NFL atkrintamosios: „Wildcard“ raundas, tvarkaraštis, rezultatai ir prognozės

By 2024-01-12 16 sausio, 2024 Lažybos, Lažybų prognozės, Sporto apžvalgos

2023-24 m. NFL sezonas buvo įkvepiantis, pilnas netikėtų posūkių ir pripildytas lūkesčių, artėjant jo kulminacijai. Su „Wildcard“ etapo startu šį savaitgalį, tai yra puikus metas įvertinti kiekvienos likusios NFL komandos kelionę iki šio momento ir jų galimybes.

NFL LAŽYBOS

„Cleveland Browns“ prieš „Houston Texans“ (šeštadienį, 23:30)

Nors ir panašu, kad „Texans“ komandai dar gali prireikti vieno sezono, kad patriukšmautų atkrintamosiose, jie turi tokį jaunatvišką pasitikėjimą ir valią, kad viskas atrodo įmanoma net ir dabar. DeMeco Ryans vadovaujama sparčiai tobulėjanti gynyba dažnai pranoko sezono pradžioje numatytus rodiklius ir prognozes, stabdydama priešininkų puolimus. Tuo tarpu naujokas įžaidėjas CJ Stroud jau padarė akivaizdžią įtaką Houston frančizei.

„Browns“ sezonas sukasi aplink Joe Flacco, kuris, atgaivinęs savo karjerą, tapo centrinė Kevin Stefanski puolimo strategijos figūra. Lieka klausimas, ar jie atlaikys iššūkius, kuriuos sukels Hjustono atkrintamųjų gynyba. Tačiau Jim Schwartz vadovaujama galinga gynybos dalis gali pasinaudoti proga sužibėti, pasinaudodama varžovų įžaidėjo norą rizikuot. Tikėtina, kad šį šeštadienio vakarą atkrintamosiose prasidės tikra įvarčių fiesta.

„Cleveland Browns“ 55%-45% „Houston Texans“

Patrick Mahomes stars against Chargers as Chiefs win sixth straight | Reuters

„Miami Dolphins“ prieš „Kansas city Chiefs“ (sekmadienį, 03:10)

Andy Reido Kanzaso puolimas, žinomas dėl savo išradingumo ir nepriekaištingo įgyvendinimo, ta2iau 2023 m. parodė neįprastą trūkumą abejose šiose savybėse. Patrick Mahomes aiškiai yra nusivylęs, bet atsižvelgiant į jų stiprią gynybą – jie yra tarp penkių geriausių NFL besiginančių komandų ir negalima niekada nuvertinti NFL čempionų.

Kita vertus, tarp atkrintamųjų varžybų kandidatų nedaug komandų turi tokį akivaizdų viskas arba nieko požiūrį kaip Majamis, ir mes tai matėme per visą sezoną. Mike McDaniel vadovaujama komanda, kurioje yra sukurtas neįprastas ryšys tarp Tua Tagovailoa ir Tyreek Hill, gali šviestlentę užpildyti skaičiais, kai jie žaidžia savo geriausią žaidimą. Bet rūpestis yra tas, kad komandą kamuoja traumos nepatogiu momentu, ir, be pagrindinių žaidėęjų, ar „Dolphins“ gali nustebinti dabartinius čempionus ir žengti tolyn? Tikrai vienas iš įspūdingiausių sezono mačų, kurį reikėtų žiūrėti sekmadienio naktį.

„Miami Dolphins“ 35%-65% „Kansas city Chiefs“

„Pittsburgh Steelers“ prieš „Buffalo Bills“ (sekmadienį, 20:00)

„Bills“, kurie sezoną pradėjo sunkiai siekdami laimėdami svarbias rungtynes, dabar turi galingą puolimo liniją su Josh Allen, James Cook ir Stefon Diggs. Sean McDermott patobulinta gynyba, kurioje yra Rasul Douglas, suteikia jiems milžinišką pranašumą kiekviename mače. Jie tapo stipriais varžovais, kurių kiti nori išvengti atkrintamosiose varžybose.
 
Tačiau dar kartą Mike Tomlin parodė savo trenerio sugebėjimus ir patirtį, gudriai vadovaudamas „Steelers“ per neramumus ir įžaidėjų traumas, kad jie per plauką patektų į atkrintamąsias. „Steelers“ yra vienintelė komanda, turinti neigiamą taškų skirtumą einant į atkrintamąsias. Be to, pagrindinis gynybos žaidėjas TJ Watt šiuo metu gydosi traumą. Nepaisant to, tikimasi, kad jų prekės ženklas – kovingas stilius išliks, bet prieš karštuosius „Bills“ to gali ir neužtekti.
 
