Didysis NBA finalas: istorinis 18-as „Celtics“ ar eilinis šios GSW eros titulas?

By 2022-06-02 21 kovo, 2023 Lažybos

Jau šią naktį, 4 valandą Lietuvos laiku, startuos didysis NBA finalas. San Francisko mieste startuojanti serija duos startą ilgai lauktam finalui.

Vakarų konferencijos finale triumfavusi „Golden State Warriors“ į didįjį NBA finalą sugrįžo po trijų sezonų pertraukos, kai Rytuose triumfavusi Bostono „Celtics“ finale žais pirmąjį kartą nuo 2010-ųjų.

NBA LAŽYBOS

„Warriors“ tai bus net šeštasis NBA finalas per paskutinius aštuonis sezonus. GSW branduolys, sudarytas iš Stepheno Curry, Klay Thompsono bei Draymondo Greeno kovos jau dėl ketvirtojo savo NBA žiedo. Tuo tarpu jaunosios „Celtics“ žvaigždės Jaysonas Tatumas ir Jaylenas Brownas pirmą kartą karjeroje žengs ant parketo NBA finale.

„Warriors“ era jau tiksi į pabaigą, kadangi S. Curry jau yra 34-eri, o D. Greenui ir K. Thompsonui – 32-eji. Tuo tarpu „Celtics“ į priekį vedantiems J. Tatumui ir J. Brownui atitinkamai – 24-eri ir 25-eri.

GSW ekipa Vakarų konferencijoje sau lygių varžovų nesutiko. Pirmajame etape 4-1 buvo sutriuškina dukart MVP Nikola Jokičiaus Denverio „Nuggets“, antrajame etape įveikta ambicingoji Memfio „Grizzlies“ 4-2, o konferencijos finale – 4-1 sutriuškinta įspūdingai žaidusio Luka Dončičiaus Dalaso „Mavericks“.

Rytų konferencijoje „Celtics“ ekipai teko kur kas sunkesnis kelias. Pirmajame etape 4-0 buvo nušluota žvaigždžių perpildyta Bruklino „Nets“, antrajame etape po įspūdingos septynių rungtynių serijos įveikti praėjusių metų čempionai Milvokio „Bucks“ 4-3, o konferencijos finale – po dar vienos septynių rungtynių serijos palaužti 2020-ųjų NBA finalininkai Majamio „Heat“ 4-3.

Šiame finale TOPsport ekspertai laukia daug intrigos ir prognozuojama, jog serijoje mažiausiai prireiks šešerių rungtynių.

Manoma, jog jeigu serijoje triumfuos „Celtics“, tai Bostono ekipa padarys rezultatu 4-2 ir seriją užbaigs namuose. Tuo tarpu „Warriors“ pergalės atveju prognozuojama, kad serijoje prireiktų septynių rungtynių ir GSW triumfuotų 4-3, namuose.

TOPsport ekspertai serijos favorite ir laiko namų aikštės pranašumą turinčią „Warriors“ ir jos šansus tapti NBA čempionais vertina 60 proc., kai „Celtics“ šansai iškovoti istorinį 18-ąjį franšizės titulą vertinami 40 proc.