Paskutinis testas: Lietuva – Latvija tiesiogiai, apžvalga, prognozės

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė pasitinka paskutinį iššūkį prieš FIBA pasaulio čempionato pradžią. Kazio Maksvyčio auklėtiniai Taivane susikaus su Latvijos rinktine ir taip uždarys pasiruošimo etapą planetos pirmenybėms.

Tai bus paskutinės draugiškos rungtynės ir Latvijos rinktinei. Po šio mačo abi komandos vyks į savo laikinus namus: Lietuva į Filipinus, o Latvija į Indoneziją.

KREPŠINIO LAŽYBOS

Latvijos rinktinė

Latvijos vyrų krepšinio rinktinė tik prieš pat pasiruošimo pabaigą galutinai sužinojo, jog į čempionatą vyks be didžiausios savo krepšinio žvaigždės – Kristapo Porzingio. Visgi, be aukštaūgio likę latviai nesiruošia ginklų sudėti, o sėkmingas pasiruošimo etapas fanus nuteikia optimistiškai.

Latviai iš viso sužaidė penkis draugiškus mačus ir iškovojo visas penkias pergales. Mūsų kaimynai 87:77 palaužė Švediją, 82:57 nupūtė Sakartvelą, prieš kurį lietuviai turėjo problemų, 74:69 palaužė Dominikos Respubliką, nubaudė lietuvių skriaudikus suomius labiau negu įtikinamu rezultatu 94:57 ir jau Taivane įveikė tą patį Puerto Riką 84:72.

Latvijos rinktinėje pagrindiniais smuikais turėtų griežti broliai Bertaniai, žalgirietis Rolandas Šmitas, Rodionas Kurucas, Jannis Timma ar Marekas Mejeris.

Latviai rungtyniaus H grupėje su Kanada, Libanu ir Prancūzija.

Lietuva – Latvija prognozės

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė šiame mače yra laikoma gana užtikrinta favorite ir manoma, jog būtent lietuviai išrašys pirmąjį vasaros pralaimėjimą Latvijos rinktinei.

Paskutinį kartą šios rinktinės susitiko 2022-aisias, kai sužaidė du draugiškus mačus. Pirmąjį Latvijoje laimėjo šeimininkai 70:52, tačiau po kelių dienų lietuviai namuose revančavosi su kaupu – 98:62.

Lietuva – Latvija tiesiogiai

Lietuvos ir Latvijos tiesioginę mačo transliaciją galima stebėti Go3 televizijoje.