NFL atkrintamosios – Divizionų etapas: tvarkaraštis, rezultatai ir prognozės

By 2024-01-16 23 sausio, 2024 Lažybų prognozės, Sporto apžvalgos

NFL atkrintamosios varžybos vyksta pilnu tempu. Wildcard savaitgalis tik ką atsidūrė mūsų galinio vaizdo veidrodyje, ir dabar mes skriejame link divizionų etapo, kuriame laukia keturios nuostabios dvikovos.

Patrick Mahomes pirmą kartą savo atkrintamųjų varžybų karjeroje vyks į svečius, kadangi Chiefs vyks į Bafalo miestą susitikti su Bills komanda. Tuo tarpu kita AFC dvikova pasižymi nuostabia QB akistata: MVP favoritas Lamaras Jacksonas susidurs su Metų naujoko puolime favoritu C.J. Stroudu. NFC lygoje, po pertraukos savaitės, „Niners“ priims Jordan Love vadovaujamus „Packers“, kurie neseniai Dalase nustebino „Cowboys“. Tuo tarpu „Lions“, kurie neseniai pasiekė pirmąją pergalę atkrintamosiose varžybose nuo 1991 metų, priims „Buccaneers“, kurie pirmadienio vakarą namie nustebino „Eagles“. 

Štai ankstyvas žvilgsnis į divizionų etapą ir keletas istorijų, į kurias verta atkreipti dėmesį.

NFL LAŽYBOS

AFC divizionų etapo prognozė ir apžvalga

Hjustono „Texans“ (4) prieš Baltimorės „Ravens“ (1)
Šeštadienis, sausio 20 d., 23:30 val. 
Texans 20% – Ravens 80%

Šiame mače susitiks du įžaidėjai, kurie tikriausiai šiais metais NFL apdovanojimuose parsivešs trofėjų. Lamaras Jacksonas, kuris yra laikomas MVP favoritu, po to, kai atvedė „Ravens“ į pirmąją vietą konferencijoje, o C.J. Stroudas sužibėjo savo pirmajame sezone lygoje ir yra absoliutus favoritas laimėti Metų naujoko puolime apdovanojimą. Iš įžaidėjų dvikovos požiūrio, tai yra fenomenali akistata, kurią galime matyti dar daug metų, nes Jacksonui yra tik 27, o Stroudui – vos 22 metai.

Kalbant apie jų komandas, „Ravens“ šį sezoną buvo dominuojantys, ypač gynyboje. Jie buvo antra geriausia lygos komanda raudonoje zonoje, leisdami varžovams pelnyti taškus tik 40.8% jų vizitų metu. Jie taip pat buvo lyderiai lygoje, leisdami 4.6 jardų per bandym1 ir buvo tarp 10 geriausių trečiajame bandyme. Puolime, jie gali gauti svarbų žaidėją – sugrįžtantį po traumos Marką Andrew, kuris dėl čiurnos traumos praleido antrą reguliariojo sezono pusę.

Kalbant apie „Texans“, Stroudo vadovaujama puolimo komanda buvo labai atsakinga su kamuoliu. Jie šiemet turėjo mažiausiai klaidų lygoje, įskaitant nulį klaidų pergalėje prieš Clevelandą Wildcard mače. Niko Collinsas bus svarbus Stroudo ginklas, kurį Baltimorė turės stengtis suvaldyti. Jis tiesiog sprogo su šešiais priėmimais, 96 jardais ir įvarčiu pergalėje prieš „Browns“. Hjustono puolimas taip pat remiasi sprogstamais žaidimais šiose atkrintamosiose varžybose – keturi skirtingi gaudytojai sugavo perdavimą, kuris buvo ilgesnis nei 25 jardai. Nors Baltimorės gynyba yra elitinė ir sulauks daugiausiai dėmesio, ši „Texans“ komanda yra tvirta. Jie užėmė 13-ąją vietą lygoje pagal efektyvumą raudonoje zonoje, 14-ąją pagal leistus jardus per ataką ir buvo septinti lygoje trečiajame bandyme.

Patrick Mahomes Says He Regrets Josh Allen Interaction After Chiefs Loss

„Kansas City Chiefs“ (3) prieš „Buffalo Bills“ (2)
Pirmadienis, sausio 22 d., 01:30 val. 
Chiefs 40% – Bills 50%

Geresnio mačo nei Patrick Mahomes prieš Josh Allen tikrai nerasite.

