UEFA Konferencijų lygos finalas: West ham – Fiorentina, tvarkaraštis, laikas apžvalga

Futbolo gerbėjai visame pasaulyje su nekantrumu laukia UEFA Europa Conference League (Konferencijų lygos) finalo, kuris vyks birželio 7 d. Susitikimas tarp Fiorentinos ir West Ham žada būti itin intriguojantis, kadangi abiejose komandose yra siekiama pirmojo didelio Europos klubinio turnyro titulo per dešimtmečius. 

Fiorentina, Italijos klubas su dideliu istoriniu bagažu, paskutinį kartą Europoje triumfavo 1960/61 m. Europos taurės nugalėtojų taurės turnyre. Tačiau šį sezoną jie, vadovaujami trenerio Vincenzo Italiano, pagaliau žengė ir į Europos Konferencijų lygos finalą. Fiorentinos puolimo galią galima laikyti jų išskirtine savybe, kadangi jie įmušė įspūdingus 36 įvarčius per vos 14 rungtynių pakeliui į finalą. Vienas iš galybės įvarčių kaltininkų yra Arthur Cabralis, komandos geriausias šių varžybų žaidėjas su septyniais įvarčiais.

Kitoje pusėje yra West Ham, kurį treniruoja Davidas Moyesas. Anglų klubas, kuris pasiekė pusfinalį praėjusio sezono Europos lygoje, viršijo lūkesčius pasiekdamas UEFA Europos Konferencijos lygos finalą. West Hamas svarbios pergalės Europoje nėra pasiekęs nuo 1965 m., ir jie yra nusiteikę tai pakeisti. Įdomu tai, kad finalas vyks Prahoje, kur du jų žaidėjai, Tomáš Součekas ir Vladimír Coufalas, jausis kaip namuose, kadangi ten žaidė su Slavia Praha.

KONFERENCIJŲ LYGOS LAŽYBOS

Galimo UEFA Konferencijų lygos startinės sudėtys

Fiorentina: Terracciano; Dodô, Quarta, Milenković, Biraghi; Mandragora, Amrabat; González, Bonaventura, Ikoné; Cabral

West Ham: Aréola; Kehrer, Zouma, Aguerd, Cresswell; Souček, Rice, Paquetá; Bowen, Antonio, Benrahma

Kalbant apie pastaruosius rezultatus, Fiorentina yra geros formos, pasiekdama keturias pergales per psakutines šešerias rungtynes (WWLDWW). Sezoną Serie A Fiorentina baigė 8-oje pozicijoje. Kita vertus, West Ham turėjo puikią atkarpą, o su LWWLWW spurtu finišavo 14-oje pozicijoje Anglijos Premier lygoje.

UEFA Konferencijų lygos finalo ekspertų ir trenerių nuomonės

Paolo Menicucci, Fiorentinos atstovas, mano, kad Fiorentinos puolimo grėsmė gali būti per daug didelė West Ham. Jei jiems pasiseks sukurti gerą žaidimo planą, sugebėsiantį sukurti daugybę progų mušti įvarčius, Fiorentina gali dominuoti Prahoje. Lynsey Hooper, West Ham atstovė, pažymi komandos įspūdingą formą turnyre ir mano, kad pergalė tik vainikuotų fantastišką sezoną Europoje.

Trenerių nuomonės sutampa – abu yra ambicingi prieš finalą. Vincenzo Italiano, Fiorentinos treneris, išreiškė savo džiugesį pasiekdamas finalą savo debiutiniame sezone tarptautinėje lygoje. Jis mato finalą kaip galimybę užbaigti jų misiją ir didžiuojasi tuo, kad Italijos futbolas turi tris komandas UEFA turnyrų finaluose. West Ham treneris David Moyesas išreiškė savo džiaugsmą dėl komandos pasiekimo ir pabrėžė finalo pergalės svarbą.

2023 UEFA Europa League final

UEFA Konferencijų lygos trofėjus

Paties UEFA Europa Conference League taurė yra išskirtinio grožio, esanti 57,5 cm aukščio ir sverianti 11 kg. Ji turi 32 šešiakampes grotelės, atstovaujančias kiekvienai komandai, dalyvavusiai grupės etape. Laimėjusi komanda bus apdovanota 40 aukso medalių, o antrąją vietą užėmusi komanda gaus 40 sidabrinių medalių.

Be to, nugalėtojams bus suteikta privilegija dalyvauti 2023/24 UEFA Europos lygos grupių etape.

UEFA Konferencijų lygos finalo data ir laikas

UEFA Konferencijų lygos finalas tarp Fiorentina ir West Ham įvyks birželio 7 d. ir startuos 22 val. Lietuvos laiku.