“ pergale 86:60, o išvykoje kauniečiai nusileido 70:80.

Triuškinamos nesėkmės akivaizdoje, namuose, žalgiriečiai nerado jokių priešnuodžių ir vieninteliu rungtynių šviesuliu tapo Tyleris Cavanaugh. Amerikietis pelnė 15 taškų. „Anadolu Efes“ visiškai išjungė tuo metu siautėjusį Keenaną Evansą, kuris rungtynes paliko su 4 taškais ir 3 naudingumo balais.

Tuo tarpu „Anadolu Efes“ gretose siautėjo net penkis tritaškius suleidęs Rodrigo Beauboisas. Jis Žalgirio areną paliko su 20 taškų ir 24 naudingumo balais.

Turkijoje vaizdas buvo šiek tiek kitoks ir kauniečiai pasiūlė didesnę kovą savo varžovams, tačiau ir tai neatnešė jokių vaisių. „Žalgirio“ neišgelbėjo sezono rungtynes sužaidęs Ignas Brazdeikis, kuris surinko net 25  taškus.

Įdomu tai, kad abiejų rungtynių lydeirų „Žalgirio“ gretose šį sezoną jau nebėra.

Šį kartą „Žalgiriui“ gynyboje nepavyko stabdyti Willo Clyburno su 19 taškų, kuris taip pat surinko ir 27 naudingumo balus.

„Anadolu Efes“ – „Žalgiris“: stringančios atkarpos

Gerai sezoną pradėję kauniečiai per pirmus keturis turus iškovojo net tris pergales ir nusileido tik nepalaužiamai Madrido „Real“ ekipai. Visgi, po įtikinamos pergalės prieš Vitorijos „Baskonia“ (99:82), kauniečiai krito į duobę iš kurios dar neišlipo.

Namuose „Žalgiris“ atrodė beviltiškai puolime, kai be didesnio pasipriešinimo pralaimėjo „Valencia“ ekipai 72:87, o bandyme reabilituotis, kauniečiai sudegė ir prieš Vilerbano ASVEL. Į taškų lenktynes įsivėlę žalgiriečiai padovanojo prancūzams pirmąją sezono pergalę, kai iššvaistė dviženklį pranašumą ir pralaimėjo 88:91.

Visgi, „Anadolu Efes“ turi dar didesnių problemų ir per šešis turus savo sąskaitoje turi tik dvi pergales, kurias pasiekė prieš „Žalgirio“ skriaudikus – ASVEL (89:84) ir „Valencia“ (77:73).

Po to sekė itin beviltiškas pralaimėjimas Graikijoje, kai stringančiai Pirėjo „Olympiacos“ pralaimėjo 57:75, o jau po savaitės išvykoje nusileido ir Bolonijos VIRTUS, kuri siautėjo puolime ir nugalėjo Stambulo klubą 93:81.

Kalbama, kad pralaimėjimas ir „Žalgiriui“ gali kainuoti jau ir taip karštą vietą vyriausiajam koamndos treneriui Eredemui Canui.

„Anadolu Efes“ – „Žalgiris“ prognozės

Nors abi ekipos turi savų problemų, tačiau TOPsport ekspertai prognozuoja, jog geriau savąsias šį vakarą spręs būtent Turkijos milžinas ir Stambulo ekipos pergalės galimybes vertina 67 proc., kai tuo tarpu svečių galimybės yra įvertintos 33 proc.

Prognozuojama, jog rezultatyviausi rungtynių žaidėjai šį vakarą bus abiejų ekipų atakų organizatoriai – Keenanas Evansas ir Shane’as Larkinas.