„Sūduvos“ žygio Europoje pradžia: nežymūs favoritai Estijoje ir sėkmės atveju laukiantis sunkus iššūkis kitame etape

Marijampolės „Sūduvos“ futbolininkai jau šį vakarą pradės savo kelionę šio sezono Europos turnyruose. Lietuvos „A Lygos“ čempionai pirmajame Čempionų lygos atrankos etape susirems su Talino „Flora“ ekipa išvykoje ir vos po vienerių rungtynių paaiškės, kuri komanda žengs į kitą etapą.

Pergalės atveju „Sūduva“ kitame Čempionų lygos etape žaistų su Tel Avivo „Maccabi“ ir Rygos komandų poros nugalėtoja. Pralaimėjimo atveju marijampoliečiai savo svajonę pasiekti grupių etapą pratęstų Europos lygos antrajame atrankos etape.

„Flora“ ekipa svečius iš Lietuvos pasitiks su įspūdinga serija. Estijos čempionato lyderiai šiuo metu yra laimėję net septynis susitikimus iš eilės. Tuo tarpu „Sūduva“ buvo įkritusi į gilią duobę „A Lygos“ čempionate, tačiau pastaroji pergalė 2:0 prieš Vilniaus „Žalgirį“ sūduviečių fanus nuteikia optimistiškai.

Optimistiškai gali nuteikti ir ekspertų prognozės. TOPsport lažybininkai šiame mače nežymiu favoritu laiko būtent „Sūduvos“ ekipą.

TOPsport ekspertai „Sūduvos“ šansus žengti į kitą Čempionų lygos etapą vertina 60 proc., kai „Flora“ klubo – 40 proc. Tiesa, šiose rungtynėse realu, kad žiūrovai išvys ir pratęsimą, kurio tikimybę ekspertai vertina 30 proc.

Futbolo ekspertai nelaukia rezultatyvių rungtynių ir spėja, kad Taline komandos neįmuš daugiau 2 įvarčių. Ekspertai taip pat teigia, jog abi komandos pirmąją rungtynių dalį turėtų užbaigti esant nulinėmis lygiosiomis, tačiau po pertraukos įvarčiu pasižymėti turėtų būtent marijampoliečiai.

Sėkmės atveju TOPsport lažybininkai yra užtikrinti, jog kitame etape tektų susigrumti su „Maccabi“ futbolininkais. Net neabejojama, kad būtent jie žengs į kitą etapą, o Latvijos čempionams savo kovą teks tęsti Europos lygoje. Nors „Maccabi“ jau buvo kritusi prieš „Sūduvą“ praeityje, tačiau „Sūduvos“ šansai prieš Tel Avivo ekipą būtų minimalūs.