NFL Konferencijų finalai: apžvalga, prognozės ir tvarkaraštis

Taip pat, kaip kad, NFL atkrintamosios varžybos sumažėjo iki keturių komandų. Super Bowl LVIII jau laukia už kampo, kuris yra numatytas vasario 11 dieną, kur dėl vietos kovoti liko tik konferencijų finalų varžybos.

Dabar, kai šio savaitgalio veiksmas oficialiai įrašytas į istoriją, su 49ers išgyvenimu prieš Packers, Ravens lengvai įveikus Texans ir su Chiefs bei Lions laimėjus sekmadienį, atėjo laikas pažvelgti į AFC ir NFC čempionatų finalus, kurie nulems šių metų Super Bowl susitikimą.

NFL LAŽYBOS

AFC Konferencijos finalas
„Chiefs“ prieš „Ravens“
Data: sekmadienis, sausio 28 d. | Laikas: 22:00

Dvikova: Vadinama sunkiasvorių mūšiu. „Ravens“ eina į savo vienuoliktąjį atkrintamųjų etapą per 16 metų su treneriu John Harbaugh, neseniai pasiekę AFC pirmąją vietą reguliariajame sezone ir įžaidėjo Lamar Jackson bandymu iškovoti antrąjį MVP titulą per keturis sezonus. Tuo tarpu „Chiefs“ žengia į savo šeštąjį iš eilės konferencijos finalą, siekdami ketvirtosios Super Bowl dvikovos per šešerius metus.

Talentas: „Baltimore“ yra tokia pilna, kokia tik gali būti, su Lamar Jackson, kuris prideda pagerėjusį perdavimo efektyvumą prie jau elektrizuojančio bėgimo žaidimo. Jų puolimo ginklai yra greiti ir vikrūs, bet dar įspūdingesnė yra komandos gynybos parama, kurią teikia Roquan Smith, 2023 metais praleidusi mažiausiai taškų iš visų komandų. „Chiefs“ vis dar turi žaidimą keičiantį QB Patrick Mahomes, kartu su fiziniu duetu – kamuolio nešėju Isiah Pacheco ir TE Travis Kelce. Be to, jie turi vieną geriausių savo gynybų Andy Reid eros metu, su Chris Jones, L’Jarius Sneed ir Justin Reid.

Kelionė: „Ravens“ baigė sezoną su 13-4 rezultatu, laimėdami AFC Šiaurės divizioną – ir AFC pirmąją vietą – pirmą kartą nuo 2019 metų, tada lengvai įveikė atsiradusius „Texans“, 34-10, Diviziono etape. „Chiefs“ užbaigė sezoną su 11-6 rezultatu, blogiausiu per šešerius metus, bet lengvai praejo pro „Dolphins“, 26-7, Wildcards etape, prieš įveikiant „Bills“, 27-24, Mahomes pirmajame atkrintamųjų mače išvykoje per karjerą.

Prognozės: Daug gerbėjų palaikys „Ravens“, tik norėdami pamatyti, kaip kas nors kitas nei „Chiefs“ kovoja dėl Lombardi trofėjaus, ir tikrai „Ravens“ gynyba turi įrankius išlaikyti įtemptą žaidimą. Tačiau net su Lamar Jackson, „Baltimore“ buvo nestabili su kamuoliu prieš „Houston“, o K.C. gynyba po Steve Spagnuolo vadovavimo buvo daug galingesnė. Jacksono žaidimo kūrimas prilygsta Mahomes, bet kaip Tom Brady savo geriausiuose metuose, Nr. 15 negalima nuvertinti. Prognozė: „Chiefs“ 24, „Ravens“ 20.

49ers' Brock Purdy uses internal motivation to maintain edge - ESPN

NFC Konferencijos finalas
„Lions“ prieš „49ers“
Data: pirmadienis, sausio 29 d. | Laikas: 01:30

Dvikova: Tai favorito prieš autsaiderį kova, bent jau istoriškai kalbant. „49ers“ yra NFC galingieji po Kyle Shanahan vadovavimo, patekę į savo ketvirtąjį konferencijos čempionato final1 per pastaruosius penkerius metus. Tuo tarpu „Lions“ pirmą kartą žaidžia daugiau negu vieną atkrintamąjį etapą nuo 1991 metų, taip pat siekdami savo pirmojo Super Bowl pasirodymo.

Talentas: Abi komandos, „49ers“ ir „Lions“, 2023 metais buvo subalansuotos, į atkrintamąsias pateko su NFL Nr. 2 ir Nr. 3 reitinguojamomis puolimo ekipomis. San Francisco turi du MVP kandidatus – antrųjų metų QB Brock Purdy ir žvaigždę Christian McCaffrey, taip pat pasigirti galinti proaktyvia, žvaigždėmis pripildyta gynyba, kuriai vadovauja All-Pros Fred Warner ir Charvarius Ward. Detroit taip pat remiasi tiek bėgimo, tiek perdavimų kombinacijomis, su Jared Goff, kuris mėgaujasi karjeros atgimimu kaip pagrindinis puolimo organizatorius, turintis žaidėjų kaip Jahmyr Gibbs ir Amon-Ra St. Brown.

Kelionė: „49ers“ šiais metais pasiekė 12-5 rezultatą, kad užsitikrintų NFC pirmąją vietą, tada išgyveno atkrintamųjų iššūkį prieš naujokus „Packers“ su 24-21 Diviziono etapo pergale. „Lions“ taip pat pasiekė 12-5, laimėdami NFC Šiaurę pirmą kartą nuo 1993 metų, tada vos palaužė „Rams“ su 24-23 Wildcard etapo pergale, prieš išgyvendami prieš „Buccaneers“ 31-23, kad patektų į konferencijos finalą.

Prognozė: Detroit yra geroji istorija, pateisinanti priešsezono lūkesčius kaip kovingi pretendentai, ir jei Goff gaus bėgimo palaikymą, iš St. Brown, „Lions“ bus pajėgūs netikėtumui. Bet Goff taip pat buvo žymiai mažiau efektyvesnis išvykose nei namuose, o „49ers“ linkę pasinaudoti kietos gynybos galimybėmis. Nors Purdy ir Shanahan buvo pažeidžiami dėl savo sprendimų priėmimo prieš „Packers“, prognozės linksta lin aukštesnio talentas. Prognozė: „49ers“ 27, „Lions“ 23.