TOPsport sveikina LKL čempioną Kauno „Žalgirį“!

By 2023-06-14 29 birželio, 2023 Krepšinis, LKL, Sporto apžvalgos

Kauno „Žalgirio“ 2022/23 sezonas – vienas sėkmingiausių sezonų Lietuvos čempionų istorijoje.

TOPsport tapo Kauno „Žalgirio“ rėmėju 2022-aisiais, po itin sudėtingų metų prieš tai, kai kauniečiai pirmą kartą istorijoje LKL finišavo trečioje vietoje. Kauniečiams nesusiklostė 2021/22 sezonas ir Eurolygoje, kai su 8 pergalėmis ir 20 pralaimėjimų buvo užimta paskutinė, 15-oji vieta.

Vis dėlto, 2022/23 sezonas buvo visiškai kitoks, kai žalgiriečiai pakilo lyg feniksas iš pelenų. „Žalgiris“ puikiai startavo tiek Eurolygoje, tiek LKL pirmenybėse, o Kazio Maksvyčio auklėtiniai skynė vieną pergalę po kitos.

Kauniečiai vedami nuostabiai žaidžiančio Keenano Evanso nuolatos šmėžavo atkrintamųjų nuotraukoje ir nors iškritus lyderiui po sunkios Achilo traumos, atrodė, jog žaliai baltų sezonas baigtas – buvo nustebinta visa Europa.

„Žalgiris“ neišvengė duobės savo žaidime, tačiau reguliarųjį sezoną užbaigė gyvybiškai svarbiu spurtu iškovojant keturias pergales paeiliui ir prasibrovė tarp aštuonių stipriausių Eurolygos komandų.

Kauniečiai pakeliui į Eurolygos atkrintamąsias iškovojo ir Karaliaus Mindaugo taurę, o užbaigus pasirodymą Eurolygos ketvirtfinalyje, triumfavo ir Lietuvos krepšinio lygos pirmenybėse, kur finalo serijoje 3-2 nukovė Vilniaus „Rytą“.

Pagrindinis TOPsport rėmėjas sveikina LKL čempioną Kauno „Žalgirį“ su 24-uoju šalies pirmenybių titulu!