Tai bus trečiasis kartas, kai šie varžovai susitinka atkrintamosiose varžybose, su Mahomes laimėjimo santykiu 2-0. Tačiau tai bus pirmasis kartas, kai jų dvikova vyks Bafale. Iš tikrųjų, tai bus pirmasis kartas Mahomes karjeroje atkrintamosiose, kai jis žais ne namuose. Iš viso tai bus septintasis susitikimas tarp šių dviejų gynėjų, ir dabartinis rekordas yra lygus 3-3. Paskutinį kartą jie susitiko „Arrowhead Stadium“ šį sezoną. Tame 14-osios savaitės mače „Bills“ pasiekė 20-17 pergalę.

„Chiefs“ į šį mačą ateina po įtikinamos pergalės prieš „Dolphins“. Gynyba suglumino Tua Tagovailoa, o Majamis per mačą surinko tik septynis taškus. Šis gynybos padalinys buvo tikroji Kanzaso pranašumo korta šį sezoną. Jie buvo tarp penkių geriausių lygos komandų trečiajame bandyme reguliariajame sezone ir atkrintamosiose leido „Dolphins“ pasiekti tik vieną trečiojo bandymo konversiją iš dvylikos bandymų. Kalbant apie puolimą, gaudytojai buvo metų tema dėl jų klaidų, bet Rashee Rice buvo ryškus šviesulis Wildcard etape. Jis šeštadienio pergalėje sugriebė aštuonis perdavimus, su 130 jardų ir pasiekė įvartį. Jei jis atsineš tokį žaidimą ir į Divizonų raundą, jis gali būti stiprus papildymas Travis Kelce, kaip taikinyes Mahomesui perduodant kamuolį.

Kalbant apie „Bills“, yra traumų, kurias verta sekti prieš šį mačą. Terrell Bernard (čiurna) ir Baylon Spector (nugara) pasitraukė iš šių atkrintamųjų varžybų po pergalės prieš Pitsburgą, taip pat ir Taron Johnson. Be šių žaidėjų, Tyrel Dodson, Taylor Rapp ir Rasul Douglas bei Christian Benford dėl traumų nepasirodė pirmadienį. Kaip jie pasirengs šiai trumpai savaitei, bus įdomu stebėti. Nepaisant to, „Buffalo“ tęsia savo pergalingą žygį. Jie laimėjo penkis mačus iš eilės, baigdami reguliarųjį sezoną, kuris pakėlė juos į antrąją vietą konferencijoje. Josh Allen šio žygio metu žaidė MVP lygiu ir padarė viską pergalėje prieš „Steelers“. Jis metė tris perdavimus įvarčiui ir pasiekė 52 jardų įvartį bėgimo metu pirmadienį.

NFC divizionų etapo prognozė ir apžvalga

„Green Bay Packers“ (7) prieš „San Francisco 49ers“ (1)
Sekmadienis, sausio 21 d., 03:15 val.
Packers 2o proc. – 49ers 80 proc.

„Packers“ pateikė staigmen1 pirmąjį atkrintamųjų savaitgalį, kai įsiveržė į Dalasą ir nugalėjo „Cowboys“ 48-32 mače, kuris buvo net ne toks atkaklus, kaip rodo galutinis rezultatas. Jordan Love šioje pergalėje rodė Aarono Rodgerso šešėlius, mesdamas 16 iš 21 perdavimų 272 jardams ir trims įvarčiams. Jis perdavė kamuolį septyniems skirtingiems gaudytojams ir gavo pagalbą iš mirtinai pavojingo bėgiko, kurioje buvo Aaronas Jonesas. Patyręs futbolininkas nubėgo 118 jardų per 21 bandymą ir pasiekė tris įvarčius bėgimo metu.

Kalbant apie „49ers“, jie ateina po pirmojo rato pertraukos ir atrodo pasiruošę ilgam žygiui. Jie buvo laikomi komanda, kurią reikia įveikti daugumą metų, o šiuo metu yra favoritai laimėti Super Bowl LVIII. Jie buvo antri pagal rezultatyvumą NFL, vedė lygą pagal jardus per bandymą ir buvo penkti geriausi trečiajame bandyme. Gynybinėje srityje jie ir toliau yra aukščiausio lygio, esantys dešimtuke geriausių lygoje pagal jardus per bandymą. Brock Purdy šiais metais įtraukė save į MVP diskusiją su puikia antraja sezono dalimi, kaip ir Christian McCaffrey, kuris lygoje pirmauja pagal bendrą jardų skaičių per bandymą.

