T. Fury – O. Usyk kova: kada vyks, kodėl nukėlė ir dėl kokių titulų kovojama?

Tyson Fury prieš Oleksandr Usyk, vadinama Ring of Fire, yra būsimas sunkiasvorių profesionalų bokso mačas tarp Anglijos WBC sunkiasvorių čempiono Tyson Fury ir Ukrainos WBA (Super), IBF, WBO, IBO ir The Ring sunkiasvorių čempiono Oleksandr Usyk dėl neabejotino sunkiasvorių čempiono titulo. Kovos data buvo numatyta 2024 m. vasario 17 d. Kingdom Arena stadione Ryade, Saudo Arabijoje. Visgi, kovos data buvo nukelta į gegužės 18 dieną.

BOKSO LAŽYBOS

Tyson Fury – Oleksandr Usyk: kada vyks koka (tvarkaraštis)

Spalio mėnesį, 2023 m., buvo gandai, kad Tyson Fury prieš Oleksandr Usyk kova įvyks gruodžio 23 d. Saudo Arabijoje. Taip pat buvo pranešta, kad Anthony Joshua prieš Deontay Wilder kova bus antrasis pagrindinis renginys.

Spalio 25 d., Fury ir Usyk socialiniuose tinkluose paskelbė, kad yra pasirašę sutartį dėl kovos ir pranešė datą – gruodžio 23 d., bet tai nebuvo oficialiai paskelbta. Vsigi, spalio 28 d., po to, kai Fury nugalėjo buvusį UFC sunkiasvorių čempioną Francis Ngannou, jis pareikalavo, kad kova su Usyk būtų atidėta dėl sužalojimų, kuriuos jis patyrė kovoje, nepaisant to, kad Usyk teigė, jog jie yra susitarę dėl gruodžio 23 dienos.

Spalio 29 d. buvo paskelbta, kad kova įvyks 2024-ųjų pradžioje. O jau lapkričio 16 d., buvo oficialiai paskelbta, kad kova įvyks 2024 m. vasario 17 d. Ryade, Saudo Arabijoje, su pristatymo spaudos konferencija Londone.

Galiausiai ir ši data buvo pakeista ir naujoji kovos data yra gegužės 18 d.

Tyson Fury – Olekssandr Usyk: kodėl buvo nukelta kova?

Likus kiek daugiau negu dviem savaitėm iki oficialios kovos datos, Tysonas Fury, Didžiosios Britanijos žvaigždė, treniruotės metu susižalojo. Smarkiai prakirstas T. Fury antakis nulėmė, kad britas paprašė kovą nukelti ir jo prašymas buvo išpildytas. T. Fury antakis buvo prakirstas sparingo metu, o jam prireikė net ir siūlių.

Tyson Fury – Oleksandr Usyk: kovos apžvalga

Kova tarp Tyson Fury ir Oleksandr Usyk išties turi didžiulę svarbą, nes ji numatyta sunkiasvorių čempionų titulų suvienijimui, suteikiant galimybę vienam iš kovotojų tapti neabejotinu sunkiasvorių čempionu. Tyson Fury, pasižymintis išskirtine gynyba, lankstumu ir turintis WBC sunkiasvorių čempiono titulą, bei Oleksandr Usyk, žinomas dėl įspūdingo greičio, techninių įgūdžių ir laikantis WBA (Super), IBF, WBO bei IBO sunkiasvorių čempiono titulus, susidurs kovoje, kuri prikaustė bokso pasaulio dėmesį. Šios kovos laimėtojas išties įtvirtins savo palikimą bokso istorijos knygose kaip neabejotinas sunkiasvorių čempionas, titulas, kuris nebuvo užimtas nuo Lennox Lewis laikų.

Ši istorinė kova vyks 2024 m. gegužės 18 d., Kingdom Arena stadione, Ryade, Saudo Arabijoje, ir yra skelbiama kaip kova dėl neabejotino sunkiasvorių čempiono vardo. Šis mačas yra dviejų labai kvalifikuotų ir nenugalėtų čempionų iš skirtingų bokso šakų ir stilių susitikimas, todėl tai viena iš labiausiai laukiamų kovų bokso istorijoje. 

Abu kovotojai į šią kovą atsineša įspūdingas pergales. Fury, žinomas dėl savo pergalės ir įveiktų reikšmingų iššūkių tiek ringe, tiek už jo ribų, įskaitant įsimintiną trilogiją prieš Deontay Wilder, ir Usyk, kuris sklandžiai perėjo iš dominavimo sunkiasvorio divizione į sunkiasvorių čempioną, pabrėžia šios kovos aukštą ažiotažą. Jų kelias iki šios akimirkos buvo pažymėtas pastebimomis pergalėmis, Usyk strateginėmis pergalėmis prieš tokius varžovus kaip Anthony Joshua ir Fury dominavimu sunkiasvorių divizione, pabrėžiant jo pergalę prieš Wladimir Klitschko ir gebėjimą atsigauti po sunkumų.