„Pittsburgh Steelers“ 20%-80% „Buffalo Bills“

„Green Bay Packers“ prieš „Dallas Cowboys“ (sekmadienį, 23:30)

„Dallas Cowboys“ vėl kontroliuoja itin konkurencingą NFC Rytų divizioną, ir šis sezonas parodė, kad vos tik Dak Prescott ir jo komanda įsibėgėja, nedaug puolimų gali prilygti jų fiziniam žaidimo stiliui. Prescott įtvirtino savo pranašumą ir pakilo į MVP diskusijas dėl savo žaidimo kišenėje (pockett). Net su šiais pasiekimais Prescottui ir Mike McCarthy vis dar yra reikalų su kuriais reikia tvarkytis – kaip pasiekti sėkmę didžiojoje scenoje – kažką, ko jie nedarė metų metus.
 
Buvo abejojama, kad „Packers“, žaisdami su sumažinta ir nepatyrusia gynyba, bus pretendentai į aktrintamąsias per jų perstatymo procesą, tačiau po dinamiškos antrosios sezono pusės, štai mes ir kalbame apie juos. Vis dėlto yra rūpesčių dėl „Packers“ gynybos kaip galimos silpnosios vietos. Kita vertus, stebėtinai tvirtą jauną, dinamišką grupę papildė įžaidėjas Jordan Love kuris tapo netikėtu atradimu. „Packers“ turi galimybę sujaukti „Super Bowl“ prognozes ir tapti tikra pelenės istorija atkrintamosiose, ir nėra geresnio būdo išbandyti save nei prieš karštą „Cowboys“ komandą.
 
„Green Bay Packers“ 30%-70% „Dallas Cowboys“
All-Pro Aaron Donald returning to LA Rams with a big raise – KXAN Austin

„LA Rams“ prieš „Detroit Lions“ (pirmadienį, 03:15)

Pastebimas skirtumas, kaip „Lions“ varžosi namuose ir išvykoje, gali būti susirūpinimą keliantis dalykas jiems atkrintamosiose varžybose, ypač kai puolimas praranda kamuolį, susidūręs su stipriomis gynybos linijomis. Tačiau nedaug komandų turi tokią ramybę ir pasitikėjimą žaisdamos geriausią savo futbolą. Jų stipri priekinė linija yra nepakeičiama, kuri sudaro pagrindą patikimam kamuolio nešimo (rushing) žaidimui ir meistriškam bėgimo/meto puolimo miksui.
 
Tačiau „Rams“ turi 7-1 karštos, sezono pabaigoje užfiksuotos atkarpos, rezultatą, o jų vienintelis pralaimėjimas buvo prieš galimus „Super Bowl“ kandidatus „Ravens“ sunkioje pratęsimo kovoje. Be galingojo būsimo šlovės muziejaus nario Aaron Donald, jų gynyba vis dar turi kur tobulėti. Bet „Rams“ gali laimėti taškų lenktynėse, nes jie turi patyrusį Matthew Stafford prie vairo su Puka Nacua ir įvairiais puolimo opcijas. Ši rungtynė bus tikra puota su gausybe taškų.
 
„LA Rams“ 40%-60% „Detroit Lions“

„Philadelphia Eagles“ prieš „Tampa Bay Buccaneers“ (antradienį, 03:15)

„Sutrypti“ būtų per silpnas žodis apibūdinant „Eagles“ gerbėjų nuotaikas, pradėjus sezoną su 10-1 ir patekus į „Super Bowl“ prieš metus. Jų 18 mėnesių trukmės liepsnojimas, atrodo, išblėso po niūrios 1-5 serijos sezono pabaigoje. Nors jie turi kelis „Pro Bowl“ žaidėjus, net būsimus šlovės muziejaus žaidėjus komandoje, jų 2022 metų kampanijos azartas sumažėjo. Vis dėlto yra vilties, kad Jalen Hurts ir komanda vis dar gali rasti savo magiją išvykoje, kai metų pradžioje nugalėjo „Tampa Bay“.

Kalbant apie „Bucs“, laimei, gynyba sustiprėjo per paskutinį mėnesį ir Baker Mayfield pasirodė geriau nei tikėtasi savo laikino įžaidėjo vaidmenyje.

„Philadelphia Eagles“ 60%-40% „Tampa Bay Buccaneers“

NFL atkrintamųjų tvarkaraštis

Data Laikas / Rezultatas Komandos
Šeštadienis, Saus 13 14 – 45 Browns (11-6) vs Texans (10-7)
Sekmadienis, Saus 14 7 – 26 Dolphins (11-6) vs Chiefs (11-6)
Pirmadienis, Saus 15 31 – 17 Steelers (10-7) vs Bills (11-6)
Sekmadienis, Saus 14 48 – 32 Packers (9-8) vs Cowboys (12-5)
Pirmadienis, Saus 15 23 – 24 Rams (10-7) vs Lions (12-5)
Antradienis, Saus 16 9 – 32 Eagles (11-6) vs Buccaneers (9-8)