Eurolyga 2022: „Panathinaikos“ – „Žalgiris“ apžvalga

By 2022-03-01 24 kovo, 2023 Lažybų prognozės

Kauno „Žalgirio“ ir Atėnų „Panathinaikos“ mačas pagaliau įvyks. Jau du kartus nukeltos rungtynės, panašu, atšauktos jau nebebus ir abi ekipos susigrums Graikijos sostinėje Atėnuose.

Eurolygos autsaiderės bando pakilti iš turnyrinės lentelės dugno, tačiau „Žalgiris“ nuo pakilimo atsilieka dvejomis pergalėmis, kai PAO – jau kilstelėjo laipteliu aukštyn – iš 17-os į 16-ą vietą.

EUROLYGOS LAŽYBOS

Pirmojo rato rungtynės

„Žalgiris“ ir „Panathinaikos“ susitiko 10-ajame ture. Tuo metu kauniečiai buvo pralaimėję visus devynis susitikimus, kai PAO iki tol laiko buvo laimėjusi du kartus.

Kaune vykęs susitikimas buvo stebimas 6383 žiūrovų. „Žalgiris“ jau po pirmojo kėlinio įgijo 8 taškų persvarą, o didžiausias skirtumas tarp komandų siekė 14 taškų. Kauniečiai 34:20 pirmavo antrojo kėlinio pirmoje pusėje.

Vis dėlto, svečiai iš Atėnų buvo priartėję prie kauniečių ketvirtojo kėlinio viduryje, kai savo deficitą sumažino iki 2 taškų – 65:67. Vis dėlto, kauniečiai sugebėjo atsilaikyti ir rungtynes užbaigti atkarpa 9:4 bei įsirašyti pirmąją pergalę sezone.

Komandų situacija Eurolygoje

Kauniečiai po 24-ių turų vis dar išlieka turnyrinės lentelės dugne su 5 pergalėmis ir net 19 pralaimėjimų. Vos 20 proc. laimėtų rungtynių žalgiriečiams neleidžia net pagalvoti apie aukštesnę poziciją. 16-17 pozicijose žengiančios Vitorijos „Baskonia“ ir „Panathinaikos“ ekipos turi po 7 pergales ir lenkia „Žalgirį“  dviem laimėjimais.

Tiesa, kauniečiai į mačą įeina puikios sportinės formos: praėjusią savaitė, po triumfo Karaliaus Mindaugo taurėje, buvo sutriuškinta viena lygos lyderių – Madrido „Real“. Kauniečiai 68:47 išrašė antirekordinį pralaimėjimą „Real“ ir tokiu būdu iškovojo antrąją pergalę iš eilės Eurolygoje. Prieš tai buvo įveikta ir „Monaco“ ekipa 83:82.

„Panathinaikos“ beveik visą sezoną vilkosi 17-oje pozicijoje, tačiau trys pergalės per paskutinius penkis turus leido Atėnų ekipai šoktelti į 16-ąją vietą. Šioje atkarpoje PAO įveikė „Baskonia“ (75:63), nusileido „Monaco“ (83:91) bei „Barcelona“ (60:86) ir iškovojo du laimėjimus paeiliui prieš ASVEL (76:63) bei Belgrado „Crvena Zvezda“ (79:73).

TOPsport prognozės

TOPsport lažybininkai žalgiriečius laikė favoritais gruodžio mėnesį, kai komandos turėjo susitikti, tačiau šį kartą situacija apsivertė aukštyn kojomis. Puikią formą demonstruojanti „Panathinaikos“ yra aiški šio mačo favoritė ir jos šansus TOPsport vertina 60 proc. „Žalgirio“ galimybės yra vertinamos 40 proc.