Eurobasket atranka: Lietuva – Lenkija tiesogiai, sudėtys ir prognozės (GYVAI)

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė pradeda kelionę Europos vyrų krepšinio čempionato (EuroBasket) link. Atrankos turnyrą Kazio Maksvyčio auklėtiniai pradės dvikova namuose su Lenkijos rinktine.

Lenkijai šis atrankos turnyras yra tik pasiruošimas pirmenybėms, kadangi jie jau turi kelialapį į čempionatą šeimininkų teisėmis. Tuo tarpu Lietuva, Estija ir Šiaurės Makedonija kovos dėl likusių dviejų vietų, kurios atiteks dviem geriausioms H grupės komandoms, be Lenkijos.

EUROBASKET ATRANKOS LAŽYBOS

Lietuvos rinktinės sudėtis rungtynėse su Lenkija

Prieš pat rinktinių langą paaiškėjo, jog prie rinktinės neprisijungs Vaidas Kariniauskas, kuris dėl ligos šį ciklą praleis. Jį rinktinėje keičia jo komandos draugas „Wolves“ ekipoje Kristupas Žemaitis.

Rinktinė išsiskirs ir tuo, jog po ilgos pertraukos, atrankos languose pamatysime ir Kauno „Žalgirio“ krepšininkus. Būtent jų daugiausiai ir bus komandoje: Edgaras Ulanovas, Tomas Dimša ir Lukas Lekavičius.

Rinktinėje turėjo pasirodyti ir kiti du žalgiriečiai: Laurynas Birutis ir Dovydas Giedraitis. Visgim, pastarasis dėl patirtos traumos Karaliaus Mindaugo taurės finaliniame ketverte, šį langą praleis. L. Birutis į rinktinę taip pat neatvyks dėl sveikatos problemų.

Aukštaūgį rinktinėje keičia Marekas Blaževičius, tuo tarpu D. Giedraičiui pamainos nebus ir rinktinėje lieka 13 žaidėjų.

Žaidėjas Komanda
Ąžuolas Tubelis Klaipėdos „Neptūnas“
Gabrielius Maldūnas Panevėžio „Lietkabelis“
Marekas Blaževičius Santjago de Kompostelos „Monbus Obradoiro“
Martinas Geben Manresos „Baxi“
Edgaras Ulanovas Kauno „Žalgiris“
Gytis Radzevičius Vilniaus „Rytas“
Osvaldas Olisevičius Trevizo „Basket“
Rokas Giedraitis Belgrado „Crvena Zvezda“
Deividas Sirvydis Panevėžio „Lietkabelis“
Tomas Dimša Kauno „Žalgiris“
Lukas Lekavičius Kauno „Žalgiris“
Margiris Normantas Vilniaus „Rytas“
Kristupas Žemaitis Vilniaus „BC Wolves“
Treneris: Kazys Maksvytis  

Lenkijos rinktinės sudėtis rungtynėse su Lietuva

Lenkijos rinktinei taip pat pavyko surinkti gana stiprią komandą. Jiems padės ir du Eurolygos žaidėjai. Mariaus Grigonio komandos draugas Atėnų „Panathinaikos“ ekipoje Aleksanderis Balwerowskis bei viena didžiausių Lenkijos krepšinio žvaigždžių, priešingoje barikadų pusėje nuo Roko Giedraičio rungtyniaujantis Mateuszas Ponitka, kuris gina Belgrado „Partizan“ klubo garbę.

Žaidėjas Komanda
Aleksander Balwerowski Atėnų „Panathinaikos“
Aleksander Dziewa Hamburgo „Towers“
Michal Michalak Salonikų „PAOK“
Jakub Garbacz Vroclaveko „Anwil“
Luke Petrasek Vroclaveko „Anwil“
Jakub Niziol Vroclavo „Šlask“
Mateusz Ponitka Belgrado „Partizan“
Andrzej Pluta Gdynės „Arka“
Jakub Schenk Sopoto „Trefl“
Jakub Szumert Gdynės „Arka“
Michal Sokolowski Neapolio „Gevi“
Mikaloj Witlinski Sopoto „Trefl“
Jaroslaw Zyskowski Sopoto „Trefl“
Przemyslaw Zolnierewicz Šcecino „King“

Lietuva – Lenkija rungtynių prognozės

Nors Lenkijos rinktinė ir surinko sąlyginai stiprią sudėtį, tačiau aukštame lygyje žaidžiančių krepšininkų vilkės žalius marškinėlius. Prie rungtynių prisideda ir daug tai, jog Lenkijai šios rungtynės nieko nelemia, kai Lietuva kovoja dėl bilieto į EuroBasket.

Dėl šių priežasčių TOPsport ekspertai kur kas geriau vertina K. Maksvyčio auklėtinių šansus – 70 proc. Lenkijos rinktinės galimybės pateikti staigmeną ir iškovoti pergalę yra vertinamos 30 proc.

Lietuva – Lenkija tiesiogiai