Wimbledon 2023: R. Berankis, tvarkaraštis, formatas

Vienas prestižiškiausių teniso turnyrų startuos jau visai netrukus. Vienas iš keturių didžiojo kirčio turnyrų „Wimbledon“ pritraukė pačius pajėgiausius pasaulio tenisininkus į vieną vietą – Londoną.

Jau liepos 3-16 dienomis geriausi planetos tenisininkai aiškinsis, kas yra 2023 metų žolės karalius. Viso turnyro prizinį fondą sudarys net daugiau negu 50 mln. eurų.

WIMBLEDON LAŽYBOS

Vienas esminių klausimų Londone – ar Novakas Djokovičius perrašys istoriją? Serbas mėgins iškovoti „Wimbledon“ titulą jau penktą kartą iš eilės ir net aštuntą kartą per visą savo karjerą. Būtent šis pasiekimas leistų jam susilyginti su paties Rogerio Federerio pasiekimus, kuris „Wimbledon“ turnyre triumfavo taip pat aštuonis kartus.

Šiais metais N. Djokovičius gali sulaukti daugiau konkurencijos. Pirmoji planetos raketė Carlosas Alcarazas yra kur kas rimtesnė grėsmė negu praėjusiais metais, kai Londone jis krito dar ketvirtajame raunde pralaimėjęs Jannikui Sinneriui. Serbui iššūkį bandys mesti ir Daniilas Medvedevas bei Andrejus Rublevas. Šiais metais „Wimbledon“ turnyro organizatoriai nedraudžia dalyvauti agresorių valstybių atstovams.

„Wimbledon“ 2023: Ričardo Berankio kelias

Pirmoji Lietuvos teniso raketė Ričardas Berankis nepateko į „Wimbledon“ pagrindą ir buvo priverstas žaisti atrankoje.

Lietuvos rinktinės lyderis pirmajame atrankos etape susitiko su argentiniečiu Mariano Navone, kurį be didesnio vargo įveikė 6:1, 6:2 bei žengė į antrąjį atrankos etapą užsitikrinęs 30 ATP reitingo taškų. Tai buvo M. Navone pirmasis mačas ant žolės per jo visą karjerą.

Antrajame etape vilnietis susitiko su kylančia Serbijos žvaigžde Hamadu Medjedovičiumi. Po itin įtemptos kovos lietuvis buvo priverstas kapituliuoti ir pripažinti varžovo pranašumą 6:7(2), 7:6(2), 4:6.

Tai jau trečiasis Didžiojo Kirčio turnyras iš tiek pat galimų šiais metais, kai R. Berankis nepatenka į pagrindines varžybas.

„Wimbledon“ 2023: tvarkaraštis

„Wimbledon“ turnyre, neskaitant atrankos etapo, varžysis net 128 tenisininkai, o norint tapti čempionu, sportininkai turės laimėti net 8 mačus iš eilės. Dvi savaites vyksiantis turnyras yra išskirstytas į aštuonis etapus. „Wimbledon“ 2023 tvarkaraštis:

  • Liepos 3-4 d. – pirmasis raundas
  • Liepos 5-6 d. – antrasis raundas
  • Liepos 7-8 d. – trečiasis raundas
  • Liepos 9-10 d. – ketvirtasis raundas
  • Liepos 11-12 d. – ketvirtfinalis
  • Liepos 14 d. – pusfinalis
  • Liepos 16 d. – finalas

„Wimbledon“ 2023: favoritai ir prognozės

„Wimbledon“ turnyras, kaip ir dauguma teniso turnyrų, kuriuose dalyvauja Novakas Djokovičius ir Carlosas Alcarazas, turi labai aiškius favoritus. Būtent šis serbo ir ispano duetas yra laikomi realiausiais pretendentais triumfuoti istoriniame Londono turnyre.

„Wimbledon“ turnyro ryškiausias favoritas – aštuntą titulą medžiojantis N. Djokovičius. Manoma, kad tik C. Alcarazas gali mesti iššūkį legendiniam serbui, tačiau turima maža patirtis ant žolės gali pakišti koją jaunajam teniso vunderkindui iš Ispanijos.

Tarp favoritų taip pat yra įvardijami ir rusas Daniilas Medvedevas, kuris daug sėkmės didžiojo kirčio turnyruose šį sezoną vis dar nerado bei puikią formą įgavęs ir pirmąjį didžiojo kirčio titulą medžiojantis Jannikas Sinneris.

Kadangi „Wimbledon“ vyksta ant žolės, tarp favoritų, žinoma, yra įvardijamas ir kontraversiškas bei daug dėmesio sulaukiantis Nickas Kyrgiosas. Australas praėjusiais metais, kai nebuvo dalinami ATP taškai už „Wimbledon“ turnyrą, nukeliavo net iki finalo. Tai buvo pirmas kartas, kai N. Kyrgiosas pasiekė didžiojo kirčio turnyro finalą vienetuose.

Prognozuojama, jog tarp aštuonių stipriausių tenisininkų pateks taip pat vokietis Alexanderis Zverevas bei amerikiečiai Sebastianas Korda ir Tayloras Fritzas.