Užsikūrusio „Žalgirio“ akcijos mače su „Fenerbahče“ auga

Kauno „Žalgiris“ išlipo iš šešių pralaimėjimų iš eilės liūno, patiesė ant menčių Atėnų „Panathinaikos“ (81:69), tritaškiais užmėtė Vitorijos „Baskonia“ (92:73) ir jau šį vakarą mėgins savo pergalingą seriją pratęsti iki trijų, kai namuose priims Stambulo „Fenerbahče“.

Stambulo ekipa per paskutines aštuonerias rungtynes laimėjo vos kartą ir į Kauną atvyko po dviejų iš eilės pralaimėjimų Berlyno ALBA (63:89) ir Milano „Armanai Exchange“ (79:71) ekipoms. Stringanti Igorio Kokoškovo kariauna su 5 pergalėmis per 14 turų žengia 14-oje vietoje, kai kauniečiai iškovoję 7 pergales per 14 rungtynių žengia devintoje vietoje.

Praėjusį sezoną „Žalgiris“ ir „Fenerbahče“ susitiko tik kartą dėl nutraukto sezono, o pergalę tuomet iškovojo kauniečiai 79:76. Tuo tarpu sezoną prieš tai abi komandos susitiko ketvirtfinalyje, kuriame serijoje iki trijų pergalių triumfavo „Fenerbahče“ 3-1. Vienintelėse pergalingose kauniečių rungtynėse tuomet žibėjo Edgaras Ulanovas su 20 taškų ir 29 naudingumo balais. Šį kartą E. Ulanovas jau mėgins terorizuoti žalgiriečių krepšį ir tai bus pirmasis kauniečio mačas prieš savo buvusią ekipą.

Šį sezoną E. Ulanovas turi kur kas mažesnę rolę negu įprastai ir per 24 minutes renka vos po 4,9 taško ir 4,9 naudingumo balo. Pats E. Ulanovas prasitarė, kad Turkijoje jo didžiausių stiprybių komandos strategas neišnaudoja. Įdomu tai, kad būtent E. Ulanovas turi viską, kad galėtų bausti kauniečius, kurie lengvojo krašto pozicijoje neturi ką pasiūlyti prieš kauniečio žaidimą nugara. Mariui Grigoniui pritrūktų jėgos, Artūras Milaknis netgi nebūtų laikomas lygiaverčiu varžovu ir vienintelis variantas galėtų būti Nigelis Hayesas, kuris šį sezoną beveik visada žaidžia sunkiojo krašto pozicijoje.

Vis dėlto, abejojama, jog I. Kokoškovas mėgins išnaudoti E. Ulanovo pranašumus, kadangi kol kas jo rezultatyviausias sezono mačas buvo pačiame pirmajame ture, kai puolėjas surinko 13 taškų pataikęs 3 tritaškius ir du dvitaškius. TOPsport ekspertai taip pat abejoja, jog E. Ulanovas bus tinkamai išnaudotas ir prognozuoja, jog puolėjas surinks 6 taškus. Kitam buvusiam žalgiriečiui Leo Westermannui prognozuoja 5 taškus.

Geriausiai yra vertinami abiejų komandų lyderiai: Nando De Colo ir Marius Grigonis. Ekspertai prognozuoja, jog abu krepšininkai surinks daugiau negu 14 taškų.

Dar savaitės pradžioje TOPsport lažybininkai žalgiriečių šansus vertino 52 proc., tačiau rungtynių dieną šis procentas kaip reikiant iškilo. Šią akimirką kauniečių galimybės laimėti vertinamos 65 proc., kai „Fenerbahče“ – 35 proc.

Visi rungtynių statymai.