Šios kovos laukimas pabrėžia sunkiasvorių kategorijos svarbą bokse, ir jos rezultatas išties bus apibrėžiantis momentas abiejų kovotojų karjerose, taip pat ir sporto istorijoje.

Tyson Fury Kelias į Kovą

Tyson Fury, žinomas kaip Gipsy King, liko nenugalėtas visoje savo karjeroje, didžiuojasi įrašu, kuris demonstruoja jo išskirtinius įgūdžius ir atsparumą sunkiasvorių divizione. Jo aukštas ūgis ir ilgos rankos suteikia jam pastebimą pranašumą ringe, dažnai naudojant šiuos fizinius privalumus apeiti varžovus. Įgudęs taktikas, Fury yra giriamas už savo netradicinį stilių, derinant lankstumą su netikėtu greičiu vyrukui jo dydžio.

Oleksandr Usyk Kelias į Kovą

Oleksandr Usyk į sunkiasvorių sceną žengė kaip buvęs nepriekaištingas čempionas, atsinešdamas nepriekaištingą įrašą ir techninio meistriškumo reputaciją. Ukrainiečių kovotojas sklandžiai perėjo į sunkesnę klasę, panaudodamas puikų judėjimą ir strateginę išmintį aplenkti didesnius varžovus. Jo gebėjimas išlaikyti susikaupimą spaudimo metu, kartu su griežta darbo etika, užsitarnavo jam pagarbą ir pergales sunkiasvorių divizione.

Fury Bokso Stilius

Tyson Fury, įspūdingo 2,06 metro ūgio, naudoja ilgų rankų, judėjimo ir gryno dydžio derinį, kad kontroliuotų savo kovų tempą. Jis žinomas dėl savo sunkiai nuspėjamo judėjimo ir gebėjimo kovoti iš abiejų pozicijų, patogiai kovojant tiek iš tradicinės, tiek iš kairės rankos pozicijų. Nepaisant savo dydžio, Fury lankstumas leidžia jam smūgiuoti iš neprognozuojamų kampų, todėl jį sunku sulaikyti. Jo dešinės rankos smūgis yra ypač efektyvus laikant varžovus saugiu atstumu, ruošiantis galingiems smūgiams.

Usyk Bokso Stilius

Oleksandr Usyk, buvęs nepriekaištingas kruizerių svorio čempionas, į sunkiasvorių divizioną atneša aukštą techninio bokso įgūdžių lygį. Būdamas 1,91 metro ūgio, Usyk kompensuoja savo trumpesnį rankų ilgį išskirtiniu judėjimu ir greičiu. Jo strateginis požiūris dažnai apima didelį smūgių skaičių ir sudėtingas kombinacijas, siekiant apeiti ir nuvarginti varžovus per visą kovą. Jis labai remiasi savo fizinėmis galimybėmis, kad išlaikytų nuoseklų pasirodymų lygį kiekviename raunde, pasinaudodamas varžovų nuovargiu.

Statistinis Palyginimas

Šiame skyriuje sutelkiamas dėmesys į išsamią Tyson Fury ir Oleksandr Usyk pagrindinių statistikų analizę, suteikiančią įžvalgą į jų fizinį pasirengimą ir kovų įrašus, kurie galėtų įtakoti jų lauktos kovos rezultatą.

Fiziniai Atributai

Tyson Fury paprastai išsiskiria dėl savo didžiulio dydžio ir rankų ilgio pranašumo, kuris yra svarbus jo kovose. 2,06 metro ūgio, su 216 centimetrų pasiekiamumu, Fury fiziškumas yra įspūdingas.

Oleksandr Usyk fiziniai duomenys taip pat pastebimi, stovint mažesniu, bet vis tiek įspūdingu 1,91 metro ūgiu su 198 centimetrų rankų ilgiu. Dydis skiriasi aiškiai, tačiau Usyk fiziškumas pasirodė veiksmingas sunkiasvorių divizione prieš didesnius varžovus.

Kovų Įrašai

Tyson Fury yra vis dar nenugalėtojas, kas parodo jo dominavimą sunkiasvorių kategorijoje:

Kovos: 35
Pergalės: 34
Pergalės nukautu: 24
Lygiosios: 1
Pralaimėjimai: 0

Oleksandr Usyk taip pat didžiuojasi įspūdingu įrašu, atvykdamas iš kruizerių diviziono, kur jis laikė visus keturis pagrindinius pasaulio titulus:

Kovos: 21
Pergalės: 21
Pergalės nukautu: 14
Lygiosios: 0
Pralaimėjimai: 0