Pirmasis Lietuvos medalis? A. Gudžius – favoritas lipti ant nugalėtojų pakylos

By 2021-07-30 24 kovo, 2023 Lažybos

Lietuvos sportininkams Tokijo Olimpinėse žaidynėse niekaip nepavyksta užfiksuoti sėkmingų rezultatų finaluose, o tai lemia, jog Lietuva išlieka vienintele Baltijos valstybe vis dar be medalio.

Estija savo sąskaitoje jau turi ir auksą, ir bronzą. Abu medaliai buvo iškovoti fechtavimo sporte. Tuo tarpu Latvija kol kas vienintelį savo medalį iškovojo, kai triumfavo 3×3 krepšinyje.

Tiesa, medalių įskaitoje nulį esantį prie Lietuvos mėgins perrašyti vienas geriausių Lietuvos lengvaatlečių Andrius Gudžius. Disko metikas sėkmingai pasirodė pusfinalyje ir yra vienas didžiojo finalo favoritų.

Lietuviui pusfinalyje nepavyko įvykdyti finalo normatyvo, kuris yra 66 metrai, tačiau net ir šios ribos nepasiekęs A. Gudžius pusfinalyje užėmė antrąją vietą. Vienintelis 66 metrų ribą perkopęs atletas buvo švedas Danielis Stahlis diską numetęs 66,12 m.

Didžiausia Lietuvos viltis kovoje dėl medalių A. Gudžius diską nusviedė 65,94 m., o trečioje vietoje likęs slovėnas Kristjanas Cehas nuo kauniečio atsiliko net puse metro (65,45 m.).

Būtent šie trys lengvaatlečiai ir bus didžiausi finalo favoritai. Ryškiausias pretendentas į auksą finale bus D. Stahlas, kurio galimybes triumfuoti TOPsport lažybininkai vertina net 70 proc. Jam didžiausią iššūkį turėtų mesti pusfinalyje už lietuvio likęs K. Cehas, kurio galimybės vertinamos 20 proc.

Lietuvio šansai iškovoti auksą yra vertinami 7 proc., tačiau tikimybę, jog A. Gudžius iškovos bet kokios spalvos medalį, TOPsport ekspertai vertina net 65 proc.