Testas Nr. 2: Lietuva – Prancūzija tiesiogiai, apžvalga ir sudėtis

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė priims dar vieną galingosios Prancūzijos rinktinės iššūkį, tik šį kartą susitikimas vyks Vilniuje. Orleane rimtai nusvilę Kazio Maksvyčio auklėtiniai atlikę namų darbus mėgins šį kartą rimčiau pasipriešinti Europos vicečempionei.

KREPŠINIO LAŽYBOS

Prancūzija – Lietuva pirmasis mačas

Prancūzijos rinktinė prieš lietuvius savo jėgą parodė jau pirmoje rungtynių pusėje, kai antrąjį kėlinį laimėjo 27:14, o po dviejų ketvirčių pirmavo 45:33. Antrąjį kėlinį šeimininkai pradėjo panašiai, o galutinis rezultatas švieslentėje degė 90:72.

Prancūzijos rinktinėje išsiskyrė keletas krepšininkų. Guerschonas Yabusele pelnė 15 taškų, Rudy Gobertas pridėjo 14, Nando De colo surinko 13, Frnakas Ntilikina 11, o Nicolas Batumas 10.

Prancūzijos rinktinė surinko net 123 naudingumo balus, kai lietuviai viso labo 71.

Lietuvaičių gretose išsiskyrė tik Mindaugas Kuzminskas su 18 taškų ir 12 pridėjęs Ignas Brazdeikis.

Priekinė Prancūzijos linija neleido įsižaisti ir Lietuvos rinktinė aukštaūgiams. Jonas Valančiūnas surinko tik 9 taškus ir 4 atkovotus kamuolius, o Donatas Motiejūnas pridėjo 4 taškus.

Lietuviai dėl itin galingų bokštų po krepšiu išmetė kur kas daugiau tritaškių negu įprastai – 30 (pataikė 10), kai dvitaškių iš viso išmetė 32 (pataikė 13).

Prancūzijos rinktinė

Prancūzai ir toliau išlieka nepralaimėję pasiruošimo etape. Be pergalės prieš lietuvius, Vincento Collet auklėtiniai nušlavė Tunisą 93:36, palaužė Juodkalniją 80:69 ir sutriuškino Venesuelą 86:67.

Jau savo dvyliktuką žinantys prancūzai puikiai išnaudoja itin talentingus gynėjus bei fantastiškai žaidžiančius aukštaūgius po krepšiu. Kazys Maksvytis šią rinktinę įvardijo kaip vieną iš realiausių pretendenčių triumfuoti pasaulio čempionate.

Lietuvos rinktinė

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė pasiruošimą pradėjo užtikrinta pergale prieš Ukrainą 100:72, sudėtingu laimėjimu prieš Sakartvelą 104:102 ir itin skaudžia nesėkme Suomijos rinktine 79:81. Po pralaimėjimo Prancūzijai, Lietuva yra suklupusi dukart iš eilės pasiruošimo etape.

Lietuvos rinktinės trenerių štabas vis dar nėra išsirinkęs galutinio dvyliktuko , kuris vyks į pasaulio čempionatą.

Lietuvos vyrų rinktinės sudėtis mačui su Prancūzija

Kazys Maksvytis komandos sudėtį paskelbs rungtynių dieną

Prancūzija – Lietuva tiesiogiai

Šią milžinų akistatą tiesiogiai transliuos GO3 televizija.