Eurolyga 2021: „Žalgiris“ – „AS Monaco“ apžvalga

By 2021-12-15 24 kovo, 2023 Lažybų prognozės

Ne pačius geriausius laikus išgyvenanti „AS Monaco“ ir itin sunkiai sezone startavęs Kauno „Žalgiris“ šį vakarą susitiks didžiausioje krepšinio arenoje Lietuvoje.

Su Donatu Motiejūnu ir pakeistu vyriausiuoju treneriu besisvečiuojanti „AS Monaco“ sieks nutraukti penkių iš eilės nesėkmių seriją, kai „Žalgiris“ bandys iškovoti ketvirtą pergalę per šešerias rungtynes.

EUROLYGOS LAŽYBOS

Komandų situacija Eurolygoje

„AS Monaco“ sezoną pradėjo dviem laimėjimais prieš Atėnų „Panathinaikos“ (75:63) bei Kazanės UNICS (88:80), tačiau tuomet krito į duobę. Po gero starto sekė trys ispaniški pralaimėjimai prieš Madrido „Real“ (86:94), „Barcelona“ (81:85) bei Vitorijos „Baskonia“ (66:78).

Monako atstovai vėliau iškovojo tris pergales per keturias rungtynes, įskaitant laimėjimą prieš Maskvos CSKA (97:80), tačiau tuomet krito į dar didesnę duobę ir jau dabar skaičiuoja penkių pralaimėjimų seriją.

Šis nesėkmių ruožas darbą kainavo vyriausiajam komandos treneriui Zvezdanui Mitrovičiui, kurį pakeitė prie komandos vairo sugrįžęs Saša Obradovičius.

Tuo tarpu „Žalgiris“ pokyčius trenerių štabe atliko kur kas anksčiau ir savo nesėkmių seriją užbaigė su devyniais pralaimėjimais iš eilės. Po to išsijudinę Jure Zdovco auklėtiniai 10-ajame ture įveikė „Panathinaikos“ (76:69), vėliau nugalėjo Stambulo „Fenerbahče“ (86:75) ir kauniečius pristabdė tik „Barcelona“ (73:96).

„Žalgiris“ reabilitavosi mače su Vitorijos „Baskonia“ (72:68), tačiau praėjusią savaitę patyrė jau 11-ąją sezono nesėkmę prieš Maskvos CSKA – 51:73.

Donatas Motiejūnas Monake

Į Europą po klajonių NBA ir Kinijos lygoje sugrįžęs Donatas Motiejūnas prisijungė prie ambicijų neslepiančios „AS Monaco“ ir kol kas demonstruoja ganėtinai solidų, nors ir nestabilų žaidimą.

Aukštaūgis iš Lietuvos Eurolygoje šį sezoną sužaidė 14 mačų ir iš jų 13 pradėjo starto penkete. Vidutiniškai per 18 minučių D-MO renka po 8 taškus, iš dviejų taškų zonos atakuoja 55,9 proc. tikslumu (38/68), iš trijų taškų – 46,7 proc. tikslumu (7/15), o nuo baudų metimų linijos – vos 51,7 proc. (15/29).

Aukštaūgis taip pat prideda ir po 3,9 atkovoto kamuolio, 0,8 rezultatyvaus perdavimo ir iš viso fiksuoja 8,1 naudingumo balo vidurkį.

Geriausias rungtynes D. Motiejūnas sužaidė prieš Eurolygos čempionus. Centras į Stambulo „Anadolu Efes“ krepšį įmetė 21 tašką, atkovojo 5 kamuolius ir surinko 22 naudingumo balus. Sėkmingą susitikimą lietuvis sužaidė ir prieš Belgrado „Crvena Zvezda“, į kurios krepšį įmetė 14 taškų, atkovojo 8 kamuolius ir surinko 21 naudingumo balą.

Tiesa, tai yra vos du iš trijų mačų, kai D-MO surinko dviženklį naudingumo balų skaičių ir du iš keturių mačų, kai surinko dviženklį taškų skaičių. Lietuvis šį sezoną per 14 mačų tik keturis kartus žaidė daugiau negu 20 minučių.

TOPsport prognozė

Pagaliau variklį užkūręs „Žalgiris“, pasak TOPsport ekspertų, yra šio mačo favoritas. Kauniečių galimybės yra vertinamos 60 proc., kai svečių iš Monako – 40 proc.

Lažybininkai mano, kad kauniečių gretose turėtų rezultatyviausiai rungtyniauti Joshas Nebo, Tyleris Cavannaugh bei Lukas Lekavičius, kuriems yra prognozuojama po 9 taškus.

„AS Monaco“ gretose TOPsport ekspertai prognozuoja, kad D. Motiejūnas pelys 8 taškus ir už jį rezultatyviau žais tik Dwayne‘as Baconas.