Žinoma, trenerių dvikova taip pat sulauks dėmesio, atsižvelgiant į santykius tarp „Packers“ trenerio Matt LaFleur ir „49ers“ Kyle Shanahan. Kai Shanahan buvo puolimo koordinatorius Vašingtone nuo 2010 iki 2013 metų, LaFleur buvo jo gynybos treneris. Abu vėliau susitiko, kai Shanahan tapo „Falcons“ puolimo treneriu nuo 2015 iki 2016 metų, kur LaFleur taip pat buvo QB treneris prieš tapdamas koordinatoriumi su „Rams“ (2017) ir „Titans“ (2018) prieš priimdamas „Packers“ vyriausio trenerio darbą 2019 metais.

Baker Mayfield Listed as Questionable for Buccaneers Ahead of Must-Win Game vs. Panthers

„Tampa Bay Buccaneers“ (4) prieš „Detroit Lions“ (3)
Sekmadienis, sausio 21 d., 22:00 val.
Lions 65% – Buccaneers 35%

„Lions“ tik ką sužaidė savo pirmąjį namų atkrintamųjų mačą nuo 1993 metų ir dabar turės antrąjį per tiek pat savaičių, nes jie šeštadienį priima „Buccaneers“. Detroitas pasiekė savo pirmąją atkrintamųjų pergalę nuo 1991 metų, nugalėdami „Rams“ per Wildcard savaitgalį, nutraukdami ilgiausią atkrintamųjų pralaimėjimų seriją (9) lygos istorijoje.

„Lions“ puolimas pradėjo mačą prieš L.A. nuostabiai, pelnydamas taškus per pirmuosius tris mačo puolimus ir lengvai judindamas kamuolį pirmoje pusėje. Antroje pusėje svarbų vaidmenį suvaidino gynyba, neleisdama „Rams“ pasiekti zonos du kartus iš raudonosios zonos ir iš viso tris kartus per mačą. Tačiau gynyba buvo pažeidžiama prieš perdavimus, tai įrodė Puka Nacua, įrašęs naujoko atkrintamųjų rekordą – 181 jardą. Bus įdomu stebėti, kaip ši antra gynybos linija ginsis prieš „Buccaneers“ perdavimų gaudytojus, kuriuos veda į priekį Mike Evans ir Chris Godwin.

Kalbant apie „Tampa Bay“, jie pirmadienio vakarą įveikė ginančius NFC čempionus „Eagles“ ir pateko į divizionų etapą. Baker Mayfield šiais metais tęsia savo kelionę, kaip vienas labiausiai nepakankamai įvertintų metų papildymų bet kurioje komandoje. Per pergalę prieš „Philly“, jis metė 337 jardus ir tris įvarčius. Bus įdomu stebėti, ar „Buccaneers“ gali tęsti savo sėkmę prieš visas tikimybes. Regulariame sezone, išvykose, „Tampa Bay“ buvo geriausia lygoje, pasiekdami 8 pergales per 9 mačus.

„Lions“ šio sezono 6-ajame ture nugalėjo „Buccaneers“ Tampoje 20-6. Šiame mače Jared Goff metė 353 jardus ir du įvarčius, o Amon-Ra St. Brown sugavo 12 iš 15 jo perdavimų 124 jardams ir įvarčiui. Ar mes pamatysime pakartojimą? Ar ši „Buccaneers“ komandos versija sugebės pasiekti dar vieną netikėtą pergalę?

NFL Divizionų raundo tvarkaraštis ir rezultatai

Data Laikas / Rezultatas Komandos
Šeštadienis, Saus 20 34:20 Baltimore Ravens – Houston Texans
Sekmadienis, Saus 21 24:21 San Franciso 49ers – Green Bay Packers
Sekmadienis, Saus 21 31:23 Detroit Lions – Tampa Bay Buccaneers
Pirmadienis, Saus 22 24:27 Buffalo Bills – Kansas City Chiefs