US Open 2023 tiesiogiai: tvarkaraštis, prognozės ir Alcaraz – Djokovič priešprieša

Paskutinysis 2023-ųjų metų didžiojo kirčio turnyras jau atėjo, o visi geriausi planetos tenisininkai jau ruošiasi kovoms Niujorke, JAV.

„US Open“ pritraukė didžiausias teniso žvaigždes, o kiekvienas teniso fanas turi vieną viltį – dar vienas finalas, kuriame kovoja Novakas Djokovičius ir Carlosas Alcarazas.

„Nole“ užtikrintai laimėjo tiek „Australian Open“, tiek „Roland Garros“ didžiojo kirčio turnyrus, kai tuo tarpu Carlito po fantastiško trilerio „Wimbledon“ finale nugalėjo serbą. Be šio dueto, 2023-aisiais metais į Didžiojo kirčio finalą yra patekęs tik Stefanos Tsitsipas ir Casperas Ruudas.

US OPEN LAŽYBOS

„US Open“ tvarkaraštis

  • Rugpjūčio 28-29d. vyks pirmasis raundas
  • Rugpjūčio 30-31d. vyks antrasis raundas
  • Rugsėjo 1-2d. vyks trečiasis raundas
  • Rugsėjo 3-4d. vyks aštuntfinaliai
  • Rugsėjo 5-6d. vyks ketvirtfinaliai
  • Rugsėjo 8d. vyks pusfinaliai
  • Rugsėjo 10d. vyks „US Open“ finalas

Novak Djokovič – Carlos Aclaraz dvikovos

Dvi savaites truksiantis paskutinis metų didžiojo kirčio turnyras atsakys į visiems rūpimą klausimą – kas visgi turi pranašumą tarp Novako Djokovičiaus ir Carloso Alcarazo.

Šį sezoną dėl pirmosios reitingo vietos kovojantys tenisininkai buvo susitikę keturis kartus, o šiuo metu reitingų viršūnėje žengia būtent Ispanijos vunderkindas.

Pirmasis tarpusavio susitikimas įvyko Madride, kur pusfinalyje pergalę šventė C. Alcarazas 6:7, 7:5, 7:6.

Po mėnesio abu tenisininkai susitiko jau „French Open“ turnyro pusfinalyje, tačiau tuomet fanai neišvydo to vaizdo, kurio buvo tikimąsi. Po įspūdingų dviejų setų Carlosui Alcarazui sutraukė raumenis ir negalėdamas žaisti pilnu pajėgumu jis serbui pasipriešinti negalėjo, o N. Djokovočius šventė pergalę 6:3, 5:7, 6:1, 6:1.

Trečiasis šių gigantų susitikimas jau įvyko „Wimbledon“ finale, o Londone buvo surengtas tikras teniso spektaklis, kuri po 5 valandų kovos laimėjo C. Alcarazas – 1:6, 7:6, 6:1, 3:6, 6:4. Ispanas nutraukė N. Djokovičiaus dominavimą „Wimbledon“ turnyre ir iškovojo vieną skambiausių pergalių karjeroje.

Paskutinis tenisninkų tarpusavio mačas įvyko likus savaitei iki „US Open“ starto, kai abu tenisininkai pateko į „Cincinnati Masters“ turnyro finalą. Jame buvo surengtas dar vienas teniso šou, kurį šį kartą laimėjo N. Djokovičius 5:7, 7:6, 7:6.

„US Open“ prognozės

Šį sezoną du grand slamus susižėręs Novakas Djokovičius taikysis į trečią, kai C. Alcarazas mėgins išlyginti šio sezono rezultatą. Visgi ekspertai vertina, jog ispanui nepavyks iškovoti dviejų didžiojo kirčio titulų ir šiek tiek geriau yra vertinamas N. Djokovičius.

Iš likusiųjų tenisininkų manoma, jog šiam dvejetui mesti iššūkį gali tik Daniilas Medvedevas ir Jannikas Sinneris. Tuo tarpu dėl vietos pusfinalyje kovoti dar gali Alexanderis Zverevas, Stefanos Tsitsipas ir Holgeris Rune.

„US Open“ tiesiogiai

Paskutinįjį metų didžiojo kirčio turnyrą tiesiogiai transliuos Eurosport kanaluose.