Paskutinis šansas lietuviams Europos čempionate: stebuklo reikalaujanti pergalė ir reikalinga rusų dovana

By 2022-01-17 24 kovo, 2023 Lažybos, Lažybų prognozės, Sporto apžvalgos

Europos rankinio čempionatas jau įsibėgėjo ir grupių etape liko sužaisti vieną turą. Šį vakarą Lietuvos rinktinė gali užbaigti savo pasirodymą senojo žemyno pirmenybėse, tačiau antrą kartą istorijoje čempionate žaidžianti ir trispalvės garbę ginanti rinktinė dar turi šansų savo pasirodymą pratęsti.

Lietuvos rinktinė F grupėje su dviem pralaimėjimais kol kas yra dugne, tačiau teoriniai šansai vis dar išlieka pakilti iki antrosios vietos. Kol kas grupėje pirmauja dukart laimėjusi Rusija, o antrąją ir trečiąją vietas dalinasi Norvegija bei Slovakija.

EUROPOS RANKINIO ČEMPIONATAS

Lietuvos rinktinės viltis išlieka gyva, jeigu rusai įveikia šeimininkus slovakus ir palieka juos su viena pergale, o Lietuvos rinktinė sugeba įveikti apie medalius galvojančius norvegus. Negana to, Lietuvos rinktinė pergalę turėtų iškovoti 8 įvarčių skirtumu, kad pakiltų iki antrosios vietos.

Grėsmingoji Norvegija yra absoliuti mačo favoritė, tačiau Lietuvos rinktinė žino, jog šiandieniniai varžovai yra įveikiami. Prieš penkerius metus atrankoje į Europos čempionatą mūsiškiai 32:29 įveikė Norvegijos rinktinę Vilniuje.

Dar iki mačo pradžios bus aišku, ar lietuvių viltis vis dar gyva, kadangi bus sužaistas mačas tarp slovakų ir rusų. Jame TOPsport favoritais laiko rusus ir palankią pergalę Lietuvai vertina 70 proc., kai Slovakijos šansai yra vertinami 25 proc. Lygiųjų tikimybė, kuri lietuviams taip pat uždarytų visus šansus prasibrauti į kitą etapą, vertinama 5 proc.

Kur kas niūresnės prognozės bus pagrindiniame mače. Norvegijos šansus TOPsport lažybininkai vertina net 98 proc., kai Lietuvos rinktinės galimybės yra įvertintos vos 1,5 proc. Lygiųjų tikimybė – 0,5 proc.

Prognozuojama, jog Norvegija yra pajėgi įveikti lietuvius net ir dviženkliu įvarčių skirtumu. Tokiu jie įveikė ir Slovakiją (35-25).

Lietuviai slovakams nusileido 26-31, o rusams – 27-29. Norvegijos rinktinė Rusijai sensacingai pralaimėjo 22-23.